Gott Nytt År!

Nu far jag till Angelica och sedan kommer jag inte hem förrän det nya året är här,
så jag vill passa på att tacka för året som gott och önska er alla ett gott nytt år! 

Favorit bild från förra årets nyårs firande! ♥

Skjut mig....

På senaste tiden har jag fått en liten crush på Tinie Tempah efter att ha sett en video med honom där han verkade så himla gullig och kul! Så jag har i smyg har jag gått och hoppats att han ska komma till någon av klubbarna som vi brukar gå ut på så att jag skulle få se honom live. Min önskan slog in! Han SKA komma till Rose, MEN tror ni inte att han självklart ska komma på nyårsafton???? JAG ÄR BORTA I TVÅ VECKOR! TVÅ HELGER! OCH SÅ KOMMER HAN SJÄLVKLART DÅ JAG ÄR BORTA!!! Fuck you Tinie! Jag kommer ha det mycket roligare utan dig!.... fan alltså, fan...... Han hade ju kunnat vänta en helg till iallafall... 

Träningsverk..

Idag när jag vaknade kunde jag knappt röra en enda muskel kändes det som. Först trodde jag att jag hade sovit cp eller något, men sen förstod jag att det såklart var träningsverk från snowboardåkningen igår. Jag har aldrig förstått att man kan få träningsverk av det men alltså varje jävla år efter mitt första åk är jag körd! Har ont i armar, rumpa och mage/midja/rygg främst. Det är ju också konstigt, man kunde ju tro att benen skulle vara mest drabbade men icket. 

Idag har jag varit uppe tidigt igen. Vi skulle nämligen fara förbi farmor och farfars hus en sista gång (för min del) för att se om det är något mer som jag vill ha. Huset kommer ju mest troligt vara sålt när jag flyttar hem så då är ju allt borta. Lite saker hittade jag ändå som jag kanske kan vilja använda, hittade även en massa papper från typ 1918 eller något med brev och sånt från när min gammel farfar och gammel gammel farfar levde och så. HUR kul som helst! Jag tycker verkligen att sånt är jätte kul. Så nu har jag lärt mig vad massa gamla släktingar till mig heter, det kan vara bra att veta när jag vill bli mamma och ska komma på namn till mina barn, tycker nämligen att släkt namn är väldigt fint! Får jag en dotter kommer hon mest troligt få heta Maria i mellannamn för det gör jag, farmor, mormor och mamma heter Maria och ja.. det är nog mer än så också tror jag, så Maria är givet! 

Iallafall, tillbaka till handlingen. Efter att vi varit klart där for vi till graven och sedan for jag och mamma för att hitta skor till mig. Det gick inte bra... så vi handlade mat istället och nu är jag hemma och väntar på att klockan ska bli fem för då ska vi på julmiddag med mina kusiner och några tremeningar. Det brukade förut vara julfrukost men nu på senare år verkar det ha blivit julmiddag av det hela. Funkar det med!

Hittade den här bilden på mig och mina snowboardkompisar, höhö, från förra fredagen. Det tog mig en vecka att våga kolla på vimmelbilderna för jag var så jäkla rädd för hur jag skulle se ut.. men med Elin vid min sida gick det bra och det var inte riktigt så hemskt som jag minns det och det var ju tur det! 
 

Filmkväll med mor och far

Ikväll har jag varit med Elin och nu myser jag med mina kära föräldrar framför Män som hatar kvinnor. Kanske en av de bästa filmerna jag sett! Älskar alla tre och Lisbeth är min idol, om det inte vore för att hon var så svart och piersad (???) så skulle jag vilja vara precis som henne. 

Snowboard

Idag vaknade jag tidigt för jag skulle fara och åka snowboard med Jesper och Richard. Blev helt jävla lycklig (haha höll på att skriva kyckling... "blev helt jävla kyckling"..) när de frågade om jag ville åka för annars hade jag inte fått åka snowboard i år!! Vet ni hur tragiskt det hade varit??? Men nu har jag fått åka iallafall och det var jätte kul även om jag blir sämre för varje år känns det som... hehe. 

Nu ligger jag iallafall i min säng och försöker återfå värmen. Borde egentligen typ ta en varm dusch eller något men jag orkar inte för jag är verkligen helt slut! Dels för att jag vaknade så tidigt, sen för att jag har åkt hela dagen och sen fick jag inte sova i bilen hem för då skrek de så att jag vaknade... därför ska jag nog sova nu ett tag istället tror jag. Åh vad skönt det lät! 

27 December

Nu är det dags att jag tar tag i mitt liv!

Det var typ det jag tänkte säga. Jag är så trött och förkyld så det är inte klokt men det funkar ju inte att jag ligger i sängen hela dagen för det. Dagarna rinner ju iväg och snart sitter jag på planet igen och då vill jag ju inte känna att allt jag gjorde när jag var hemma var att ligga i sängen och hosta.... det är inte riktigt vad jag kallar att ta vara på tiden direkt. 
 
Så nu ska jag gå in i duschen i hopp om att bli lite piggare och senare någon gång kommer Sofie förbi för lite prat och kladdkakebak, om hon vill hjälpa mig förstås. Sen ikväll står middag med hon, Fanny och Alexandra på schemat. Det blir nog en bra dag det här, skönt att ha lite planer så att jag faktiskt måste upp ur sängen. Jag tror att snön och kylan gör mig lat... 

Sist Sofie var här!♥

Nu är glada julen slut slut slut

Hej igen! Sist vi hördes vid var det natten innan julafton, nu är det annandag jul. Under dessa dagar har jag hunnit med att fira jul (VA?!) med min familj som var lika trevligt som alltid, roligast var det när alla fick öppna presenterna som jag gjort i ordning redan i juni eftersom att jag då trodde att jag skulle vara i London på julafton (HÄR  skrev jag om det) Det var roligt för att jag själv nästan glömt bort vad jag hade köpt till min familj och det var kul att se alla andras reaktioner när de såg att de fått en hel jullåt skrivna till sig själva. 

Ni förstår, sedan jag var liten flicka har jag tyckt att det har varit kul att skriva låtar. Ibland för att lära mig läxan, ibland för att vara med i lilla melodifestivalen (hehe) och ibland för att göra någon glad. SÅ i maj/juni sprang jag alltså runt på skolan och frågade musiklärare ifall jag kunde få kopiera några julsångsnoter. Dessa skrev jag sedan en ny text på så att julsångerna inte alls längre handlade om tända ljus, bjällror eller stilla nätter utan om mina kusiner, min mormor, moster och morbror istället. (Till Amanda, som råkade få nys om att jag letade musiklärare och julnoter lurade jag och sa att jag ville spela för min familj i London, hihi)

Så, nu vet ni den historian och det var jätte kul! Alla blev så glada och det gjorde mig glad.

Jag har även hunnit vara en sväng till Albin och hans familj och hälsat på. Har även träffat Rebecka en kort stund på svensk mark och sedan har jag spenderat tid med min kära mormor. Måste ju verkligen passa på när hon väl är här! 

Nu sitter jag och funderar på hur min kväll ska komma att se ut, planen var egentligen att mysa med mamma och mormor men efter att ha fått erbjudandet att köpa en biljett till folkparken funderar jag på att planera om... det återstår att se, om erbjudandet ens finns kvar så att säga. Så tills vidare håller jag kvar vid planen att mysa med mamma och mormor sen får vi se. 

Jag har även lyckats glömma min kamera hos mina kusiner så några bilder finns inte, bara en massa text eftersom jag inte har skrivit på flera dagar... som det alltid blir när jag är i Sverige... ska försöka ändra på det men jag lovar inget. God Jul i efterskott iallafall!

Julafton!

Nu har klockan passerat tolv så God Jul på er! Fast, som jag säger typ varje år så tycker jag inte riktigt att det räknas som julafton förrän jag somnat och sedan vaknat igen, Likadant på födelsedagar. Nyårsafton är enda gången som det funkar. 

Min sista dag innan julafton har jag spenderat med att först vakna med Albin och sedan sova mer eller mindre hela dagen (helt sjukt vad trött jag har varit idag alltså!) tills min farbror kom över för att äta dopp i grytan, ingen favorit för mina smaklökar så jag åt mackor och potatisburgare istället. Det där med julmat är inte riktigt min grej, det är likadant när vi ska äta gröt. Alla andra sitter och äter risgrynsgröt och jag får ensam äta havregrynsgröt. Vi tog alltid med havregryn speciellt för mig när vi var på grötfester när jag var liten minns jag tydligt. Tur att havregrynsgröt finns, för risgrynsgröt tycker jag verkligen inte om!! 

Efter att middagen var avklarad så kom Jesper snällt till Bergsbyn och hämtade mig sedan har jag varit med han, Jesper, Richard och senare även Fredrik en stund. Vi började med att sova lite och sedan såg vi Taken 2 som var bra! 

När jag kom hem övervägde jag först att springa ut och leka i snön med Jonas och Gustaf men ändrade mig och såg istället Pelle Svanslös med mamma och pappa och sedan Klappjakten med David och senare Jonas när jag lekt klart. Under tiden passade jag även på att måla naglarna så nu är även de redo för julafton imorgon! 


Efter att jag har skrivit detta känner jag ändå att jag lyckats åstakomma rätt mycket idag ändå, och det är ju skönt. Nu ska jag sova, för precis som människor gjorde förr i tiden så ska jag upp i ottan för att duscha och sånt och sedan följa med min mor till hennes jobb för att hjälpa till att koka massa glögg (eller något) och sedan ska jag få se Sofie spela julängel, det ska bli kul! Sen är det dags att slå oss samman med min släkt. Åh tänk att det är julafton imorgon! Jag kan inte förstå det.. 
Måttligt taggade barn förra julen... hehe. 

Julgodis

Ikväll har vi bakat julgodis och det var lika trevligt som alltid! Jag var så glad att det gick att ordna så att vi kunde baka när jag hade kommit hem och det funkade alldelens utmärkt eftersom Amanda inte heller bor hemma och också kom hem runt samma tid som jag. Så nu har vi julgodis så det räcker.

Nu ska jag och Albin öppna julklappar, hihihihi. Hoppas ni har haft en bra dag och kväll!  

Hej mitt Vinterland nu är jag här!

Jag ska nu avslöja att jag är i Skellefteå, även fast nästan halva Skellefteå vet det nu eftersom att jag varit på skolan så har jag ju nästan hunnit träffa alla redan. Skolan är ju ett jättebra ställe att träffa vänner! 

Så igår satt jag alltså på flyg och flygplatser hela dagen i princip. När vi skulle landa på arlanda så såg jag snö på marken. Första snön jag såg i år! Fel förresten, första snön sen i... April? Det var en skön känsla för då visste jag att jag satt på rätt plan, snö och högertrafik, det måste betyda Sverige! 

Jag känner att jag hemskt gärna skulle vilja springa ut och leka i snön men det är så kallt.... sen är jag dessutom hungrig, så innan det blir någon lek i snön så ska jag äta med min mamma. På återseende! 
Så här mycket "snö" var det sist jag var hemma, dvs lika mycket som det var i London förra veckan. Hehe. 

Lilla Julafton!

Igår passade vi på att ha en liten julafton och öppnade varandras paket. Så med julmusik, våra pepparkakor och så satte vi oss alla vid granen och öppnade paket. Det gjorde mig så glad att se att de alla uppskattade mina presenter och jag själv mer mer än nöjd! Är otroligt tacksam över att ha en sådan fin och bra värdfamilj! 

Bilder från pepparkaksbaket igår!

Såhär såg det alltså ut när vi bakade pepparkakor igår. Var lite nervös över hur det skulle gå men det gick jätte bra! Dock var jag båda chockad och ledsen över att barnen inte tyckte om degen!!! Jag för min del tycker ju att den är godast och jag har inte träffat någon som inte tycker om den. Detta blev jobbigt för mig för då kunde jag ju inte äta av degen för de ville göra kakor och inte äta.... så jag åt lite i smyg. Hehe. 

Mamma på heltid!

Idag har jag varit (är) trebarns mamma på heltid och jag är verkligen imponerad av min mamma som varit det varje dag i 18 år! Fast trebarns mamma har hon ju visserligen "bara" varit i 13 år... Fast det spelar ingen roll, imponerande iallafall! Alla föräldrar förtjänar ett pris för det är inte enkelt alltså! 

Fast nu ska jag inte få det att låta som att det har varit en jobbig dag för det har det faktiskt inte alls, det är bara jobbigt att behöva tänka åt tre andra personer eller vad man ska säga. Vi har bakat pepparkakor och tagit det väldigt lugnt eftersom Kit fortfarande inte mår så bra, visserligen feberfri så det går åt rätt håll! 

De senaste timmarna har vi pallrat oss och köpt lite julklappar (barnen köpte) så nu slås de in för fullt! Anledningen att jag sitter här är att jag blev utsparkad för att min present slogs in, fast nu verkar jag vara tillåten i rummet igen så nu ska jag dit och leka tomteverkstad med mina små älsklingar! ♥
6 månader sedan... oj oj oj. Snart bara 5 kvar!! Idag när vi bakade pepparkakor blev det en deppig stund då Kit frågade "How long is it until you're going to leave and never come back?.." Det högg till i hjärtat på mig, det känns helt sjukt att det faktiskt kommer finnas en sådan dag, då jag åker hem och inte kommer tillbaka!...
 

Tilly vill åka med till Sverige...

Detta hände efter att jag packat en sida klar.. jävla katt alltså! Jag har kommit fram till att jag aldrig ska skaffa mig en katt! För hur söt och gullig och mysig hon än kan vara så är hon såååå jobbig så ibland funderar jag på att dräpa henne!!! Nä, riktigt så långt skulle jag inte ha hjärta att gå men att låsa in henne i källaren vore ett alternativ... 

Har riv sår över ca 3/5 delar av kroppen så snart ser jag mer ut som en tiger än en människa och allt är Tillys fel! Men jag tror att jag förstår vad det är hon vill, hon vill att jag ska bli en tiger för då slipper hon vara det enda kattdjuret i huset. Jag misstänker nämligen att hon är rätt uttråkad ibland. Då brukar hon börja leka med prickar på golvet eller springa in i väggen... det kan inte vara hälsosamt. 

PACKAR!!!

Det är faktiskt så sjukt att jag packar min väska ikväll! Kom nämligen på att det nog är sista chansen jag får eftersom att jag kommer jobba rätt intenstivt och sen kan det ju dessutom vara bra att packa någon dag i förväg så att man kan hinna tänka ifall man glömt något. 

Iallafall, det känns verkligen så sjukt att jag faktiskt packar min väska och att jag snart åker hem igen. Nu när dagen snart är kommen så känns det inte så länge sedan sist jag var hemma men det är ändå ca 2 månader sedan. Ok, det är ju faktikst inte ens så länge. Jag börjar bli van att bo långt borta känner jag. Berättade för barnen idag att jag faktiskt varit här i ett halvår och de trodde inte sina öron ("Are you joking???")

Sen, som ni kan se på bilden, så består ca 80% av min packning av presenter. Jag undrar, finns det någon där ute som vet hur man bäst packar dem så att de skadas så lite som möjligt?? Jag har två ideer själv än så länge. Antingen så vänder jag upp och ner på huset för att se ifall de har bubbelplats (?) undangömt någonstans. Mitt andra alternativ är att lägga kläder lite snyggt runt varje present för att dämpa eventuella smällar. Tror på det andra alternativet. 

Sjukt barn och sista julklappen

God eftermiddag! Det blev ingen powernap eller något liknande idag då det blev en hel del jobb som jag inte räknat med då Martha råkade spilla nagellack på golvmattan... Tack och lov lyckades vi, efter att ha skrubbat en halv evighet, få bort det mesta. 

Nu är större delen av familjen och hälsar på lite vänner, jag och Kit är hemma. Kit är nämligen inte så kry idag och det märks för han har just somnat i min säng efter att vi suttit och kollar på mr. Bean. Väldigt sött fast det är ju tråkigt att han ska behöva vara sjuk... Jag passar iallafall på att slå in de sista julklapparna, så nu har jag faktiskt bara en enda kvar att slå in och sedan är jag helt färdig! Woho! 

18 December

Godmorgon! Tisdag idag och det betyder stryka kläder för min del. Förut tyckte jag att det bara var jobbigt och slöseri med tid att stryka kläder, det kan jag visserligen fortfarande tycka MEN jag har även insett att det är på något sätt lite halv mysigt, kläderna blir finare och lättare att vika. Eller ja, lättare blir det väl kanske egentligen inte men det kan kännas så när de är raka och inte skrynkliga. 

Så det ska jag göra idag, sen misstänker jag att jag kommer ta en powernap när jag är klar... kom i säng så otroligt mycket senare än vad jag hade tänkt så jag är rätt trött nu, fast vi får se hur det blir med den saken. Nu ska jag jobba iallafall, Godmorgon! 

Hej igen!

Oj, nu var det verkligen ett tag sedan. Kom hem igårkväll och har glömt att skriva sedan dess, ursäkta! Tänkt ade jag skulle summera (?) dessa dagar lite snabbt nu innan jag somnar: 

F R E D A G : Kvällen blev inte riktigt lika bra som förväntad. Började på topp för att sedan sakta men säkert dala neråt så jag bestämde mig för att åka hem och sova vilket var lättare sagt än gjort då nykeln var lämnad i låset på insidan = att jag inte kunde ta mig in. Inte kunde jag heller få tag i någon att sova hos så jag spenderade helt enkelt min natt med att hitta något ställe i Marylebone (där tågstationen låg) som var öppet som jag kunde sitta på och vänta ut nattens timmar. Jag hittade ett internet café där jag bosatte mig de resterande 3 timmarna innan jag gick till tåget. 

L Ö R D A G : Tog första tåget (klockan 7) till Birmingham och passade på att ta igen förlorad sömn under de två timmarna på tåget. Möttes sedan av Rebecka som visade mig runt i staden, blev lite shoppning och lite mat innan vi sedan for och såg på det susar i säven. Vilket var väldigt kul eftersom att vi båda var med i den när den spelade i Skellefteå! Sen for vi hem till hennes hus och åt tacos, pepparkakor och lussebullar (inte på samma gång) innan vi somnade sött. 

S Ö N D A G : Vi vaknade och åt skogaholmslimpa och varmchoklad till frukost. Limpan hade Rebecka köpt på den svenska julmarknaden och fryst in så att vi skulle kunna äta den när jag var där. Vi for sedan, tillsammans med hennes värdfamilj, och åt lunch på en indisk restaurang eftersom att värdmamman fyller år på tisdag och Rebecka på onsdag, så det var gott och väldigt trevligt och dessutom väldig kul att få spendera lite tid med hennes engelska familj. Väl tillbaka i huset så tog vi en promenad runt området där hon bor innan det var dags för mig att ta tåget hem igen. Väl tillbaka i London så bestämde jag mig att promenera från Marylebone till Hyde Park (!!!!!!) eller, jag bestämde det under tiden som jag gick eller något för mina ben ville inte stanna. Detta gjorde att jag fick besöka Winter Wonderland lite snabbt, vilket var kul eftersom att det inte blivit av ännu. Visserligen blev det bara en promenad igenom men bättre än ingenting! 

M Å N D A G : Vaknade tidigt och städade huset, har haft resten av dagen ledigt så jag promenerade lite i London med Sara som letade jobb och tog sedan bussen till Clapham för att möta upp Joana för lunch och lite prat och sedan lite små shoppning innan jag tog bussen till cp gatan för ännu lite mer små shopping. Klockan halv 6 var det dags att jobba igen och det har sett ut som vanligt, dvs hjälpa till med maten samt leka med barnen och lägga dem i säng. Målade även min värdmammas naglar lite juliga innan jag sedan pratade med min egna mamma på skype och nu har jag sett i kapp lite julkalendrar och nu ska jag sova sött för att vakna pigg och utvilad för ännu en arbetsdag och en dag närmare tills att jag får åka hem! 

Pjuh, det var det. Nu är ni alla updaterade om vad som pågått i mitt liv när jag inte har skrivit här. Dvs om ni har orkat läsa allting. Det är upp till er! Nu ska jag sova, Godnatt på er! 

Födelsedagsfirande!

Efter en rätt fullpackad dag är det nu dags för mig att ha lite roligt! Det är nämligen så att det är födelsedags dags igen och det är ju alltid kul! Dock blir det en lugn och tidig kväll för min del eftersom att jag har mitt stora äventyr framför mig imorgon. Dvs när jag åker till Rebecka i Birmingham! Åh det ska bli kul. Jag hoppas bara att allting ska gå bra, blev ju som sagt så mycket knas i och med mina förlorade kort men förhoppningsvis så ska det gå utmärkt iallafall. Detta betyder även att ni mest troligt inte hör av mig förrän på söndagkväll så Ha en bra helg allihopa!!  (Stavas det verkligen så? kändes jätte fel. Nåja)

14 December

Godmorgon, sovit gott? Det har jag. Vaknade pigg och utvilad, det verkar vara en bra taktik att slå in paket innan jag går och lägger mig. Dock gjorde det så att jag glömde bort att kolla på luciatåget på svtplay så därför kollar jag på det nu istället. Fast jag ska ta en paus nu och ta en varmt bad för att få upp värmen lite, helt sjukt vad kallt det är! 
Hihi, tänkte direkt på mr.bean när jag såg Harrods. Åh, har ni inte sett "Merry Christmas Mr.Bean" råder jag er att se den omedelbart! 

Några timmar senare... (ja, förra inlägget var försenat)

Före:


Efter:
Såg att klockan råkat bli rätt mycket medans jag suttit och slagit in julklappar för brinnande livet, och vet ni? Jag är... bara halvvägs... aaaah hur lång tid kan det ta egentligen? Inte mig emot egentligen, det är mysigt att slå in julklappar. Lite svårt dock när jag måste sitta i min säng och göra det, där jag även måste förvara allting. Mitt rum rymmer ju som sagt bara en säng i princip. Det gick bra iallafall, inte lika fint som om jag suttit vid ett bord kanske men det duger! Nu ska jag sova, godnatt på er! 

Min dag

Idag var som sagt en lite speciell dag då jag 1) var tvungen att hämta Martha och Kit på skolan redan klockan 12 och 2) för att jag sedan dessutom behövde ta med dem i taxin som väntade på oss för att hämta Joe på hans skola och sedan åka hem igen. Detta var ett väldigt nervöst ögonblick i mitt liv, tyckte inte om att jag behövde lämna Martha och Kit ensamma i taxin när jag gick för att hitta Joe inne på en skola som jag inte kan med. Tänk om taxichauffören hade kört iväg med dem???? Men det gick bra iallafall, det var en snäll chaufför så de fanns kvar på samma ställe som jag lämnade dem. Okej, egentligen så var han inte alls särskilt snäll, han var riktigt otrevlig faktiskt, men alla taxichaufförer kan ju inte vara glada och snälla! 

Sen hade som sagt Martha och Kit julfest på sin skola så då for vi till cpgatan så Joe fick köpa lite julklappar och sedan satte vi oss i hans rum och slog in julklappar. Detta var väldigt trevligt tycker jag då det blir rätt sällan som jag får spendera tid med Joe, så det var kul och att slå in julklappar är alltid trevligt, tror faktiskt att jag ska forstätta med det nu, klockan är ändå bara tio och det är ju lika så bra att få det gjort! 

6 månader!

Har helt glömt bort att idag är det faktiskt så att jag har bott i London i 6 månader! Förstår ni? Ett halvår! Ett halvt jävla år!!!! Helt sjukt. Detta betyder även att från och med nu så blir det bara mindre och mindre tid kvar tills att jag kommer flytta hem igen... Dock kommer det nog inte riktigt kännas som det förrän jag kommer tillbaka i Januari. Då är det ju liksom en ny termin så det kommer nog kännas mer då att jag "räknar ner". Åååh, snart är det ju slut, känns fruktansvärt... Ska verkligen se till att ta vara på de 6 månaderna som är kvar nu!! 

LUCIA!

Idag är det lucia och det är både jätte kul och jätte tråkigt. Jätte kul för att jag älskar lucia! Jätte tråkigt för att man inte firar lucia här och det finns inga lussebullar eller pepparkakor i närheten. Har dock tänkt att göra det bästa av situationen och se på luciatåg på svtplay ikväll eller något, men utan lussebulle... 

Idag har jag hunnit med en riktigt bra sak - Jag har köpt alla julklappar klart!!! ÅH vilken härlig känsla! Mindre härlig är dock känslan av att inte känna att mina pengar kommer räcka... helt allvarligt, jag har lite panik för detta. Vet inte riktigt hur jag lösa detta.. i värsta fall får jag väl be att låna lite pengar av mamma och pappa. Men ändå...fett jobbigt!

Lussevaka

Nä, jag lussevakar inte ikväll, herregud då skulle jag ju inte kunna ta mig igenom morgon dagen! 

Imorgon är nämligen lite speciell eftersom att  Martha och Kit har "julfest" så jag måste hämta dem från skolan klockan 12 och göra lunch till dem och sedan ta dem tillbaka till skolan i fest kläder klockan 3. Sen på kvällen ska vi fara på en julmarknad eller något på en gata nära oss, det tror jag kommer bli jätte mysigt! Jag ska även försöka klämma in att köpa de sista julklapparna imorgon också. Hur nu det ska gå.. tur att jag bara har typ en kvar! 

Annars så har jag övergått från att vara "nervös" över hur det ska bli när de får jullov (är som sagt jätte svårt att veta hur jag ska jobba då) till att nästan längta. Vi ska baka pepparkakor och barnen är jätte taggade på detta! Sen önskas det även att vi ska julpyssla och se på polarexpressen. Åh, ni måste ju hålla med om att det låter lite mysigt ändå? Sen är det ju dessutom inte så många dagar som de har jullov som jag kommer vara närvarande på för sedan... åker jag hem!!! 

Julklappar..

Jag funderar på att slå in lite julklappar ikväll... 
Jag funderar även på hur tusan jag ska lyckas rymma allt i min resväska?? 

Update: Kom på att ju ska lämna presenterna till min värd familj här och ett av dessa (Kits) är det största och det som jag oroade mig mest för! 

TOLV

Jag kände att jag var tvungen att göra ett inlägg exakt klockan 12:12 så att det skulle bli 12 12 12 12 12. Hehe. Det är ju som sagt sista gången det upprepar sig på, ja vad blir det? 1000 år? Eller? Jag orkar inte räkna idag heller. 

Så ja, då var det gjort. Minns att jag var lite ledsen för att jag missade 11/11/11 11:11 och det var dessutom bara ettor! Har alltid tyckt att sånt där är lite coolt. Det är inte så jätte coolt att tycka det egentligen, men jag tycker det ändå. 
Och för två sedan bakade jag visst julgodis, mös med mina kusiner samt läste ett gammalt brev som jag skickat till Amanda på vårat hemliga språk där det "hemliga" var att vi avslutade varje ord med ett "y". Hemligt indeed, ingen annan kan någonsin förstå vad vi skrev! 

12/12/12

Idag har jag som plan att vara riktigt jävla effektiv! Detta är alltså typ sista dagen som jag kan köpa julklappar, eller ja imorgon eller i Birmingham men imorgon har jag inte alls lika mycket tid och om jag litar för mycket på Birmingham och inte hittar något där så har vi problem! 

Så idag är det julklappshandlande som gäller. Fick dessutom lön igår så det passar ju bra, men först ska jag bädda barnens sängar och så, så att jag är helt klar här och inte behöver tänka något mer på det! 


Idag är det förresten nästan snö ute! Ok, frostsnö men ändå! Jätte kallt tycker jag också att det är, det känns helt sjukt att jag brukade vara "van" vid - 20 vid den här tiden på året. Nu håller jag på att frysa sönder när det är - 4. Som tidigare nämt så är jag rädd att jag kommer få en köld chock när jag kommer hem till Skellefteå om X dagar!!!! 

Disney Prinsesses

Eftersom att jag inte hade några bilder själv tog hjälp av min bäste vän Google! Här ser ni alltså på ett ungefär hur det ser ut, men självklart så är ett massa mycket bättre i verkligheten! 

Nu ska jag börja dra mig mot sängen, så jag avslutar för idag och gör mig redo för sista dagen med samma siffror (12/12/12) på... ja länge. Godnatt!

Spegel spegel på väggen där..

I söndags efter att vi hade varit och åkt karusell så bestämde vi oss för att bara promenera runt lite och se vars benen bar oss eftersom att det inte var så jätte kallt. Våra ben bar oss till Harrods där de har väääärldens finaste julskyltning! Eller ja, julskyltning stämmer väl egentligen inte men vad säger man annars? Skyltning? De hade iallafall gjort provdockorna i olika disney prinsess miljöer (Askungen, Snövit, Törnrosa, Rapunzel osv..) detta tog jag dock ingen bild på då bilderna blev så dåliga... MEN jag fick hyffsade bilder på den magiska spegeln som även hängde där och pratade. För en människa som mig som älskar disney var detta helt fantastist!

10 dagar till vi dör

HJÄLP! 10 dagar kvar att leva..... 

Okej, jag skojar. Riktigt så rädd är jag inte, fast helt lugn är jag inte heller utan de gånger jag faktiskt tänker "tänk om" så blir jag livrädd, hehe. Det är väl bara att vänta och se, dör vi så dör vi och då finns det inte mycket att göra åt det. 

Fast nu ska jag inte vara sån, jag ska prata om något roligt istället. Inte för att jag egentligen har något vidare kul att berätta egentligen... mitt liv är inte så roligt just nu. Det handlar om 4 saker. 1) att jag fryser 2) julklappar/julafton/julkalender 3) att jag har fått ännu mer finnar... 4) och att jag fryser igen.  Inte riktigt något att hänga i julgranen (ser ni, jul igen..)

Så jag vet inte riktigt vad jag kan berätta.... fan vilket onödigt inlägg detta blev. Fast nu kom jag faktiskt på en sak jag kan berätta! Det är lite pinsamt egentligen, men någon gång ska det väl erkännas. I lördags fick jag veta att absolut vodka är från Sverige.. så fram tills i lördags har jag gått runt och trott att det var ryskt eller något, jag har visserligen tänkt på att "absolut" är ett svenskt ord men jag har ändå inte riktigt kunnat koppla det. Så det kändes lite pinsamt "So, you are from Sweden but you don't know that Absolut Vodka is swedish?" hehe... vad är det man brukar säga, Man lär sig något nytt varje dag? 

En ny istid!

Förlåt, pardon, sorry, ursäkta att jag konstant pratar om hur kallt det är men det är ju det! Dock slog vi faktiskt på värmen idag, antar att pappan i familjen också tyckte att det var kallt. Detta är iallafall jätte bra för nu vet jag hur man gör! Hurvida jag kommer ta nytta av detta är dock en annan fråga eftersom att jag vet att det är rätt dyrt och jag vill inte riktigt vara den som är anledningen till att deras räkning blir hög, men blir det kris så vet jag iallafall hur jag gör och det är ju bra men jag tror att jag ändå kommer besluta mig för att köpa tofflor och andra varma kläder istället. 

Nu funderar jag iallafall på om jag kanske ska sova i några små minuter, det blev ju som sagt mycket senare än jag tänkte igårkväll och ikväll vet jag inte riktigt säkert hur det blir men det skulle kunna vara så att vi ska ut och då är det ju bra om jag har fått lite mer sömn. Annars får jag äta massa socker eller något! Appro på socker. Godis innehåller ju socker och vet ni vad jag fick för godis i söndags?????? 

SKUMTOMTE!!!!!!! ÅÅåh vilken underbar smak!!! 

"WHO ARE YOU????"

Precis så (↑) uttryckte sig Joe igår när han fick veta att jag aldrig hade smakat deras "mince pies" (?) 

"You don't like risepudding or custard and you've never tried mince pie! WHO ARE YOU????" 

Ja, jag är en svensk som inte har mince pies på julbordet och tycker inte om pudding eller "risgrynsgröt". Jag smakade iallafall en mince pie och... nä, inte för mig. Jag vill inte skriva "usch" då det känns lite oförskämt men faktiskt så stämmer det, det var verkligen inte gott. Tur att jag inte behöver äta det något mer!
Annars så har jag just tagit en paus från att styrka kläder för att värma mina fötter lite. HELT SJUKT VAD KALLT DET ÄR!!! Dock är det svårt att värma dem när det inte finns något fungerande element... jag får stoppa in dem i skåpet under trappen helt enkelt. 

11 December

Godmorgon! 11 December idag och dagarna bara rusar iväg... ojoj. Har iallafall varit rätt effektiv och hunnit köpa ännu några julklappar nu på morgonen så nu är jag lite närmare att vara klar! Dock är det fortfarande en bit kvar att gå... måste ju dessutom även hitta kläder och så till mig själv för julafton och nyårs! Jag minns förra året då jag hade panik för vad jag skulle ha på julafton och så köpte jag en tomte pyjamas liknade sak, minns ni? Det var ju egentligen ett märkligt köp men det löste sig ju tillslut, hoppas att det kan sluta lika väl (bättre) i år! 

Åka karusell!

Igår sa jag att vi skulle åka skridskor, så blev det inte! Vi bestämde att det inte var värt pengarna, trängseln och väntat så vi åkte karusell istället vilket var jätte kul det med! Sen är de väldigt fina också och musiken är som gullig. Sen blev det juligt ändå eftersom att den var precis bredvid skidskorinken. Mer karuseller till folket! Nu ska jag sova, det blev så mycket senare än jag tänkte då jag pratade längre med mamma än jag tänkte. Men det gör inget, för mamma är bättre än sömn! Godnatt! 

Mamma♥

Har spenderat några timmar med mamma på skype, vet inte vad jag ska säga mer än så, jag blev tom på ord för jag började gråta. Det finns inte ord för hur mycket jag älskar min mamma, till månen och tillbaka!

Addicted


Nu har min bror varit framme igen och han bad mig att publicera hans nya låt här. Tur att han har en snäll syster med en stor blogg som kan hjälpa honom att få views, haha okej, skämt. Han klarar sig ganska bra själv. Men bättre kan det bli! Så alla ni som läser detta borde lyssna på detta för det skulle göra min älskade lilla bror jätte glad!! (sen skulle han bli ännu gladare om någon av er skulle vilja ge honom lite creds eller så, om ni orkar förstås, annars - Lyssna!) 
 

Harry Potter and the Goblet of fire

Igår när jag skulle lägga mig i sängen och lyfte på täcket fann jag denna gömd under! Detta var väldigt roligt för jag har väntat på att Joe skulle bli klar med den på skolan så jag kunde få börja läsa den och han hade lovat mig den för ca 3 veckor sedan så jag trodde att han hade glömt bort det. Sen blir det ännu lite roligare då jag dessutom faktiskt hade tänkt tidigare under dagen att jag nog borde påminna honom eftersom att jag har en tågresa på sammanlagt 4 timmar till helgen och en hel dag av flygande och väntade om lite mindre än två veckor. Sen ligger boken i min säng samma kväll, haha! (jag skrattade faktiskt högt, eller jag skrattade tyst men inte bara i huvudet)

Ett brev från Sverige!

Idag fick jag ett brev från Sverige. Visserligen så visste jag nästan att jag skulle få ett brev idag eftersom att jag bett mamma att skicka tre pepparkaksformar till mig förra veckan, men det var ändå en underbar syn ett se ett brev (eller ja, "paket brev") med svenska postsymbolen på och svenska ord och allt. Snyft :'). Så nu är jag redo att baka pepparkakor med barnen då de får jullov!

10 December

TVÅ JÄVLA VECKOR KVAR TILL JULAFTON!!!!!!!!!!!

Så, nu när jag har fått det sagt... Godmorgon! Hur mår ni idag? Själv mår jag bra, jag känner mig ovanligt pigg och det är ju skönt. Tur också eftersom att jag som sagt måste vara rätt effektiv idag (och hela resten av veckan med för den delen) Har försökt ordna upp röran som uppstod då mina kort försvann, dock har det inte gått något vidare... fan... Jag drömde faktiskt att jag hittade allt! Det visade sig att jag hade lämnat allting i en kompis väska (lite orealistiskt dock eftersom att det var en kompis i Sverige..) så i drömmen hittade jag allt igen, fan vad glad jag var! ... Sen vaknade jag och så var det inte så... gud så jobbigt! 

Men att sitta här och klaga gör ju ingen skillnad så jag ska se till att få allt jobb gjort så snabbt som möjligt, jag ska försöka slå rekord! Önska mig lycka till! 
Min och Rebeckas Middag i lördags! 

The World's End

Igår var vi vid världens ände. På världens ände? I världens ände? Äh, fan det låter ändå inte så coolt som jag vill få det att låta och det var ju bara en pub och inte världens ände påriktigt så jag kan lika bra ge upp med att försöka få det att låta coolt. 

Lucian var iallafall fantastisk! Kvällen överhuvudtaget för den delen också även fast vi skippade skridskorna och åkte karusell istället, men jag ska berätta mer om allt imorgon för nu är jag trött och vill sova. Försöker förbereda mig mentalt för de kommande dagarna, kommer leva i mer eller mindre total stress är jag rätt tills att jag sitter på flygplanet hem. Detta betyder att jag kommer behöva all sömn jag kan få! Godnatt! 

Skridskor!

Nu ska jag springa och hoppa på bussen och sedan åka skridskor, spännande! Sen får vi se hur jag utnyttjar min tid fram tills att det är dags för Lucia!! Ha en bra kväll och andra advent förresten! Kom just på att det är andra advent idag.. Måste tända mitt ljus när jag kommer hem sen då med andra ord! 

Inflyttningsfest!

Igår var det alltså inflyttnings fest i Lindas nya hem för henne och hennes nya "familj" vänner till var och en av dem. Det var verkligen riktigt riktigt trevligt! Känns skönt att jag dessutom blivit "godkänd" och är välkommen dit så ofta jag vill, haha! Efter att ha spenderat några timmar i huset tog vi oss ut och for runt mellan lite olika pubar i Camden town och det var vid en av dem som min resa slutade då jag upptäckte att mina kort var borta som sagt. 

Men fram tills dess var det en riktigt riktigt trevlig kväll. Jag har ju, som tidigare nämt, saknat förfester och sånt det är något speciellt med dem!

Söndag morgon!

Så, nu är jag hemma och läget är lite bättre än vad det var i natt. Anledningar till att det är bättre nu: 

1) Pengarna fanns kvar på mitt kort så jag har lagt dem i mitt sparkonto tills jag fundrerar ut hur jag ska göra här näst. (vet fortfarande inte numret till hur man spärrar kortet och kan inte hitta det heller..)
2) Ovanstående punkt leder till att jag därav bara har förlorat 20 pund istället för 50 och det är skönt! 
3) Jag behövde köpa ett nytt oystercard, egentligen jobbigt MEN det gjorde att jag fick en ny bussficka och min gamla var trasig så nu har jag en ny (jag måste ju se något positivt i det hela!) 
4) Jag ska fara och åka skridskor (verkar det som) med två vänner jag inte sett på länge!

och sist men inte minst... 
 
5) JAG SKA JU SE LUCIA IDAG!!!!!!

Så livet är inte alltför jobbigt ändå, det är jobbigare, det blev lite dyrare men det känns ändå helt ok! 
I Lindas nya hem fanns det en söt julgran! (två veckor kvar!!!)

Jobbigaste kvällen hittills..

Kvällen som började jätte bra slutade som den värsta eftersom min "planbok" men kort, id, oystercard, mobilkort och pengar blev stulet/tappades. Detta har aldrig hänt mig förut och jag känner mig verkligen sa sjukt ledsen just nu... i och med detta förlorade jag mitt bankkort, mitt oytercard, mitt mobilkort samt sammanlagt ca 500 kr... SJUKT JOBBIGT!!!!! Just nu är jagg bara fett irriterad Detta medför även att jag behöver köpa ett natt oastercard (ca 50kr plus resepengar)fixa ett nytt bankkort (....FAAAN) nytt id-kort.. nytt mobil kort...samt att jag kommer behöva betala en massa mycket mer för att besöka Rebecka i Birmingham eftersom att jag inte kommer hinna skaffa en nytt kort innan nästa helg (antar jag) och ja, FAAAN!!! JA ÄR SA JÄKLA KLANTIG!!!! JÄVLA FUCKING SATANS AP FAAAAAN!!!!!!!
 
Godnatt. Jag ska sova och försöka vara lite glad över att jag ska pa lucia imorgon... 

Lördag morgon

Godmorgon! Nu är jag snart påväg, som vanligt lite senare än tänkt men det hade jag räknat med så egentligen är jag i rätt tid. Makes sence? Jag sa till mig själv att jag måste fara halv nio men egentligen så måste jag inte fara förrän ca 10 i. Så detta har ju gått riktigt bra! Jag har dessutom hunnit se alla mina julkalendrar vilket känns bra, annars hade jag behövt se dubbla på söndag, inte för att det är så jobbigt men. 

Har iallafall sovit fruktansvärt dåligt i natt och vaknade faktiskt innan väckarklockan ringde (vaknade massa gånger innan dess också för den delen) Min sömn inatt påminner mig om sömnen som jag brukar få innan jag ska fara till flygplatsen ungefär, eller överhuvudtaget när jag har en speciell tid att passa. Kanske är det min kropps sätt att vara säker på att inte missa tiden? Mycket möjligt. Nu ska jag till bussen iallafall! Ha en bra lördag så hörs vi när vi hörs. Kram ! 

Love actually

Nu blev klockan mycket senare än jag tänkte ändå... fasen alltså. Nåja, livet kunde vara värre. Jag har iallafall kollat på Lova Actually nu som var lika bra och fin som vanligt. Ni som har sett den filmen (ni som inte har - se den!) vet att den börjar och slutar på en flygplats med bilder på folk som välkomnar varandra hem med kärlek. 

När jag väntade på att Albins flyg skulle landa så satt jag ju faktiskt precis där de har filmat dessa scener och därför påmindes jag av Love Actually och bestämde mig för att kolla på all kärlek som fanns i det rummet, och alltså jag håller verkligen med berättaren i filmen, att Love actually is all around. För det var verkligen så och det var faktiskt jätte fint, eller vad man ska säga, att sitta där och kolla på alla som välkomnade någon de älskar. Nästan så att jag ibland får för mig att åka dit enbart för att kolla, men det är lite väl långt. Jag får stanna ett tag extra när jag kommer hem från Sverige igen. 

Nu ska jag sova iallafall, så jag orkar mig upp imorgon klockan 7.... känns lite jobbigt men jag har ju en rolig dag framför mig! Godnatt!

Blev lite mer än tänkt..

Råkade köpa lite mer än bara en Ben&Jerrys.... dock är den, plus några pringles allt jag orkat äta. Får spara tills imorgon eller något. Äppel jucie förresten, det kanske inte är det första man tänker när man tänker på vad man ska dricka en fredagkväll, men jag ska förklara för er. Jag hade tänkt att köpa fanta men det visade sig att de bara sålde två liters flaskor (iallafall så långt som jag kunde se) och SÅ sugen på fanta var jag inte, så det fick bli äppel juice istället. Nu ska jag se Love Actually! 

Mysfredag!

Kan faktiskt inte minnas när jag senast spenderade en fredagkväll hemma i huset. Inte en lördagkväll heller för den delen tror jag... Jag har nämligen inte behövt sitta barnvakt så mycket på helgerna den senste tiden och vad har jag då för anledning att sitta hemma och ruttna när jag är ung och bor i London?? - ingen. 

Ikväll har jag det. Jag har faktiskt två 1) jag är trött (mamma du hade rätt, i sinom tid kommer mina få sömntimmar att ge tillbaka!) 2) att jag, som tidigare nämt, ska upp tidigt imorgon. Jag ska vara på London Euston 9.35 då Rebeckas tåg kommer. Det tar mig ca en timme att ta mig dit tror jag och sen behöver jag ju lite tid att vakna, klä på mig, packa väskan (ska nämligen direkt till Linda sen verkar det som) osv osv. Så förmodligen kommer jag stiga upp ungefär samma tid som när jag egentligen brukar komma hem. 

Så fredags mys är det som sagt som gäller. I England finns det inga OLW chips dock, MEN det finns Ben&Jerrys för 2,50 pund och det duger precis lika bra (bättre) så det ska jag springa och köpa nu! 

Julklappar julklappar julklappar...

Några sedlar fattigare men även ett par julklappar rikare vilket känns otroligt skönt alltså! Äntligen är jag påväg, bättre sent än aldrig. Jag fruktar dock att jag kommer behöva stressa ändå. För om en vecka har ju barnen fått jullov och den helgen far jag dessutom till Rebecka så om vi inte köper julklappar där så måste jag ha alla julklappar klara innan dess för jag vet inte hur mina arbetstimmar kommer se ut när de har jullov, rätt mycket jobb gissar jag eftersom att jag sen ska fara hem så jag gissar att Lucy kommer vilja göra så mycket jobb som möjligt i början av lovet då jag dessutom kan ta hand om barnen. 

Åh, jag visste att det skulle bli såhär.. jag måste ju dessutom fixa två outfits till mig själv dessutom... hur fan ska jag hinna det???? Åh nu blev jag stressad igen. Fan fan fan. Andas in.... andas ut.... andas in..... andas ut.... det kommer lösa sig. 

When Christmas comes to town


Det här är lätt en av de finaste julsångerna tycker jag! Sen tycker jag jätte mycket om filmen också men den här sången... det var kärlek vid första tonen. Åh så fint! Måste ta mig tid att se den filmen snart, eller julfilmer över huvudtaget. Kanske ikväll? Ska ändå upp tidigt på lördag och jag kan nog behöva en lugn kväll hemma och jag har inte hunnit planera något annat eftersom att jag skulle sitta barnvakt ikväll men fick veta igår att jag inte behöver det. Hemma kväll låter bra!  

Nu ska jag iallafall ta mig ut till banken och lite sånt, försöka köpa lite julklappar ska jag nog också göra. Har tagit mig en liten powernap så nu är jag redo att göra något och ett besök på cpgatan är ju ett bra alternativ då. 
 

Fredag!

Idag hände det värsta tänkbara i min situation..... jag försov mig!!!!!!!!!! Jag måste ha lyckats stänga av väckarklockan utan att vara medveten om det... 

TACK OCH LOV så vaknade jag av mig själv halv 8 och kollade på klockan och insåg vad som hade hänt så jag flög ur sängen, tog på mig första bästa kläder, drack lite vatten och gick sedan ner i köket. 15 minuter senare än vanligt.... dock var alla lite sena idag så det gjorde inte allt för mycket men ändå!! 
 
Alltså det är ju inte ens nästan samma sak som när jag försovit mig och ska till skolan, för då är det liksom bara mig det drabbar, eller iallafall mest mig. Försover jag mig nu så drabbar det alla andra mest och mig själv minst. För vaknar inte jag är det ingen som tar hand om barnen vilket leder till att mamman inte kan fara till jobbet så då blir hon sen, vilket barnen också förmodligen lär bli och jag har bara misslyckats. 
 
Så nej, försova sig finns inte på kartan i den värld jag lever nu! Hoppas detta var första och sista gången!! 
Här är jag som en lite mer trovärdig tomte, om än jag har smink på mig. Haha! 

Tomte!

Idag har vi lekt den bästa leken någonsin! Vi lekte att jag var jultomten och de var två barn som råkade vakna när jag kröp ner genom deras skorsten och sen fick de följa med mig i min släde och lämna presenter till alla andra barn! Åh så kul! Jag lekte typ mer än dem... haha! 

Men allvarligt, jag ääääääälskar, verkligen älskar lekar där man leker med sig själv och inte ett spel eller något sånt. Det är ju så mycket roligare att klä ut sig och liksom verkligen leka. Åh! 

De höll även på att skratta ihjäl sig när jag tog en vit filt och knöt runt huvudet för att ha som skägg (ni ser ju på bilden) Själv tyckte jag att det var helt genialiskt! (Det tyckte nog de med egentligen, de tyckte bara att det var roligt också) För en tomte måste ju ha skägg! Inget skägg, ingen tomte. Jag frågade de senare lite på skämt om jag såg ut som en tomte och på det svarade Martha "A little, but you reeeeaally did sound like the real santa!" Hehe, man tackar man tackar! 

Saknad och sånt.

Som ni redan vet så gillar jag verkligen gamla bilder. Bilder över huvudtaget men bilder då jag var riktigt liten är som ännu mer speciella. Det enda dåliga är att jag ofta kan få en klump i hjärtat när jag ser dem för jag börjar längta hem. Jag tror att det blir så för att jag ser mig själv liten och trygg bredvid mina föräldrar (eller i mina föräldrars närhet) och då känner plötsligt mycket mer otrygg där jag är nu. Förstår ni hur jag menar? 

Det blir som att min ensamhet här blir extra tydlig. Det kan även räcka med att se en bild från bara ett år tillbaka, även om det oftast inte ger riktigt samma effekt men så länge bilden är tagen i ett sammanhang där min familj var närvarande så får jag mer eller mindre en längtan efter tryggheten hos min familj. 

Jag har aldrig tidigare förstått hur mycket min familj faktiskt betyder för mig, mina vänner också men det är på ett annat sätt. Jag har alltid vetat att jag älskar dem och blablabla men tryggheten som jag pratar om (vet inte riktigt hur jag ska förklara den) har jag aldrig vetat av förut. Den upptäckte jag först när jag flyttade. 

Jag ser så oerhört mycket framemot att få komma hem och träffa min familj att jag nästan gråter nu bara vid tanken på det, men samtidigt är jag väldigt rädd också. Jag är rädd för att åka tillbaka, rädd för att lämna dem igen. För det är såhär, jag har det jätte bra i London och jag trivs verkligen! Men, jag börjar känna mig lite less. Inte på London utan på livet som au pair. Missförstå mig inte, det är fortfarande jätte kul, oftast. Barnen är fortfarande världens finaste och allting men det börjar kännas att jag har gjort detta i snart ett halvår och jag känner att jag snart börjar känna mig färdig. Som sagt, inte färdig med London (det tror jag aldrig att jag kommer bli!) men färdig med livet som au pair. Därför känns det lite hemskt att fara hem och sen veta att jag ska tillbaka när jag inte riktigt vet om jag vill fortsätta. Fast det tror jag egentligen att jag vill, har jag hunnit såhär långt kan jag ju inte sluta nu! Men det är ändå en liten jobbig känsla och det är väldigt frestande att säga att jag vill åka hem. Men precis som senast då jag hade dessa tankar, att åka hem för gott, så kan det ju bli bättre så jag tar inga beslut ännu utan jag åker hem och kommer sedan tillbaka till London och så får vi se hur allting känns då! 

Frusna fötter och Emils pappa!

Mina fötter känns som isbitar och jag skämtar inte! Jag kommer aldrig, aldrig aldrig aldrig att förstå varför de stänger av värmen!! Sen blir det ju inte bättre av att alla fönster bara har ett glas = nästan samma som om fönstret skulle vara öppet! Ni hör ju hur det låter?? Jag kommer frysa ihjäl här och om jag skulle överleva de ca 2 veckorna tills jag kommer hem till norrland så kommer det nog att kännas som sommar där!

Detta duger inte! Jag ska springa till cpgatan men inte för att leta julklappar till min familj eller något sådant, nej! Det första jag letar efter är ett par tofflor eller liknande till mig själv för såhär kan jag verkligen inte ha det längre! Jag tror seriöst på det jag skrev tidigare att detta är anledningen till att jag aldrig blir frisk. För det lärde jag mig när jag var liten av Emils pappa Anton: "Huvudsaken en håller sig torr om fötterna". Men nu är ju visserligen inte mina fötter blöta men jag tror att det hänger ihop iallafall. Han är en bra lärare, Emils pappa, även fast han är ganska arg... 

(konstigt att det inte fanns någon bild på bara honom..)

Fast jag kom på nu att egentligen är det nog inte Emils pappa som säger det.. det är nog Alfred eller Emil själv när jag tänker efter. Emils pappa satt bara fast i fönstret i dasset när det regnade. Så det är Alfred och Emil som är bra lärare. Rätt ska vara rätt! 

The cupboard under the stairs


Det finns ett ställe i det här huset där det altid är varmt - skåpet under trappan! 

Funderar nästan på att fråga om jag kan få flytta in där istället, då slipper jag ju frysa om fötterna hela tiden!! (det är nog däför jag aldrig blir frisk..) Helt plötsligt tycker jag nog inte så synd om Harry Potter längre, förutsatt att deras skåp var lika varmt och mysigt som vårat men det låter ju kanske inte så jätte troligt nu när jag tänker efter... det var nog synd om Harry ändå!

6 December



Godmorgon! Idag är det torsdag och idag var det egentligen tänkt att jag och Carina skulle fara på Winter Wonderland men då ett av hennes au pair barn vaknade med magsjuka blev dessa planer självklart inställda. Istället ligger jag och kollar på julkalendrar och tänker att jag istället ska spendera dagen med att möjligen köpa lite julklappar. Har äntligen lyckats få lite ideer och ordning i min hjärna. Tidigare har det bara varit en enda stor gröt och som jag sa till mamma här om dagen så hade jag då mycket väl kunnat råka köpa en barbie docka till Jonas för att den var fin utan att tänka på att Jonas inte vill ha en barbie. Det var rätt kaos med andra ord. 

Men nu kan jag se klart igen så nu behöver ingen oroa sig för att råka få en barbie eller en herrparfym (om eller tjejparfym om man är kille) och det är ju skönt! Så julklappar kan vara en ide, det är även smart att jag passar på nu eftersom att barnen får jullov om ca en vecka så jag har inte allt för mycket tid på mig... 

Barnvakt!


Sitter barnvakt och det har varit en jobbig kväll, sen blev den ännu lite jobbigare nu när jag insåg att mina kakor var slut... Fast lika bra det, sen december började och jag inte har mitt gymkort (bestämde ju som sagt att fortsätta ha det låst i december ändå) så har jag haft tre saker i tankarna 1) jul 2) jobb 3) mat. Ska nog se en film eller något istället, det blir nog bra det med. 

Läskigt..

Denna låg på golvet idag och för en sekund eller två trodde jag att det var en riktig orm och fick nästan panik! Sen lugnade jag ner mig då jag insåg att den var av plast. Skönt!

Nu ska jag fara och hämta barnen, sen sitter jag barnvakt så jag vet inte riktigt när vi hörs igen! Ha det bra så länge!

Christmas Play


Först såg vi på klassen under Kits julspel. Carinas au pair barn var med där (den gröna vise mannen) så det var roligt. Otroligt söta var de allihopa!

Sen var det dags för Kit: 
Kit var en tjänare till de vise männen och var jätte gullig i sin mustasch! Precis som klassen under var de jätte söta och jätte duktiga. Dock är det svårt att inte låta bli att skratta lite hela tiden just för att de är så söta och, ja jag kan inte riktigt hitta ordet men "lost" beskriver det kanske bäst? Att de ibland är lite förvirrade och inte riktigt har koll ungefär. Hoppas ni förstår hur jag menar (alla som är föräldrar och sett något liknade förstår nog helt säkert!)

Sen kom Marthas klass fram och sjöng ett par julsånger. 
Så det är vad jag har gjort denna morgon. Otroligt mysigt var det! Sen följde Carina mig hem så vi har ätit lunch tillsammans. Nu ska jag se julkalender och sedan äntligen försöka få lite ordning i mitt rum. Det är kaos!

Godmorgon bloggen!


Dagarna bara flyger iväg känns det som! Det är redan onsdag och idag innebär det att jag och barnens mormor ska fara och kolla på Kits julspel. Åh så spännande, och kul, och mysigt! Jag har övat lite med honom så han skulle kunna sina repliker och idag är det alltså showtime. Hoppas man får ta bilder för då ska jag ta en halv miljon! 

I think I wanna marry you


Ibland får jag för mig att kolla på bröllop/förlovnings videor på youtube bara för att de är så kul och fina. Längtar så tills den dagen jag gifter mig även om det lär dröja några år innan det känns aktuellt! (dock ville jag säga till min mormor att jag skulle gifta mig i sommar då hon sa "det vore ju kul om jag skulle få vara med då du gifter dig" men jag hoppas istället att min mormor lever tills min dag är kommen) Det är som så fint att kolla på tycker jag, liksom att se hur så många människor har hittat någon som de vill spendera sitt liv med och hur alla väljer att visa det på olika sätt. Riktigt fint. Åh. 

Men tänk så hemskt ändå, att fria till någon. TÄNK om personen skulle säga nej?? Jag menar killen här uppe, tänk om tjejen skulle ba "eeh, nä?" efter att han gjort värsta ansträngingen. Jobbigt för honom. Fast ingen skulle nog kunna säga nej efter att han dansat och dessutom med alla människor runt om. Inte jag iallafall. Hade nog hellre sagt ja och berättat när vi blev ensamma att jag nog egentligen inte ville, då hade han inte behövt se helt misslyckad ut framför allt folk. Undrar hur ofta det händer egentligen? Att folk säger nej? Tänk så nervöst... jag skulle nog varken kunna äta, sova eller andas...

Tur att jag är tjej så jag slipper fundera på sånt och bara bli överraskad och säga "Ja". 
 

In Sweden we call it "a kick"


Idag höll jag nästan på att säga som käre gamle Stig-Helmer. Barnen frågade mig nämligen i morse ifall barnen i Sverige åker släde till skolan (hehe) och jag svarade nej men att vi hade en annan sak som vissa barn åker på till skolan. Det var då alltså en spark jag pratade om, men hur enkelt är det att förklara egentligen? och det är faktiskt helt sant att jag höll på att säga "a kick" men sen tänkte jag på Stig-Helmer och insåg att det inte var rätt sätt att förklara det på. 

Istället sa jag något i stil med att det var en stol på skenor och så sparkade man sig fram ungefär som de gör på deras sparkcyklar. Vet inte hur mycket det förstod, de hummade (?) iallafall och jag lovade att ta bilder på en spark när jag är hemma så jag kan visa dem. Det är mycket jag har lovat att ta kort på, men det är ju kul att de vill se! 
 

Mio Mao

Jag har en fett bra låt på hjärtan... Lyssna och hör själva: 



Hahah....sjukt irriterande.. 
 

4 December

20 dagar kvar till julafton! 5 dagar kvar tills jag ska få se lucia! 9 dagar kvar tills riktiga lucia! och 1X dagar tills jag kommer hem! Ojojoj, mycket att räkna ner till med andra ord, busy life. Haha. 

Har just kollat klart på alla julkalendrarna, alltså jag skulle kunna prata om hur mysigt det är och hur mycket jag tycker om det i en halv evighet varje dag, men det skulle inte vara så kul att läsa om. Mysigt är det iallafall och jag kommer alltid på mig själv med att sitta och le. Mysteriet på greveholm är som väntat bra, Pelle är lika bra som alltid och Tjuvarna är lika bra som förra året. Åh!
Jag idag. Skoja. Jag för 2 år sedan. Ser ju hemskt nog nästan likadan ut.. bara håret som är annars, det var tjockare och längre förr. Jobbigt, det blir sämre med åren... haha nä nu ska vi inte vara sånna. Stay positiv!!

Sängen kallar...


Jag ska göra som min säng (och jag själv) vill och lägga mig och sova nu. Varför måste jag egentligen berätta det här? Det är ju inte precis så himla kul information om mitt liv "hej jag ska sova som de flesta av er gör varje kväll, kul va?" Det är ju inte så att det är en nyhet att jag sover på nätterna precis men ändå känner jag att jag måste berätta det. Konstigt... Kanske är det bara för att jag på något sätt vill göra det "officielt" att nu tar min dag slut? Ingen aning, får klura vidare på detta medan jag sover. Eller inte. Godnatt iallafall!

Julpyssel

Idag julpysslade vi lite, ritade lite julgranar och gjorde lite julkort och sånt. Julkänslan växer! 

Han kan sin sak

 

Idag saknar jag...

....min bror! 


Fick som ett litet "Jonas rus" så nu saknar jag honom, och hans skratt. Det ska jag tala om för er alla som inte hört min bror skratta att det skrattet är något extra! Haha, jag vet nog inget skratt som kan göra mig glad som Jonas skratt. Kul fakta om min bror! 

Jag kanske ska börja ha detta som en kategori eller något "Idag saknar jag..."  för jag saknar ju som folk i omgångar. Förra veckan saknade jag Jesper, nu saknar jag Jonas, vem ska bli nästa? Mamma saknar jag dock alltid nästan, men hon är en mamma så hon får inte vara med i den här leken. Om jag ska börja leka den vill säga. Nu ska jag springa till pundaffären och köpa tvättmedel, bröd och sopsäckar. Hej, hå jobba på! 

3 December

Idag är det måndag och det vet ju alla vad det innerbär för min del - Städa! Med undan tag för måndag om tre veckor för då är det....Julafton!!! Med andra ord så är jag hemma om tre veckor och det känns underbart. Har haft lite hemlängtan på senaste tiden igen så det ska bli skönt att komma hem. 

Iallafall, städa som sagt. Kändes inte så där jätte kul, men när gör det det egentligen? Har iallafall tänkt att jag ska städa mitt rum lite mer noga än vad jag brukar så att det blir riktigt julfint. Julstäda med andra ord, men först måste jag göra resten av huset. Sparar nämligen alltid mitt egna rum till sist för det kan jag ju göra imorgon om det skulle behövas men resten av huset måste jag ju göra idag.
Lilla hus, snart ses vi igen♥♥♥

2 december

Idag for vi till IKEA och köpte mat. The End. 

Nä men lite så var det eftersom att det tog oss hela två och en halv timme att åka till IKEA!! Hör ni hur sjukt det låter? Det är liksom fråm sydöst till nordöst och det tog två och en halvtimme! Jag skulle ha hunnit från Skellefteå till Umeå på den tiden och det är två olika städer!! Sen kom vi dit och då var det bara en timme tills de stängde... haha lite surt men vi fick med oss det viktigaste. Dvs lite julklappar till värdföräldrar samt lussebullar till oss, som förövrigt var så sjukt mycket godare än jag minns det! 

Nu ligger jag och lyssnar på julmusik med mitt advent/julljus tänt och ska snart sova för imorgon är det måndag och dags att jobba igen. Sjukt att det är en ny vecka igen redan!!

Kallt kallt kallt..

En sak som jag nog aldrig kommer förstå under min tid i London är varför de stänger av elementen under dagen?? Natten också tror jag, men jag är osäker. De har bara på dem på morgonen och kvällen?! Det är ju jätte konstigt! Det blir ju kallt så fort man stänger av dem ju? Inte konstigt att jag går runt och fryser... kanske kommer jag inte få någon köldchock när jag kommer hem över jul, jag kommer vara van att frysa vid det laget. 

Nu ska jag fara och möta Catrin iallafall, vet inte hur länge jag blir ute så har en trevlig söndag samt första advent!

Yesterday

Första advent!

Råkade sov längre än jag hade planerat... fast jag är inte jätte förvånad, för om jag skulle ha vaknat då jag tänkte (dvs halv nio) skulle jag bara ha sovit i två timmar och det kändes inte riktigt som en möjlighet. 

Men bättre sent än aldrig! Nu ska jag klä på mig och sedan möta Catrin och fara på Ikea och lite sånt. Måste verkligen ta tag i julen nu innan det är för sent. Det är ju som sagt så att jag bör ha mer eller mindre alla presenter klara om ca en vecka och det ser ju inte så ljus ut om jag ska fortsätta i den här takten så nu är det dags att sätta fart!

06:35

Godkväll. Det där med en tidig kväll gick inge vidare... hade inte tänkt komma hem mycket senare än 3 men då Hardwell inte spelade förrän ca 3 (tror jag?) så var jag ju tvungen att stanna. Han var iallafall riktigt grym! Hade nog dock varit ännu bättre om jag inte redan hade två utekvällar på axlarna och ett x antal för få timmars sömn. Jag var nämligen så sjukt trött så även fast det tog emot lite så kände jag ändå att jag var tvungen att lämna det roliga och fara hem och sova. Godnatt och sov gott! 

Mot pizzan!

Nu ska jag pallra mig ut. Tog längre tid än jag tänkt eftersom att jag pratade med mamma, men det är ingen dålig anledning att bli sen till min dejt med mig själv och pizzan. Haha. Ska börja fara nu iallafall för om jag ska hinna äta något måste jag fara nu, och äta måste man. "Äta bör man annars dör man", så sant som det är sagt. Ha en bra kväll! 

Hardwell




Det bara fortsätter...Tredje dagen, let's go! Ikväll är det dessutom en känd tysk dj som spelar. Har ingen aning om vem det är egentligen men jag antar att det blir bra ändå. Det låter då bra och det är ju positivt! Nu ska jag skynda mig att fixa mig lite sen smiter jag ut ur huset och äter middag ensam.... haha sorgligt. Men jag är inte riktigt sugen på att träffa familjen idag, det låter hemskare än vad det är. Jag känner bara att idag är en dag då jag vill ha egen tid och om det innebär att jag måste äta pizza själv så får det vara så. Haha, det blir en upplevelse det med! 

Min frukost!

Det är viktigt att äta och då är det väl egentligen inte glass man ska äta, men jag var verkligen inte sugen på något annat och då är det ju ändå bättre än att inte äta någonting. Right? Gott var det iallafall, och billigt. Hehe. Jag var så ledsen när tescos slutat sälja dem för 3 pund. Men jag behövde inte vara ledsen länge då jag hittade dem för 2.25 pund på Iceland. Hehe. Lycklig lycklig. Men jag måste hålla i slantarna nu, julklappar ska köpas (vilket påminner mig om att jag borde skriva en inköpslista) tågbiljetter, samt biljetter till det susar i säven. Rebecka hittade nämligen att den föreställningen går i Birmingham när jag ska dit så det kändes rätt självklart att vi skulle se den!

Sen måste jag dessutom köpa något att ha på julafton/nyårs... aja, nu ska jag iallafall sova ett tag, trots att jag vaknade halv tolv idag så har jag ändå bara fått 4 timmars sömn.. 

Julkalendrar!


Idag är det ju den första december och det betyder att jag äntligen kan få sysselsätta mig med en av mina favoritsysslor /händelser på hela året! Nämligen att kolla på julkalendern. Det är verkligen det bästa/mysigaste/juligaste som finns tycker jag! Brukar kolla på Pelle varje år för att det är min favorit, men förra året fick jag mig en ny favorit för alltså tjuvarnas jul var verkligen något extra!! Så nu kommer jag behöva se den med varje jul (inte för att jag klagar) Sen vill jag ju självklart se mysteriet på greveholm i år också. Det betyder att jag kommer följa tre julkalendrar i år. Ojoj. Tur att avsnitten bara är 15 minuter långa så jag har tid med det. 

Så nu har jag alltså kollat på alla tre och alltså enligt mig så ligger verkligen tjuvarnas jul så långt före på alla sätt! Juligast, mysigast, mest stämningsfull (vet inte hur jag ska förklara) och detta känns redan i första avsnittet tycker jag. Inte så att de andra är dåliga, Pelle är ju som sagt min favorit (även om han numera får dela första platsen) och mysteriet på greveholm tror jag kommer bli super det med! Åh så kul!

California rolls

Igår åt jag sushi för första gången i mitt liv. Inte illa, inte illa. Var faktiskt rätt imponerad över mig själv! Trodde nämligen inte riktigt att den dagen skulle komma då jag aldrig riktigt känt mig sugen att smaka för jag tycker att det ser lite... ja, jag vet inte, inte allt för frestande ut. Men på något sätt så smakade jag igår iallafall och helt okej tyckte jag faktiskt att det var! Smakade visserligen bara california rolls och inga andra så jag vet bara vad jag tycker om dem och de var okej! Så mamma, detta är ännu ett bevis på att jag blir vuxen! Haha. 

Godmorgon/godnatt!

Detta var en kväll som aldrig riktigt ville ta slut. Den bara fortsatte och fortsatte. Från Rose till Tim (vilket var en trevlig överraskning, visste nämligen inte att det var dit vi var påväg!) Till BLC (efterfestklubb) osv osv. Tills vi kände att vi var aningens trötta ändå. Jag ville dessutom slippa komma hem när familjen hunnit vakna som vanligt. Men det blev inte riktigt slut för det, för när jag börjat min vandring mot bussen så stötte jag ihop med en trevlig Irländare och innan jag riktigt hann förstå hur det gick till hade han köpt nattmat (eller ja, frukost) till oss båda. Skönt, då fick jag mat utan att betala. Hehe. Fan vad snälla människor det finns alltså! 

Okej, nu ska jag inte prata mer för jag är verkligen DÖDSTRÖTT!!! Imorgon är det första advent, då ska jag se Pelle Svanslös det första jag gör när jag vaknar! Ååååh, jul jul strååååålande jul!!! 
RSS 2.0