Svar på kommentar: London - bankkonton/försäkring/aktiviteter

OBS! Långt inlägg med bara text.

Hej anonym (och alla andra), nu ska jag försöka svara så bra jag kan på dina frågor. 
Vad det gäller försäkringar så är jag faktiskt tyvärr urusel... Men jag kan inte minnas att jag gjorde något särskilt för att bo i London. Jag hade med mig mitt "fri-sjukvård-inom-eu-kort", för jag tror att det är ett sånt? Ja, du ser ju att jag inte är den vassaste kniven i lådan gällande detta, så kolla upp det en extra gång. Men jag kan inte minnas att jag gjorde något särskilt (mer än att passa på att gå till tandläkaren innan jag åkte)

Jag fixade ett bankkonto i London med
Banken loyds och det tyckte jag funkade superbra! Kostade ingenting, funkade typ som mitt swedbank (alltså med internetbank osv) Däremot så behöver du inget bankkonto eftersom
Au pairer absolut oftast får betalt i cash (iallafall alla jag mötte) men det klart att det är bra att ha om du vill boka biljetter någonstans tillexempel. Så jag rekommenderar loyds! Jag behövde aldrig ångra mitt val. Superlättt att avsluta sen vid flytten hem också. 

Sen vad det gäller aktiviteter med barn så finns det, utan att överdriva, oändligt! Nu vet jag inte vart i London du kommer bo eller hur gamla barnen är men mina barn älskade parker. Stora lekparker, små lekparker, gungor, saker att klättra på eller bara ytor att åka sparkcykel/cykel/inlines på. Och parker finns det överallt! Tog mina barn till skeppet i hyde park en gång och det var uppskattat, men det var på lovet, oftast handlade det för mig om att underhålla efter skolan och då kunde vi inte åka så långt.
Så jag försökte hitta på lekar med dem i cirka allt vi gjorde nästan. Vi lekte pirater, kurragömma, björnen sover(fick hitta på en engelsk text) ett-två-tre-ost och ja, listan kan göras oändlig. Sen ser ju alla Au pair jobb olika ut, mitt innebar ganska mycket läxor och sånt också så då måste ju det göras såklart. 
Men parker är en väldigt bra och enkel grej så det rekommenderar jag starkt! (Sen är det ju bra för barnen att leka ute och springa runt och så) 

Sen vad det gäller ställen att gå ut så finns det även där oäääändligt med ställen. Jag vet inte vad du är för typ av person men, om du är en sån som gärna vill klä dig i klänning och klackar (förlåt nu antar jag att du är tjej..dumt av mig) så hade jag ett par hemskt roliga utekvällar där vi gick ut med promoters på stora klubbar i centrala London, men då måste man ta kontakt med promoters så man hamnar på deras lista. Detta är dock superlätt! Jag har några namn annars är det egentligen bara att skriva i typ "svenskar i London" grupper på Facebook för det är ALLTID någon som vet! 
Är du mer en typ pub människa så har jag haft hemskt roligt på o'Neill's (nu hoppas jag att jag minns namnet rätt..) precis vid China town nära Picadilly circus. Det stället gillar jag faktiskt väldigt mycket! Men pubar kryllar det av, alltså verkligen, så du lär absolut hitta någon som passar dig!
Jag insåg mot slutet att jag hade roligast lite utanför centrala London, så Clapham var väldigt kul men jag kommer för mitt liv inte ihåg vad ställena hette och det finns inte en miljon där nere... Sloane square hade också ett bra ställe som jag såklart inte heller minns.
Oj, det blev rörigt där på slutet.. Hemskt ledsen! Jag ska göra det lätt: 
Det bästa jag kan rekommendera är att gå med i svenskar i London, Au pairer i London etc och var inte blyg! För det är där det är lättast att komma i kontakt med människor och det är alltid någon som vill hitta på något eller som har en plan. Det är grunden till alla de vänner och bekanta jag träffade, även promoters och därav också även alla uteställen. Sen märker du vart du har roligast och vilka du trivs mest med och då hänger du med dem. Det går superbra, man får inte vara feg bara. Så det är mitt absolut bästa tips för socialt liv, haha! 

Hemskt långt och rörigt svar men jag hoppas att det var till någon hjälp! Och har du/ni fler frågor så försöker jag mer än gärna att hjälpa er att få svar på dem. Kram och gott nytt år på er!
Från när jag hälsade på mina älsklingar för snart ett år sedan. 

29/12-2014 On The Road

Hej igen! Innan jag börjar så ska jag rikta mig till "anonym" som hade frågor om London. Skulle du vilja kontakta mig på Facebook? Då kan jag svara lite längre och så. Rebecka Wallgren heter jag där, annars så svarar jag i ett inlägg när vi har kommit fram till Sydney och jag har wi-fi igen. 

För som sagt, just nu är vi påväg mot Sydney. Så igår var det dags att efter en månad ta avsked av adelaide och alla grymma människor vi träffat där, familjen vi bott hos och killarna vi har hängt med. Blev rörd ända ner i hjärtgropen när alla killarna kom förbi igår för att säga hejdå till oss. 
Adelaide har varit en helt perfekt uppvärmning för oss och hur tråkigt det än känns att lämna så känns det fantastiskt spännande att få se resten av Australien! 






Så lite såhär kände vi oss när vi åkte iväg. 

Vi åker med en Italiensk kille i hans campervan vilket är ett litet spännande val eftersom vi inte känner honom men hittills har det gått superbra, vi lever och har hunnit mer än halvvägs. Vi spenderade natten vid en flod men det var så mörkt när vi kom dit såg vi ingenting (tacka Gud för pannlampan!) men sen när vi vaknade på morgonen så såg man och OJ så fint det var! Något som var fint i mörkret var stjärnorna! Alltså, jag har aldrig i hela mitt liv någonsin sett en finare stjärnhimmel!! Synd att sånt inte går att få på bild... 

Vi firade ju jul också, vilket var supermysigt men självklart konstigt utan våra familjer. Men svenskt blev det, men grötfrukost, Kalle anka, svenska julsånger och köttbullar på julbordet. Sen följde en lång natt när vi satt vakna för att få prata med våra familjer på Skype. Skype är verkligen fantastiskt och det var med både extrem glädje och extrem sorg som jag såg min kära familj på andra sidan rutan. 
Min lärdom av att fira jul borta ensam är att jag inte vill göra det igen. Det var mysigt och supertrevligt och jag hade en fantastiskt fin jul, men en gång räcker. I framtiden vill jag spendera julen med min riktiga familj.





Det var allt för denna gång, nu ska jag återgå till att stirra ut på vägen eller det platta tomma busköken landskapet som  sträcker sig så långt ögat kan nå runt omkring oss. 

23/12 - 2014

Okejokejokej, nu måste jag få berätta vad vi har gjort idag! Vi har varit till kangaroo Island och jag har uppfyllt min barndomsdröm och sett en sten från en film jag såg när jag var liten! Det vad så fantastiskt att jag nästan började gråta (och gråter man över en sten, då är det något extra!) 





Alltså kolla på den!!! Hur coolt är det inte??? Tänk att naturen kan göra något sånt här! Helt otroligt. Hela stället var fantastiskt, jag hade lätt kunnat stanna flera timmar! ...men tyvärr fick vi bara 30minuter...på tok för lite. Men alltså wow ändå, wow. 







Vi träffade en kille från USA som reste ensam så vi hängde med honom


Sen såg vi annat också, uppenbarligen eftersom vi bara kunde stanna här 30minuter. Alltså visst ser ni att man lätt vill hänga här längre?? Fett wow. 
Men vi såg coola klippor och vågor
Och grottor!
...där det tyvärr var svårt att få bra bilder med oss i bilden... 
Sälar gick bättre! ...men, de ser mest ut som stenar såg jag nu... Coolt iallafall! 
Wow.
Sen såg vi fler kängrur. Ganska sjukt att vi fick gå så nära en mamma och hennes ungar när de var vilda?? Coolt iallafall
Sen såg vi en massa koalor och en beslöt sig för att klättra ner och vandra rakt igenom oss för att sedan posera snällt i ett träd på utmärkt fotograferingsavstånd 
Enjoying The spotlights 
Han visade även tydligt upp att han var en hane och vi fick lära oss att en koalasnopp ser superkonstig ut. Det har typ två horn längst fram?? Svårt att förklara. Konstigt alltså, men kul fakta som jag inte visste förr. 

Sen fick vi kika på sälar på stranden också. Men vi fick inte gå närmare än typ 10m för det var visst parningssäsong så tonårshanarna var inte riktigt att lita på utan kan bli sugen på allt som rör sig om jag förstod det rätt. Inget vi ville vara med om så vi höll avståndet. 

Så allt detta har vi gjort idag! En himla bra dag och jag var lika glad som ett barn på julafton över att få se min sten! 
Appro på julafton så har det varit julafton i en timma och sex minuter här nu och jag ska nu sova så det kan bli julafton påriktigt. Den första julen som jag inte firar med min familj... 
Men jag har Frida, och det duger väldigt bra det med! 


18/12-2014

Tjenixen! 
Nu ska jag berätta/visa något otroligt kul som vi gjorde igår. Vi har nämligen varit lite (mycket) sjuka i veckan, eller ja, jag spenderade min måndag med att tömma min mage om och om igen (japp, nu vet ni det) och idag är det Fridas tur... Men! Igår var vi båda friska, glada, pigga och utvilade och uttråkade så vi åkte till Gorge wildlife park och MATADE KÄNGRUR OCH HÖLL I EN KOALA! Kanske en av det bättre dagarna i mitt liv, såååå himla mysigt! Kolla själva: 



Först matade/mös vi med de små (alltså inte barnen men den mindre sorten)
Hängde lite med move it move it snubben också 
Och vi aktade oss för denna fågel som är väldigt vacker att titta på men ack så skrämmande (skojar inte, jag sprang omvägar för att han inte skulle attackera!)
Kikade på pelikaner som är helt sjukt stora! 
Sen höll vi i väääärldens mysigaste djur jag någonsin träffat! Lea heter hon och hon är super tung, jättemjuk och tyckte så mycket om sina löv att hon inte märkte att hon samtidigt började äta mitt hår också. Men det är lungt för hon var så himla söt! Åh, alltså ååh... 
Sen gick vi till de stora kängururna som låg och chillade
Tog lite selfies 
Vi och våran nya stencoola polare 

Alltså shit vilken bra dag det var alltså! Även om jag inte riktigt tycker om när djur är instängda så är jag ändå väldigt glad att jag fick vara med om detta. Lite dubbelmoral där, hehe. Otroligt fina djur iallafall. (Fanns massa andra som jag inte tog bild på, struts och kamel och sånt)

På kvällen blev jag mer eller mindre tvingad av Frida och Will att se wolf creek.... Som pretty much är en skräckfilm om backpackers i Australien och jag fick inte ens gömma mig under täcket... Jaja, jag antar att jag är beredd på det värsta tänkbara eller något sånt iallafall haha. 

That's all. Godnatt! 

Svar på kommentar: Hur kom vi i kontakt med varandra

Såg att jag fått frågan om hur jag och Frida kom i kontakt med varandra så jag tänkte att jag passar på att svara på det på en gång. 

Det jag gjorde (eller ja, det vi båda gjorde) var att jag gick in på reseguidens forum där man kan skriva ett inlägg eller svara på andras gällande allt möjligt. Så jag gick in i "resekompis Australien/nya Zeeland" (eller nåt sånr liknande, minns inte exakt) och skrev ett eget inlägg samt svarade på andras och skrev mina kontakt uppgifter. 

Detta hade också Frida gjort så en dag ramlade det in ett meddelande från Frida bland mina Facebook meddelanden och ja, efter att ha skrivit med henne och flera andra så kände jag rätt starkt att det var henne jag klickade bäst med så vi bestämde helt enkelt att vi skulle åka tillsammans. Skypade ett par gånger, planerade och bokade resan och sen möttes vi på Arlanda och ja, nu är vi här. 

Jag tycker faktiskt att det är ett superbra sätt och självklart kan det kännas läskigt att åka med någon man inte känner men båda åker ju av samma anledning, båda är i samma situation så har man bara förståelse för den Andres behov samt är en rätt social människa så ser jag inga större konstigheter alls med det. Sen förstår jag givetvis att vi kommer bli arga, irriterade och less på varandra men det blir man på vem som helst som man reser med gissar jag. Det är bara en följd av att man reser och lever på/med varandra cirka alltid. 

Men jag rekommenderar det starkt, för det är ju ett superbra sätt att hitta någon att åka med och förhoppningsvis så går det ju bra också. Så satsa och kör säger jag! 


12 december - två veckor i Australien

Idag firar vi två veckor i Australien! Jag kan dock försäkra er om att det känns som att vi varit här otrooooligt mycket längre! Känns minst som tre veckor. Men det gör inget, det betyder att vi har en massa tid kvar, och det är ju en väldigt kul sanning. 

Denna vecka har iallafall varit rätt lugn till skillnad mot vad vår första vecka var! Helt ärligt förstår jag knappt själv hur vi hann med så mycket på så kort tid! 
Denna vecka har vi egentligen mest bara hunnit med två saker: stranden och plocka lite (mycket) körsbär. Okej jag skojas, vi har hunnit med lite annat också: 
Kört vänstertrafik (!!!) och blivit väldigt bra på det faktiskt. Faktiskt otroligt duktiga om jag får säga det själv. Dock gör vi säkert minst två andra förare arga varje tur vi tar men det blir bättre för varje gång - heja oss! 

Besökt stranden två gånger. Och vilken strand sen! Helt lång och kritvit, med vågor och horisont och med bilvägen dold bakom sandkullar så ingen trafik hörs. Plus att det nästan är folk tomt och helt perfekt strandväder, inte illa. Inte illa alls. 
Vi åt en god pizza också, följt av en god glass och ett obehagligt möte av några skumma personer som tog på vårat hår och inte ville sluta prata med oss... Vi hittade på att vi hette Maria och Lisa och sa att vi hade bråttom upp till bergen och sen gömde vi oss bakom ett hörn tills kusten var klar. Phew. 
Pizzan var iallafall god trots att osten låg under pålägget?? Har aldrig sett detta förr men så länge det smakade bra (vilket det gjorde) så är jag nöjd. Supertrevlig personal också och det gör alltid hela grejen mycket bättre. 

Sen har vi plockat körsbär och därav skrapat ihop lite pengar (hoppas vi hehe) första dagen regnade det och Fridas fot sa ifrån (hon har haft ett sår sen i lördags) så vi fick avbryta vid lunch och besöka farbror doktor och numera äter Frida antibiotika och ska vila foten. Så igår var jag ensam som körde upp och plockade körsbär. Det var lite (läs mycket) tråkigt och vi hade lite separationsångest kvällen innan, första dagen på två veckor som vi inte ser varann.. Nästan iallafall. Det är ju faktiskt förståeligt att det kändes jobbigt, men jag överlevde och är numera typ expert på att plocka körsbär! 
Idag har vi besökt Sverige och köpt godis, lussebullar, pepparkakor samt ätit köttbullar OCH blivit väldigt upprörda att de säljer köttbullarna med POMMES?????? Fattar ni? Köttbullar, pommes, gräddsås och lingonsylt???? Och så kallar de det svenskt? Vi var båda hemskt upprörda och tyckte att det var  under all kritik! som tur var så hade de faktiskt potatismos så vi kunde ta det istället och både vi och våra magar blev mätta och belåtna. 

Sen åkte vi till stranden igen och låg där i hopp om att få brunare hy. Frida lyckas rätt bra mot alla odds, jag jobbar sakta med säkert framåt. Tur vi har lång tid på oss, hehe. 

Justja! Vi gjorde egna köttbullar till julafton igår. Det har jag ingen bild på men det gick fantastiskt bra och de blev hemskt goda! 

Nu ska vi sova (eller iallafall jag) vi lägger oss rätt tidigt alltid? Men det är rätt skönt. För imorgon har vi dessutom rätt mycket att göra så det är ju bra att sova då. Godnatt på er! Eller ja, goddag är väl mer korrekt egentligen haha. 
P.s det är ändå lite sjukt att allt som behövdes för att vi ska vara tillåtna att köra vänstertrafik var att fylla i lite papper, ta en bild och betala en slant? För liksom så himla lätt är det faktiskt inte att bara hoppa över på andra sidan och köra spegelvänt. Tur att bilen vi har är automat! Annars hade det inte alls gått så bra som det faktiskt gör... Hehe. 

Första veckan i Australien

Hej från andra sidan jorden. 
Jag har nu överlevt en vecka, en dag, 15 timmar och 26 minuter i Austrailen och det tänkte jag fira med att återuppta bloggandet. Yaho! 
Dels för alla som undrar hur jag/vi har det men också för att jag själv ska kunna läsa och minnas, of course. 

Så innan jag somnar (ja, klockan är 22.28 för dig som undrar) så ska jag snabbt försöka summera vår resa hittills. 
Så, tisdagen den 25de november mötte jag upp min kära respartner Frida på Arlanda (ja, till dig som inte vet så kände vi inte varann innan resan) 
Vår resa innebar 20h väntetid i London som vi gjorde det bästa av genom att åka in till London, sätta oss på en av mina favorit pubar, dricka ett glas öl eller två och spendera nattens timmar med störtsköna killar från Holland och Tyskland samt Oskar från Skellefteå som även var så generös att låta oss sova på hans golv ett par timmar (bilden) innan jag snabbvisade London för Frida tills det var dags att åka tillbaka till flyget. Mycket bra och händelserikt dygn bör tilläggas! 

Now, till den riktiga resan. Vi landade i ett varmt och soligt Adelaide och spenderade därför första dagen på stranden tillsammans med Kristoffer (Fridas barndomsvän) och hans kompis Luke. Vår dag avslutades med en timmes promenad i parken som innebar att vi fick se två kängurur, en koala och en kidna?? Har absolut ingen aning hur det stavas men tänk er en igelkott men lite större och lite snabbare:

Sedan följde en händelserik(men bildlös) lördag med poolhäng med Alexander (barndomsvän nr2) och hans vänner som slutade med en av de roligare hemmafester jag varit på! Sen, på måndag morgon packade vi (jag, Frida, kris och Luke) vårt pick och pack och åkte på en roadtrip 9h väster ut och ja...jag låter bilderna få tala för sig själva ett tag för jag kan inte med ord beskriva allt vi fick se! Bilder kan inte heller beskriva, men it's bättre än ingenting.
Kampade på i det vilda på den ena platsen finare än den andra


Kikade på sanddyner (och sandboardade!! Bilder på detta finns dock i Fridas mobil..)






Såg stränder/vyer/natur som fick min mun att stå på vid gavel cirka hela dagen!!!!!!!!!! 

Åkte båt och simmade med tonfisk och alltså Tro mig, det är SÅ mycket coolare än vad det låter! Har ni en aning om hur stora de är??? Jag ska avslöja att de är ASSTORA!!! Så trots rädsla och nervositet för de största fiskarna jag sett i mitt liv simmande jag med dem och skrattade cirka hela tiden...lol.

Vi såg kängurur och emuer (?) typ varannan minut så jag tappade räkningen väldigt fort. En orm såg vi också, det var lätt att komma ihåg. Den var också lätt att få på bild för den var inte lika snabb. Visste ni förresten att kängurur luktar asilla?? Det visste inte jag. Men det vet jag nu...heh...

Vi såg också solen gå ner bakom horisonten. Alltså rakt mitt på horisonten och alltså, jag har nog aldrig varit med om något finare i hela mitt liv. Om himlen är hälften så underbar som det ögonblicket är jag mer än nöjd. Wow alltså. Wow. 

Sen dök denna coola men dumma sak upp, ett åskmoln. Så snabbt som tusan fick vi slå upp tältet och äta middag ihoptryckta i förtältet medan åskan dånade, regnet smattrade och blixtrarna...ja, blixtrade. 

Sen kom vi hem och laddade inför sterosonic. En festival för er som inte vet. Frida mer taggad än mig då hon mer eller mindre är besatt av cirka alla som skulle spela. 

Så, sjukt nog började vi redan klockan 10 på morgonen (!!!!) har ni hört???!?!? Och då var vi rätt sena....yeeez.... Och att ta en shot klockan 11 är inte riktigt vad jag föredrar meeeen för en dag var det himla kul! 
Sen gick dit och stod i solen bland massa andra människor och svettades, skrattade och mådde bra......tills alla försvann och jag blev ensam. Och var börjar man leta då? Överallt. Men efter flera misslyckade försök fick jag hitta nya kompisar som jag hängde med istället. Lite tråkigt såklart men jag hade superkul ändå och sen fick jag låna en telefon och kunde kontakta Frida så klockan 2 var vi återförenade och kolossalt trötta... Men ack så kul dag/kväll! 

Så, då kanske ni tror att vi har legat i sängen hela dagen? Well, vi tänkte det men beslöt att följa med Annki och Mike  (föräldrarna till barndomsvänner och även dem vi bor hos) på deras christmas bbq vilket var supertrevligt! Om än jag tvivlar på att jag kommer få någon julkänsla alls här haha.. 
Så vi åt god mat, spelade Kubb, gick tipspromenad samt träffade två tjejer i vår ålder från England som vi har planerat en utflykt med på måndag förutsatt att de inte skulle jobba... Men jag hoppas det blir av för jag är sååååå taggad!!! 

Phew, det var det. Blev rätt mycket text ändå men jaja, det är ju trevligt och lättare att förstå. Nu är jag dock asmegatrött så godnatt på er så ser vi när jag känner för att skriva av mig nästa gång. 
RSS 2.0