Svar på fråga: Hur jag blev au pair

Hej jag tar studenten i juni och jag har funderat på att vara au pair i ett år men vet inte vars eller hur jag ska göra. Tänkte om du kunde skriva om hur du gjorde, om du åkte privat eller via en förening,ja typ hur gjorde innan du åkte iväg:)


Måste bara få börja att säga: Åh vad kul! Jag tycker att du gör helt rätt för det är super kul!
Nu till frågan, eller ja funderingen. Jag åkte via en oranisation, peek-a-boo. En engelsk au pair agency som jag valde främst för att jag inte ville åka privat och de var den enda oranisationen jag hittade som tillät anmälningar utan att jag hade gått ut gymnasiet (sen tyckte jag självklart att de verkade bra och seriösa också)

Så efter att jag valt dem så var det lite pappersarbete att göra, alltså först och främst att skriva ett brev till familjen/familjerna som organisationen skulle presentera mig för. Där skriver du helt enkelt ett brev där du berättar om dig och varför du vill vara au pair, intressen osv. Inte som ett cv egentligen utan ett brev med lite cv inbakat typ. Det är väldigt viktigt att var ärlig i detta brev eftersom det är det som familjen ska avgöra utefter och då vill de ju att den au pair som kommer till dem är den som de läste om. Ett tips är även att skriva små kul fakta om dig själv, jag skrev till exempel att jag gillade att måla naglar (vilket jag gjorde jätte mycket då) och funderade länge om det verkligen var viktigt att ha med i brevet men beslöt ändå att låta det vara kvar. Jag fick senare veta av min värdmamma att den biten var lite avgörande för dem "Oh look! She likes to paint nails, that's perfect!"

Sen var jag även tvungen att be lärare skriva en personlighetsutvärdering av mig (vet inte vad jag ska kalla det riktigt) samt två stycken intyg från att jag jobbat/tagit hand om barn tidigare (kan bara barnvakt till din kusin eller praktik på dagis) slutligen var jag tvungen att beställa mitt brottsregister och skicka en kopia på mitt pass om jag inte minns fel. Allt detta är då för att visa att jag är seriös och i utbyte kan de ju garantera mig en seriös familj som har blivit godkänd och det var väldigt viktigt för mig!

Sen när allt det var klart var det bara att vänta på att någon familj skulle bli intresserad. Det kan ta ett tag så jag föreslår att du börjar söka redan nu (oavsett om du söker själv eller med någon organisation) för mig gick det visserligen rätt snabbt men sen ska man talas vid på skype, planera och bestämma och fråga frågor etc.

Oj, vad långt det här blev.. ursäkta så mycket!
Iallafall, jag kan rekommendera peek-a-boo (http://www.peekaboochildcare.com/) de var snabba på att svara på alla möjliga frågor som jag hade innan jag åkte. Däremot var de inte lika duktiga på att ordna au pair träffar och liknande när jag väl var på plats som de sagt, men det gjorde inte mig något för det ordnar sig ofta lika så bra (om inte bättre) av sig självt.

Det var hur jag gjorde, och det funkade jätte bra och jag är jätte nöjd över mitt val att åka med dem! Hoppas det var svar på din fråga, om inte; säg till! Då ska jag försöka svara ännu bättre och tydligare. Eller fråga fler frågor om du har fler, svarar gärna!
Tycker det är himla kul att folk frågar och jag vill verkligen hjälpa folk att få ett lika bra år som jag hade!
 
http://distilleryimage4.s3.amazonaws.com/0729c336809811e3b67e0e5d8cd45880_8.jpg
Bild från när jag var och hälsade på mina barn och min värdfamilj nu i januari! Kanske den bästa helgen jag har haft på länge. Finaste finaste barnen! Så mycket kärlek.
RSS 2.0