Jude Law

 


DETTA sysslade vi som sagt med igår kväll. Vi stod (max 10 meter!!) ifrån Jude Law och lyssnade när han pratade om sin uppkommande film Side Effects. Och alltså det var magiskt! På riktigt! Och lite overkligt, det slog mig liksom någon gång då och då "Nä men Rebecka, du har ju ingen undertext.... justja, det är ju live" "Fan vilken bra kamera de har använt!... vänta lite, det är ju Live!!" Live för tusan!! 

Så ja, det var fantastiskt. Ännu mer fantastiskt hade det dock varit om de hade låtit mig få ställa en fråga (= prata med honom) men det hann jag inte få.. Fast det kanske var tur, jag hade nog inte fått fram några ord när mikrofonen skulle ha kommit till mig och sedan skulle jag nog dö av lycka. Så då lever jag hellre och minns detta ögonblick, vi var tillräckligt glada ändå. För tjejer, flickor, damer (och herrar) alla som sett honom på film och tycker att han ser bra ut (gissar på nästan alla) han är otroligt mycket snyggare i verkligheten!!

Torsdag

Godmorgon! (ja, godmorgon)

Min powernap som jag tänkte ta imorse efter jag hade lämnat barnen på skolan råkade sträcka sig ända fram tills nu (ok, en halvtimme sedan) och jag brukar verkligen aldrig sova längre än en timme absolut max! För sover jag mer blir jag typ obekväm på något sätt, jag känner att jag missar för mycket (i detta fall, missa för mycket tid att sitta vid datorn) och inte kommer kunna sova när jag sedan ska sova. Så ja, det är jag lite rädd för just nu. 

Det var då inte ens en bra powernap hel
 
ler, jag drömde jätte massa konstigt och som vanligt (varje gång jag har sovit mer än en timme i England) så innehåller drömarna att jag kommer för sent till jobbet/dödar ett barn/bränner mat/bränner huset och så vidare. Inga jätte roliga drömmar med andra ord. Denna gång drömde jag att jag var vilse i London och kunde inte ta mig hem och London visade sig sedan vara typ Brighton (?) och jag kunde ännu mindre ta mig hem, men då började alla att prata svenska och det betydde att det var OK att dela taxi med någon, så det gjorde jag. Men jag minns inte ifall jag kom i rätt tid ändå.. 

(snart, om ca två sekunder, ska ni få se på något lite intressantare, hehe) 

Ledig kväll!


Jag fick ledigt ikväll för att fara och göra en jätte kul grej!! Ahhhhh alltså ni förstår nog inte hur glad jag är just nu!!! Jag ska se till att ta en massa bilder så att jag kan visa er senare eller imorgon, och tills dess låter jag det vara hemligt.. hihi. Hejdåååååå! 


Senare: Hej. Jag insåg att detta inlägg aldrig publicerades. Hehe. Jag var iallafall och lyssnade på när Jude Law pratade om sin nya film som har premiär på fredag tror jag att det var? Side Effects heter den och den verkade väldigt bra så det blir nog ett biobesök inom kort! Det var iallafall helt sjukt att stå ca 10 meter ifrån honom. Kort togs, men inte av mig så jag ska bevisa detta för er imorgon eller något för nu vill jag sova. Vi beslöt att fira detta över en flaska vin och lite mat därför kom jag hem nu istället för halv 9. Då vet ni. Godnatt!

Träning och Lasse Åberg

Det här med att gå ner i vikt och bli snyggare är en svårighet för moi. Okej, jag måste börja om för nu lät jag som en som tycker att man måste vara smal osv för att vara snygg - Det tycker jag inte! Man kan vara snygg hur man än ser ut, det beror liksom mest på vad man utsrålar tycker jag.

Så, men jag vill gå ner ett par kilo så jag väger som jag gjorde innan jag flyttade till England (jävla England..) jag vill också gärna har tillbaks min hy som jag hade innan jag flyttade till England (jävla England..) Men man kan inte få allt, göra det bästa av situationen är det bästa man kan göra. Som ett av mina favorit citat:
 

Lasse Åberg är en kul och bra människa som jag har tyckt om sedan jag var ett litet barn och lyssnade på Electric banana band. Fast först tyckte jag bara om "Olyckan" som de flesta andra tyckte var hemskt (vad jag minns) men jag var ett ganska elaksinnat barn när jag var liten. Kan man ens säga så? "Elaksinnat", hmm... Jag tyckte om "det onda" rätt ofta så det var väl inte egentligen så konstigt då att jag tyckte mer om killen som vill att alla ska krocka och göra sig illa än den snälla som spelade banjo och sjöng om bananer. Jag föredrog badboys. 



Yngst blir störst - äldst blir minst...

Bland alla sommar bilder hittade jag även en hel massa fina bilder på mig och min lillebror. Hahah okej, jag kan inte ens skämta om ordet "fina" för de är så fula att det nästan svider i ögonen när jag kollar på dem! Svindandet kan visserligen ha att göra med tårarna som bränner under ögonlocken, dels för att jag skrattar så mycket åt dem men också för att jag saknar min lilla skrutt bror så mycket att jag kan gråta! 

Jag pratade med honom i veckan och jag höll på att tappa hakan när jag hörde hans röst - han börjar låta som en man!!!!!! och ännu värre blev det när han ställde sig upp och stolt berättade att han var lika lång som mamma. Jag fick bevis på detta, för mamma kom och ställde sig bredvid honom och mycket riktigt, lika långa. Detta betyder att han har 8cm kvar tills han vuxit om mig!! Frågan är, kan han klara det på tre månader? Tveksamt. Hehe. 

Jag kände att det hade gått lite för länge sedan senast ni fick en uppdatering om hur min broders växande går. Hahah, allvar, min blogg kan vara den mest ointressanta någonsin. Tur att några gillar den iallafall. Love you! 

Fast vem försöker jag lura? Egentligen är detta inlägg en ursäkt för mig att inte fara och träna.. jag är så trött och vill verkligen inte men jag måste och då tänkte mitt undermedvetna "Det har ju faktiskt gått ett tag sedan du berättade om att din lillebror växer, det kan du ju göra nu så då kan du inte fara" smart drag hjärnan, smart... Men nu när inlägget är skrivet finns det inget som hindrar mig från att fara. To bad. Hejdå! 

Onsdag

Godmorgon! Jag har spenderat min morgon med att jobba (som vanligt) och jag fortsätter att ha en dålig vecka... Jag har även hunnit med att handla lite, bäddat sängar och kolla på gamla sommar bilder från mina somrar i Skellefteå. Ovan ser ni en två år gammal bild (tror jag?) från en sommarkväll innan vi for på trästocks. Det var även den kvällen som det började regna AS mycket på en sekund och jag och Albin sökte skydd i en busskur. 

Iallafall, det var en bra kväll minns jag. Ser faktiskt fram emot att få vara i Norrland igen i sommar. Det känns ibland som att jag hoppat över en sommar eftersom jag var ensam och vilsen i London i sommras. Men i år är jag hemma och det känns bra! (Jag kommer förmodligen ta tillbaka den meningen efter att ha varit hemma 2 veckor)

Om att tro

För någon vecka sedan så träffade jag en tjej i en bar som jag började prata med. Vi började prata om relioner, hon var född i ett katolskt hem - jag är född i ett kristet hem. Under våran diskusion så kom en okänd person fram och började säga emot och förklara hur fel vi hade. Detta gjorde mig irriterad. Nej fel, det gjorde mig riktigt arg faktiskt!

Jag tycker bara att det är, ursäkta, men helt idiotiskt att säga "du har fel" detta handlar ju för fasen om vad man tror! Jag tänker upprepa det : tror. Alltså inte "vet" för det är ju just det som är grejen att ingen vet och det kommer aldrig gå att bevisa för återigen så handlar det ju om var man tror. Saker som jag kan se som bevis ser någon annan som påhitt etc. Jag personligen har aldrig hört om att någon har lyckats övertala någon annan till att tro eller sluta tro och jag tror inte riktigt att det funkar. Någon kan visst säga hur många "bevis" som helst till mig om att Gud inte finns och vice versa men jag skulle inte sluta tro pga det på samma sätt som jag inte skulle få någon att tro genom att säga "men folk har hittat blablabla och det stämmer med bibeln". Vill man tro kommer man att se en sak och vill man inte kommer man se en annan. Och vet ni vad - Båda är OK!

Jag blir på allvar upprörd av folk som dömmer, dumförklarar, hotar och gud vet vad bara för att någon tror något annat. Jag är väl ett ganska levande bevis på att man kan tro utan att gå i kyrkan varje söndag, ha sex före äktenskap, aldrig supa osv så jag lever inte precis efter några jävla (ja, man kan svära också) regler som vissa tror att man måste, så jag lever/är inte mer annorlunda än någon annan. På samma sätt som att jag inte är mer annolunda mot för någon som inte tycker om choklad ifall jag gör det. När ska folk börja förstå det? Jag tycker att det är så jäkla mycket skitsnack om just sånt här, att man skulle vara annorlunda för att man tror. Det är ju rasistiskt fast på ett annat sätt kan jag tycka. 

För helt allvar, vad spelar det för roll? Vad spelar det för roll? Vi delar olika åsikter som i många andra fall och det värsta som kan hända i detta är, som alltid annars, att vi kan ha fel. Vi inser när vi dör att "Woups, det fanns visst ingen himmel. Attans." men då är vi ju redan döda så vad spelar det för roll? Om det gör livet lite gladare/ljusare/tryggare/whatever när man väl lever? Det är ju inte värre än att vi trodde på tomten när vi var små, för det är väl nästan alla gjort? Och vi fick alla inse att "Hoppsan, det var visst pappa som hade skägg" men det gjorde ju ingenting? Det gjorde julen lite mer magisk under tiden jag trodde att tomten var påriktigt och jag har då inte fått några skador såhär i efter hand av att tro på det. 

Ni får rätta mig om ni tycker jag har fel, men jag tycker verkligen att det är idiotiskt och ett jävligt tråkigt beteende som förstör alldelens för mycket. Folk fokuserar för mycket på olikheter och dömmer varandra efter det, så jäkla annorlunda är det inte. Jag vill även flika in att detta gäller givetvis andra varvet runt, jag blir lika irriterad på folk som tycker att någon lever "skamligt" eller whatever för att den inte är kristen och kommer "brinna i helvetet" om den inte börjar tro. Blablabla, det är precis lika jobbigt! Så till alla - skärp er för fan! Tro vad ni vill men döm eller skada för fan inte någon annan för att de inte tror som ni!

Skadeglädje är den bästa glädjen (det finns ett sådant ordspråk va?)



HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ok, det är jätte synd om henne egentligen tycker jag. Jag skulle ha börjat gråta om det där hände mig. Skojar inte. Så jag tycker att hon gör det ganska bra som inte gör det, hahah men fan vad roligt det är ändå! 
 
 

Längta och sakna

Just nu, i skrivande stund tror jag att jag längtar hem en aning. Fast det är så blandat det där så jag vet knappt själv hur det ens kan fungera riktigt. Jag skrev till Rebecka idag att jag vill hem typ nu på en gång för jag känner mig färdig, samtidigt som jag känner att jag aldrig vill fara samtidigt som jag känner att jag vill flytta någon annanstans (just nu ligger en liten resa runt USA högst upp för er som undrar) samtidigt som, ja, ni fattar poängen. Jag vill allt och ingenting för det mesta just nu. Fast jag tror ändå att jag just nu mest längtar hem, eller kanske längtar jag bara efter någon där hemma. Och med någon menar jag nästan vem som helst, alltså ingen specifik person så (jag längtar efter mer eller mindre alla mer eller mindre hela tiden) Så kanske skulle det bara räcka med att någon kom hit till mig ett litet tag för att bringa lite trygghet och värme. Kanske. 

Jag tror egentligen nästan det, jag saknar någon från Skellefteå, vem som helst typ. SÅ ifall någon har ca 2500 kronor som ligger och skräpar i bokhyllan och känner att "ja, jag vill spendera lite tid med Rebecka och göra hennes liv lite gladare" så tycker jag att ni genast ska boka en resa till London och besöka mig!

Annars så är det ju tur att dagarna tickar närmare och närmare till att Sofia kommer. Jag tror aldrig att jag har längtat så mycket efter att träffa någon! Min värsta mardröm just nu (helt ärligt, jag är rädd för detta både i vaket och sovade tillstånd) är att hon av någon anledning inte kommer kunna komma... sjukdom, missat flyg, plötslig penga brist (Om detta händer Sofia så lovar jag att betala allting för dig här borta! Bara du kommer) fel flyg...osv. Jag kommer nog inte sluta vara rädd för detta förrän jag ser henne vandra ut genom dörrarna in till "arrivals" (vad heter det på svenska???? pinsamt) på Heathrow. Åh. Längtarrrrrrrrrr. 
(Nu hade det visserligen passat bäst med en bild på Sofia, men jag hade faktiskt bestämt den här bilden på mig och Elin innan inlägget skrevs för jag tänkte skriva lite annars sen blev det som det blev. Sofia fick ju mycket uppmärksamhet i inlägget så det är väl egentligen inte mer än rätt att jag visar lite kärlek till Elin också, som jag förövrigt också längtar ihjäl mig efter!)

88 dagar tills vi ses...


... 96 tills jag stannar.

Sjungade getter!


Capital fm är en ganska rolig radiostation tycker jag. Om än de, som de flesta andra radiostationer spelar typ samma musik, menmen. Idag pratade de iallafall om getter som sjunger videos vilket var väldigt kul eftersom att jag suttit och kollat på sånna bara för en dag sedan (alltså igår). Och alltså detta, min vänner, är ju hur kul som helst! Denna med Taylor Swift är lätt den roligaste, men capital hade gjort en själv med Usher och geten som säger "yeah" (en tidigare favorit för mig, fast bara geten alone då) men det video klippet fanns bara i spellistor och det är inte så kul... 
 
 

Sista måltiden

Nu har jag ätit (äter) min sista måltid. Fast nej, jag borde omformulera mig - jag äter min sista sockriga måltid. Jag har nämligen bestämt mig att ha godis förbud (även glass, ja) framtills min födelsedag. Möjligen, möjligen ett undantag för när Sofia är här, men annars - inget godis eller glass eller choklad (Yes Linda, you heard me right. I'm not going to eat ice cream or chocolate until the end of April) Anledning? - Jo, jag har insett mer och mer vilket sockerberorende jag har utvecklad under mina månader i Englad och så vill jag inte ha det! Jag vill inte känna att jag måste äta choklad eller något sött varje dag. Det är varken bra för min hälsa eller för min ekonomi. Så därför ska jag ta några månader utan allt sådant, om jag lyckas får jag köpa födelsedags presenter till mig själv, om jag misslyckas så blir jag utan. Och jag är seriös, misslyckas jag så kommer jag inte tillåta mig själv att köpa mig någon present och då kommer jag inte få någon och det kändes ju lite tråkigt. 

Så, nu äter jag min sista glass på två månader och den har aldrig smakat godare... Lycka till mig själv! 

Tunisien 2008

När jag letade bilder på Sofia i förrgår så hittade jag även en massa (ok, "några") bilder från när vi var i Tunisien och jag fick genast en enorm flashback! "Allting kom tillbaka till mig". Haha! Met sjukaste var ändå när jag skulle skriva rubriken och insåg att det var 2008 som denna resa ägde rum och att jag då bara var blott 14 år gammal!! Det betyder att detta nästan är 5 år sedan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow. Tiden alltså. Tiden.

Denna resa började jag även tänka på för faktiskt exakt en vecka sedan när jag och Rebecka var i Covent Garden och de helt plötsligt började spela La Bomba som spelades lite hela tiden under våran vistelse. 

En kul resa var det iallafall! 

Lovet är slut, hurra hurra hurra! (sång)

Från i lördags. Haha, så himla kul bild! Sen älskar jag förövrigt min nya kavaj som ni ser på bilden. Jag äger inte mycket grönt, faktum är att denna kavaj nog är det första gröna plagget i min garderob (!!) OK, jag kom just på en annan tröja, så jag skojade visst. Nåja, nummer två iallafall. 

 Annars så är det måndag igen och det är slut på lovet (deras lov såklart, jag har ju aldrig lov) hade detta varit under min tid som elev hade jag gråtit krokodiltårar för att skolan började om idag och jag inte fick vara ledig längre, men nu är det nästan tvärtom, jag gråter krokodiltårar när de får lov och blir överlycklig när skolan börjar om! Anledning? - jo, jag tycker som sagt inte riktigt om att jobba på lov utan föredrar när jag har lite rutin och tider på mitt arbete, eller åtminstonde vet hur min dag ser ut. Så nu ska jag jobba igen, yeey! 

Godkväll!

Denna söndag avslutades med en liten catch up med Naz, vilket alltid är lika trevligt! Jag hjälpte honom så gott jag kunde att planera hans framtida Sverige resa och självklart så bestämde jag att han var tvungen att svänga förbi i Skellefteå! Vi tog även en sväng förvi kära gamla adventure bar som ju var "mitt ställe" i somras, så nu när jag återbesöker det så känns det lite som när jag besöker Bergsbyskolan eller något, "åååh jag minns den gamla goda tiden". För jag hängde ju verkligen rätt mycket där under mina första månader, sedan blev det andra bullar. Så det var riktigt kul faktiskt att komma tillbaka och återuppliva gamla minnen. Det var visserligen inte så mycket folk, vilket iof inte är så konstigt då det är söndag och de tydligen hade haft en riktigt grym kväll igår. Jag blev iallafall indragen i en match i beerpong, fast denna kväll "vattenpong" - tack för det! Och till min egen (och alla andras, ingen förvändade sig något av en tjej) förvåning så briljerade jag riktigt rejält och fick till och med äran att kasta det vinnande kastet. Jag har nog aldrig varit så stolt över mig själv, haha! 

Nä, nu ska jag sova iallafall. Hoppas ni har haft en bra helg/kväll/vecka/whatever, hörs imorgon! Godnatt! 
Förövrigt så saknar jag verkligen Albin. Det gör jag självklart mer eller mindre hela tiden, men alltså ikväll är det verkligen extra mycket. Jag tycker inte egentligen riktigt om att prata om honom i bloggen men ibland måste man. Det är verkligen helt sjutk att det är närmare 9 månader sedan jag kunde träffa honom när jag ville, jag kunde prata med honom/se honom/whatever när jag ville. 9 månader. Det är verkligen helt sjukt, och det börjar kännas kan jag lova. Jag längtar efter honom mer och mer för varje dag.. så jag får försöka drömma om honom istället, och krama kudden. Mina kuddar är mina räddare i nöden i dessa tillfällen. Prisa gud för kudden! Godnatt! 
 

Söndag!

Godmorgon! Jag har nu vaknat till liv och fått i mig lite frukost - såååå gott! Nu sitter jag och funderar på om jag ska pallra mig till gymmet eller inte... jag vill egentligen men jag är osäker på om jag kommer hinna eftersom jag ska möta upp Rebecka senare. Hmm.... det tåls att funderas på, men dock kan jag inte fundera så länge och det är ju lite jobbigt. Men efter att ha slängt ett öga på klockan och insett att den snart är halv 12 så insåg jag att jag absolut inte kommer hinna. Skönt, då var det bestämt! 


Jag hittade en massa gammla bilder när jag letade upp bilder på Sofia, tror jag ska ta och visa några från tillexempel detta tillfälle då jag, Sofia och Clara klädde ut oss lite och hade en picknick medan den andra Sofian fotade oss. Hade helt seriöst nästan glömt bort detta. Tänk vad tur det är att det finns bilder! 



 

I party like a rockstar look like a moviestar play like an all star and fuck like a pornstar

Okej, jag vet att jag tjatar mycket om att "ojoj, snart åker jag hem, mygaaad" men det är för att biljetten är bokad och det verkligen är påriktigt nu som det blir lite extra, förhoppningsvis så går det över snart och tre månader är ju rätt länge ändå så snart ska jag väl inse det och sluta tjata på er. Så håll ut, snart är stormen förbi (förhoppningsvis)

Annars så bestämde jag mig just för att gå ut ändå, jag var inte så sugen egentligen men det kändes inte så kul att sitta hemma själv och ingen ville umgås med mig ikväll utom min älskade Linda, men hon skulle ut så det gav mig inte så mycket till val, Jag kommer sakna Linda som en galning när jag åker hem så jag vore ju dum om jag väljer bort en kväll med henne för att ligga ensam hemma i min säng. Så nu springer jag runt, okej vem försöker jag lura, man kan inte springa runt i mitt rum (det är för litet) jag sitter och sminkar mig och lyssna på fucka ur och njuter av att få höra lite svenska mitt ibland all engelska och franska. 

Igår var det min födelsedag. Nästan.

Igår kom mina små älsklingar hem efter en vecka hos sin mormor och morfar, och som om inte glädjen att se dem var nog så hade de dessutom gjort en massa presenter till mig medan de var borta! Så de sa åt mig att vänta i deras rum och sedan kom de in med en påse full av paket. Sammanlagt 5 stycken (!!) Joe bestämde sig visserligen för att gömma undan sitt ett tag och därför är det inte med på bilden.

Så igår fick jag öppna paket som ínnehöll två blommor som Martha och Kit målat och tre ramar med bilder på var och en av dem när de var små bebisar. Ååååh... det kommer bli lätt att lämna de här ungarna känner jag... not. Så himla fina som faktiskt tänker på mig så mycket när de är borta så att de gör paket till mig. Åh:') 

Je parle francais!

Igår tog jag mig i kragen och gick tilkl biblioteket (har tänkt gör det sedan förra helgen) för att låna Harry Potter 5, jag har nämligen som mål att läsa ut alla 7 böcker innan jag åker hem = jag borde sätta fart! 

När jag var på biblioteket och hade hittat min harry potter så kom jag även att tänka på en sak som jag tänkt på, (haha, kul mening) Jag har nämligen funderat på att försöka lära mig franska på egen hand (!!) För jag skulle verkligen vilja lära mig franska men jag verkligen HATADE franska i skolan, men jag hatar inte språket. Jag tycker faktiskt språk överhuvudtaget är väldigt coolt, och jag känner att jag gärna skulle kunna tala ett till språk. Så jag gick och kollade bland språkböckerna och hittade en bok som inte bara innehöll massa grammatik och sånt, en sån bok hade jag inte klarat av att läsa länge. Jag hittade en bok som hette "Easy French Reader" och det var perfekt! En lättläst franska bok med lite genomgångar efter varje kapitel. Så den lånade jag. 

När jag kom hem med böckerna var jag oroväckande ivrig att få läsa franska och jag blev hur glad (och förvånad) som helst när jag insåg att jag faktiskt kunde läsa allt (ok, 90%) utan problem och dessutom förstå trots att jag inte läst/pratat/hört franska överhuvudtaget nästan på ca 3 år! Fantastiskt ju! 

Så denna bok läser jag just nu flitigt, sen får vi se hur jag ska utveckla detta, jag menar, det är ju en sak att läsa vad som står, skulle någon be mig att prata franska så skulle jag återgå till att bara veta av en fransk mening "je m'apelle Rebecka....eeeehm...oui". Men någonstans ska man ju börja, och det sägs ju att det är ett bra sätt att lära sig ett språk genom att läsa tror jag. Annars har jag drömt det! 

Ingen vanlig dag idag!

Idag är det ingen vanlig dag för det är min fina vän Sofias 19 födelsedag. En av de få födelsedagar som jag faktiskt kommer ihåg utav mig själv! (har visserligen blivit mycket bättre på att komma ihåg sånt)

För ett år sedan var jag faktiskt med och sjöng för henne på morgonen i egen hög person med hennes familj, vilket var väldigt mysigt! I år är jag aningens för långt bort för att kunna göra något sådant... men jag glädjer mig åt det faktum att det faktist bara är en månad tills hon kommer hit till mig! 

Sofia är, för er som inte vet (eller förstått), en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv. Jag har känt henne hela mitt liv, faktum är (som jag tror jag sagt förr) att ifall inte hon hade fötts var det halv bestämt att jag skulle heta Sofia men när hon föddes några månader innan mig och fick namnet Sofia så tyckte inte mina föräldrar att det var ett så bra namn längre eftersom de förstod att vi skulle spendera mycket tid tillsammans. Det var förövrigt ett bra val eftersom att vi under ett par år var ett gäng på fyra tjejer där det fanns en till Sofia, så hade jag också hetat Sofia hade vi kunnat kalla oss "De tre Sofiorna och Clara" istället för "De tre vännerna och Jerry". 

Iallafall, idag är det Sofias födelsedag och jag vill önska henne världens bästa dag! Jag älskar dig!♥

Cash money pengar argent dinero

Pengar pengar pengar. Det är sällan jag håller stora summor pengar i händerna, stora summor hamnar ju oftast på kort. Men nu håller jag i en massa pengar som jag ska, om ca 3 minuter, fara och stoppa in på banken så att jag sedan kan göra något fruktansvärt... nämligen boka min resa hem.... det måste ju göras så att jag helt säkert hinner hem innan nästa flyg går. Men det känns ändå hemskt, för allvar snart är det verkligen över... 

Pizza hut


Idag har vi ätit på pizza hut. Och alltså, jag försöker visserligen verkligen att börja ett nyttigare och hälsosammare liv men fasen vad gott pizza är alltså!!! Sen är det ju faktiskt jätte bra på pizza hut för där får man gratis sallad hur mycket man vill, goda pizzor till bra pris och sedan för 1 pund extra får man en skål och den skålen får man fylla med hur mycket glass man vill!!! och såser!!! och godis. Slemmigt men mättade, fast egentligen borde jag säga "Mättande men slemmigt" och i detta fall betyder slemmigt onyttigt. 

Men det är ju gott och detta tänkte jag fira med en fin liten sång som mina barn ibland går runt och sjunger på. Så meningen "mcdonalds mcdonalds kentucky fried chicken and a pizza hut" sitter förevigt fast stämplad i min hjärna. Mcdonalds mcdonalds kentucky fried chicken and a pizza hut... 

14:07

Klockan är 14:07. Alltså nästan 14:08 (det blev den förresten nu) 1408 är också en skräckfilm som jag såg någon gång för länge sedan, jag tror att det kan ha varit på valborgs eller något när jag var typ 13 år? Eller så var det någon helt annan gång, Den handlar iallafall om en man som övernattar på olika spökhus och så ska han övernatta på ett hotellrum med numret 1408 som sägs vara jätte spökigt. Och ja, sen kan ni nog gissa resten. 

Men nu skulle jag ju faktiskt inte recensera en film, jag skulle egentligen bara säga Hej! Nu ska jag springa och hjälpa min värdmamma iallafall, hoooooj!

Harry Potter an the order of the phoenix

Godmorgon!
Denna torsdags morgon börjar jag och Joe med att kolla på Harry Potter 5. En bättre start på dagen kan man ju faktiskt inte få. Visserligen såg jag denna filmen för inte så länge sen, men Harry Potter är fortfarande Harry Potter och då gör det inget ifall jag just sett filmen eller inte! 

Och så var det kväll igen

Jag har haft en jätte bra dag med Joe! Som jag sagt förr någon gång så är det väldigt roligt de gånger jag får spendera tid ensam med honom eftersom jag oftast knappt umgås med honom alls och när jag väl gör det, dvs när jag sitter barnvakt, så är ju de andra två där också och söker uppmärksamhet. Men idag har jag kunnat fokusera på honom och bara honom och det är jätte kul! 

Det är dock mindre kul att det faktum att jag ska åka hem "snart" blir mer och mer verkligt. Jag har ju sedan en tid tillbaka visserligen vetat vilket datum jag ska hem men ikväll berättade jag det för min värdmamma också så nu är det liksom verkligen påriktigt, de håller till och med på att leta efter min ersättare.... fy så hemskt det känns! Tanken att någon annan ska ta över efter mig och bo här och leka med "mina barn" och inte jag... fruktansvärt! Fan vad jag ska mysa ihjäl med dem de 3 månader som är kvar! 
En annan person som det kommer vara fruktansvärt jobbigt att lämna! Men som tur är så har vi gjort en deal ikväll - jag ska lära mig att baka fina tårtor så jag kan göra en till hennes framtida bröllop och för det skulle hon betala mig 82738 ben&jerrys och det känns ju som en otroligt bra deal och det betyder även att vi iallafall, förhoppningsvis tidigare, kommer ses i och med hennes bröllop. Perfekt! 

Joe gästbloggar

rrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeebbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeccccccccccccckkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onsdag (Måndag)

Hej och godmorgon! Som jag förutspådde så känns det som måndag idag, eller ja knappt ens det eftersom att jag inte börjar jobba förrän nu, de har ju nämligen half term (lov) denna veckan så alla är lediga!...utom jag. Så, idag ska jag vara med Joe hela dagen för Martha och Kit är kvar hos sin mormor och morfar så det blir bara jag och Joe.Får se vad vi kan tänkas hitta på att göra en dag som denna, synd bara att vädret inte är lika fint som igår och i förrgår och igår innan förrgår osv...
 

Kvällslista

Goder afton, goder afton både herre och fru, vi (jag) önskar eder alla en fröjdefull jul (kväll)

Hej hej hallå! Jag har inte dött eller blivit kidnappad eller något annat hemskt. Jag har bara haft lite full upp, det är allt. - Vad skönt! Då slipper ni undra över det. 

Anywaaaaaays, jag har verkligen inget att skriva eller dela med mig av eller visa, ingenting alls faktiskt. Så jag rotade runt bland mina utkast och hittade en gammal lista, jag rukar nämligen kunna spara sånna där just för tillfällen som dessa. Jag tror att jag är den enda i Sverige som faktiskt tycker om sånna här listor, både att skriva själv och att läsa andras. Det är ju jätte smart för någon annan har liksom kommit på frågor åt mig så jag slipper ju tänka! 

Så med denna lista säger jag godnatt och hoppas att ni har haft en bra dag (jag höll på att säga helg för det har kännts som söndag idag, tänkt vilken underbar vecka detta kommer bli då imorgon kommer kännas som måndag men så är det onsdag!)


ÄRLIGHET

Hur många har du varit riktigt kär i?
En, eller kanske två, jag vet inte riktigt här heller
Vad tycker du om kärlek?
Ehm, ja om jag inte hade tyckt om kärlek hade jag nog varit väldigt bra kompis med Voldemort och det är jag ju inte så jag antar att jag tycker om kärlek 
När kramade du någon sist?
Idag
Saknar du någon speciell person?
Jag saknar väl typ någon varje dag sedan jag flyttade
Har du svårt för att bli kär?
Det är ju lite svårt att svara på nu för det var så länge sedan jag blev kär, men ja jag tror att jag har rätt svårt att bli kär. 
När kysste/hånglade du med någon sist?
45 dagar sedan eller något sånt? Den 3de januari
Ångrar du det?
Självklart inte
När fick du senast en komplimang?
Oj, det minns jag inte för det händer så sällan.... buhuh... nä men i helgen kanske? 

HAR DU NÅGONSIN
Varit medvetslös?
Nä, det tror jag väl inte? 
Hånglat med någon riktigt ful?
Det kan hända den bästa
Hånglat med fler än 50 pers? 
Inte för att jag räknar men nej det tror jag väl inte
Gjort något riktigt dumt? 
ja
Gjort något du verkligen ångrar?
ja
Varit nykter på nyårsafton?
Nej alltså jag började dricka alkohol när jag var 8 månader gammal!! 
Åkt ambulans?
Check!
Skämts över dina föräldrar?
Vem har inte? 
Sagt jag älskar dig och menat det?
jadå
Tar du droger?
Nej
Varit kär?
Är*
Har du varit kär i någon du inte haft chans på?
 Kär och kär, men jo
Är du ensam nu?
Ja tänk att jag är det, inte ens Tilly gör mig sällskap... 
Vill du gifta dig?
OM jag vill! Tänk vad kul och fint och allting! Jag kan knappt vänta tills den dagen!!.................och så kommer den aldrig....
Vill du ha barn?
Klart jag vill

SENASTE PERSONEN SOM
Sov i din säng? Eh... Tilly? 
Såg dig gråta?
Oj, det minns jag inte, jag minns inte ens när jag senast grät
Fick dig att gråta?
Hemlängtan eller något gissar jag
Du delade en drink med?
Hm.... det minns jag inte heller 
Du gick på bio med?
Juliane och Joana 
Skällde på dig?
En räv kanske? Om rävar skäller vill säga

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU 
Gråtit?
Okej, jag fick faktiskt en liten tår i ögat när jag såg en fin videot
Kramat någon?
ja
Pussat någon?
nej
Köpt någonting?
Jaaa! Cp-gatan och pizza!!!! Alltså, jag köpte självklart inte hela cp-gatan men det vore faktiskt ett bra köp och då kunde jag ta med mig hela gatan till Skellefteå när jag flyttar hem och kan då fortsätta att fynda där
Sjungit?
Ja det har jag faktiskt
Saknat någon? 
Ja, som sagt, jag saknar nästan alltid någon

 

 

Måndag igen

Godmorgon! Idag är det måndag och ny vecka. Rebecka är här för nu ska vi filma i det fina vädret, det ska bli så kul tycker jag. Hihi, ha en bra dag! 

The Mask

Haha, alltså sista bilden, allting i bilden är typ roligt på något sätt. Spana in killen i bakgrunden med en blå mask runt halsen, jag tror han försöker förföra någon. Haha! 

Så här såg vi ut iallafall, och alltså det var verkligen fruktansvärt kul att bära mask! Det låter lite konstigt, men man känner sig verkligen väldigt anonym, osynlig på något vis och det var jävligt kul! Det blir som mystiskt på något sätt, det är liksom mörkt och de flesta har mask så man kan inte riktigt se hur de ser ut förrän man lyckas få någon att visa "sitt riktiga jag". Alla hade ju dock inte mask och flera tog av dem vilket jag förstår för det blir verkligen förbannat varmt. Typ som när man har benskydd när man spelar fotboll, det blir som extra svettigt där för det är instängt. Haha frääääääääscht! 

Jätte kul var det iallafall så jag hoppas att jag kommer få möjligheten att fara på någon mer innan jag åker hem! 

Jag har ätit pannkaka!

Igår bestämde jag och Linda oss för att det var pannkaksdags! Det passade mig eftersom att jag inte åt några på pannkakans dag tidigare i veckan (tänkte, men det blev inte av) och alltså himmel och pannkaka (haha!) vad gott det är!!! och alltså jag har verkligen utvecklad en kärlek (en farlig kärlek om man tänker på hälsan) och det är choklad och banan på pannkakor! Såååååå gott! Mindre nyttigt, men sååååå gott!! 

Annars så är det bra med mig, jag hade en riktigt kul kväll igår, ska visa lite bilder snart, och idag har jag varit jätet glad för det har varit så himla fint väder! Det var det igår med och det gör mig så jäkla lycklig. Alltså solen skiner, fåglarna sjunger, alla är ute och är glada och ja, det känns som vår för en norrlänning som mig! 

It's time to harlem shake!

 
 
 
 

Hejdååååååååååååååååååååååååååååååå!

Mission failed..

Före:


Efter:
Nu är jag klar med min mask. Satte mig och gjorde klart den när jag kom hem igårkväll vid sisådär halv 4-5. Kanske därför som resultatet inte blev något vidare, man ska nog inte göra masker i lite onyktert tillstånd..

Nä men seriöst, SÅ dåligt blev den inte, men inget jag skulle ha på mig ikväll, dels för att den är ful och kladdig emn också för att den sitter konstigt så mitt ena ögonlock trycks ned (det på höger sida i bilden, om ni inte redan listat ut det) vilket för att jag kommer se ut som en kvinnlig version av ringaren i notredame (?) Och det är ingen look som jag känner känns kul att ha tyvärr. Så detta betyder att jag måste köpa mig en, men det får bli en billigare variant för seriöst - jag behöver mina pengar till annat! 

Harlem Shake!

Godmorgon! Idag är en sån dag när jag gärna hade stannat i sängen liiiite längre, men nej, inte det. Jag har en halv stressig dag framför mig är jag rädd, men det känns kul! 

Gårkvällen var riktigt kul och det kul att få gå ut med Clara, det händer ju inte så ofta precis. Vi hamnade på Koko iallafall vilket var väldigt kul, jag har inte varit där förr utan har bara hört andra prata om det. Det var faktiskt väldigt coolt ställe måste jag säga eftersom att det var en gammal teater så hela byggnaden var ju som annorlunda. Sen var det jätte roligt för mitt i allt började de spela Harlem Shake låten och jag och Linda blev halvt galna eftersom vi har tänkt att vara med i en Harlem Shake (vad säger man?) idag, det är iallafall det som är planen, så det var ju riktigt tajmat att den skulle spelas! 

Om ni inte vet vad Harlem Shake är, det visste inte jag riktigt förrän igår hehe, så kolla här! Hahah! 

Skåååål!

Fick en flaska vin av min värdpappa som behövde drickas upp eftersom att de åker bort idag. "Sir yes sir!" 
Nu ska jag ut och träffa några vänner för middag och sedan möter jag upp Clara och förmodligen Linda och Danny också om inte Clara har något emot det förstår. Ha en bra fredag kväll mina kära! 

Fredag

Oj så skönt det var med sovmorgon! Att liksom ha möjligheten att bara stanna i sängen framtills nu på en fredag, hallelujah! Men nu är det dags för annat, jag har lite saker att ta itu med idag så jag kan inte ligga på latsidan (hehe, höll på att skriva "latkanten" men det hade ju blivit lite fel) 

Bland annat så ska jag försöka göra mig en mask - ja, göra! Ni förstår att på lördag vankas det maskerad verkar det som och eftersom jag är fattig som en kyrkråtta och måste spara pengar så tror jag inte riktigt att min ekonomi tillåter mig att köpa en mask tyvärr.... bara i absoluta nödfall om min egengjorda skulle sluta i katastrof tillexempel för utan mask kommer jag inte in. Så det ska jag bland annat sysselsätta mig med idag, men först - frukost! 

Jag fick känna mig älskad!

Jag hade gett upp allt hopp om några kort eller liknade under denna kärleksfulla dag, men när jag går in i mitt rum så ser jag att det ligger ett rött hjärta som det tydligt stod "Rebecka" på och det finns ingen annan Rebecka än jag i detta hus och som dessutom bor i mitt rum så självklart var detta till mig. Jag ville fälla en tår:') 

Jag ville fälla ännu fler tårar när jag vände på kortet och såg att det stod ett litet meddelande också: 

"Happy Valentine! Dear Rebecka I love you so much. You are cool and make lovely food. Thank you! Love ?" 

Trots att frågetecknet skulle göra mig ovetandes så förstod jag ändå vem mitt alla hjärtans dag kort var ifrån. Så trots att jag hade bråttom så sprang jag ner och kramade om Martha riktigt ordentligt och tackade så mycket innan jag skyndade vidare för att jobba extra. Så min alla hjärtansdag slutade bra, men kärlek och extra pengar och dessutom sovmorgon imorgon. Sååååå skönt! Godnatt! 

Man tager vad man haver

Jag är lite ledsen. Jag är ledsen över att det inte finns några gelehjärtan att köpa här i London... Iallafall inte tillräckligt nära mig... Detta är för mig en mindre katastrof då jag har ätit gelehjärtan varje alla hjärtans dag så länge jag kan minnas. Förstår ni så hemskt? De har vara choklad hjärtan och det är ju visserligen bättre än ingenting men jag ville så gärna ha mina hjärtan så istället för att köpa choklad hjärtan köpte jag... körsbär?? Jag var mer sugen på dem än choklad och om man vänder de upp och ner så ser det ju nästan ut som en hjärta... nästan. 

Alla hjärtans dag!

Idag är det, ifall någon skulle ha missat det, alla hjärtans dag. Det är en dag som jag alltid har tyckt om, i år är väl första året som jag inte riktigt bryr mig eftersom att min kärlek är flera mil bort.. Okej, jag skojas jag bryr mig visst och har sedan Januari funderat på hur jag ska kunna överraska honom ändå bort ifrån London. Dock så känns det ju lite orättvist/tråkigt att jag inte får vara med honom idag, men eftersom jag överraskade honom rätt rejält förra året så kanske det räcker för detta året också..? 

Minns ni det förresten? Jag hade bytt ut nyckeln till Albins lägenhet så att han hade en annan likadan som inte funkade och jag hade den riktigt så att jag kunde ta mig in i lägenheten utan att han visste det och överraska honom där. Helt seriöst bland det roligaste (och pinsamaste, för jag började skämmas för min ansträgning när han tillslut dök upp) jag gjort i mitt liv! 

Walt Disney gör mig aldrig besviken


Om det är någon som alltid har fått mig på bättre humör så är det Walt Disney, eller ja åtminstonde hans verk. Men om inte han hade funnits så hade ju inte alla mina älskade disney filmer heller funnits (!!) iallafall inte så som de är nu. Detta gör nog att Walt Disney toppar listan på männen i mitt liv (hahah vad fel det där lät!) Näst efter pappa såklart, den som någonsin kan ta min pappas plats... nä, jag tänker inte ens fortsätta meningen för ingen, inte ens skaparen av mina bästa barndomsfilmer kan ta min pappas plats. Men få mig på bättre humör, det kan Walt Disney och hans filmer göra! 

Nu blev detta (som vanligt) ett längre inlägg än planerat. Jag ska avsluta mitt tal om pappa och Walt Disney och make a wish upon a star och sedan sova. Godnatt!

14:53

Nu har vi sagt hejdå till Joana och alltså det är verkligen inte roligt att säga Hejdå och inte veta när man ska ses nästa gång.. och om bara 5 veckor åker Juliane... det här blir bara värre och värre. Tur att det finns några kvar så att jag inte blir helt ensam tills det är min tur att åka om ca 14 veckor. Men veckor går snabbt, otroligt snabbt och om bara ca 6 veckor kommer Sofia hit!! Fick våra biljetter till Harry Potter idag så nu behöver vi bara oroa oss över att komma dit i rätt tid. Jihoo!

En sista fika!


Nu ska jag skynda mig till tåget för att möta upp Joana och Juliane för en sista fika med Joana innan hon far hem. Ska även försöka hinna in på någon affär i närheten och fixa present till min värdmamma som fyller år på fredag, Ska också försöka hinna träna ifall jag har tid över, misstänker att det blir lite svårt men man kan ju alltid försöka! 

Quote


Innan jag somnar tänker jag säga en sak, det finns en väldigt stor sanning i citatet ovan. Jag faktiskt nästan inte att man påriktigt kan bli less på London, för helt allvarligt, här finns seriöst allt. Det skulle isåfall vara vädret och skolan, men annars. Är verkligen glad över att jag har fått möjligheten att bo i denna fantastiska stad! 

Tog en liten för lång powernap

Här är lite bilder från i lördags då vi letade efter en bra pub och några från när vi slutligen hittat den. Jag tycker att bilderna är så roliga på något sätt, jag vet inte riktigt varför, men så kan det ju vara. 

Nu har jag iallafall råkat sova i närmare 2 timmar. Jag tar verkligen aldrig långa powernaps! Det blir bara liksom inte av, jag bestämmer mig liksom att nej, jag ska inte sova länge men idag blev det så ändå... det känns sådär, för nu kommer jag inte hinna allt som jag hade tänkt att hinna idag... suck. Nu hinner jag bara göra det viktigaste, vilket är att stryka kläder och äta pannkakor. Det är nämligen pannkakans dag här i England idag och då måste jag ju självklart delta! Jag älskar ju pannkakor. 

P.S Enligt mig så är pannkakor och plättar samma sak, så jag säger bara det som känns bäst för stunden. Då vet alla hur det ligger till!

Sååååååååååååååå skönt!!!

Efter ca 40 minuter har jag nu äntligen lyckats knåpa ihop ett CV!!!!!!!! Så. Jäkla. Skönt!! Nu ska jag lämna det för kvällen och sedan kolla igenom det imorgon igen, brukar alltid kunna hitta fel eller så dagen efter. Hoppas bara det inte är försent att söka jobb? När är det försent att söka?? Kan ju inte vara det än iallafall, det är ju trots allt ändå bara den 11 februari. Annars kommer jag att gå i ide för resten av livet, för jag vill inte ha kämpat mig igenom blod, svett och tårar för ett CV som inte ens var värt något! 

Men för tillfället är jag bara glad och stolt att jag faktiskt har, efter närmare två veckor, kommit till skott och fått det gjort! Bra jobbat Rebecka, bra jobbat! Hoppas att ni förresten har haft en bra måndagkväll (dag också för den delen) Ska sova nu innan klockan blir för sent, vill gärna vara lite piggare imorgon. Godnatt!

 
 

Från i fredags!


Här är några bilder från i fredags. Hade verkligen så himla roligt med dessa tre tjejer! Alla andra också men vissa skrattar man helt enkelt mer med. Juliane kom dock inte med på någon bild, men hon tillhör också den roligare delen. Klubban som Alizée håller i på tredje bilder är en av alla som vi åt under kvällen, haha! Någon upptäckte att man kan ju faktiskt köpa klubbor från kvinnan på toan (haha, vad kul det lät! "kvinnan på toan") Detta gjorde att vi åt fler klubbor än vi drack drinkar även fast drinkarna var gratis. Man prioriterar olika helt enkelt. 

Nu har jag slutat jobba iallafall, det har varit en väldigt ansträngande dag idag då jag har varit väldigt trött och dessutom haft massor att göra.... så jag ska försöka somna tidigt ikväll men först måste jag, verkligen måste jag få klart mitt CV!.... Snälla döda mig någon.... NEJ! Nu ska vi inte låta så, det ska bli jätte kul, jag ska bara hitta någon musik som får mig att vilja skriva så ska det nog gå utmärkt!

Ny vecka!

Hej hej! I helgen har jag inte varit hemma mycket som ni har märkt. Istället har jag umgåtts med Clara som är i London i två veckor på praktik som sagt, jag har ätit massa, druckit alkohol, dansat. ätit mer (det är nog det jag gjort mest i helgen) sovit för lite, skrattar massor och frusit i det dåliga vädret... 

En riktigt bra helg har det varit och nu är det igen en nya vecka! Helt sjukt vad snabbt veckorna går! Tog mig just en liten kort powernap så att jag skulle få energi att orka städa så nu är det dags för det. Under tiden ska ni få se bilder från när jag åt den godaste hamburgaren någonsin med Clara! och en våffla.


Lördag

 
Godmorgon! Gårkvällen var, som väntat, mycket rolig trots den tråkiga anledningen. Vi dansade i princip hela tidne och tack och lov hade jag bekvämare skor denna gång så jag slapp vakna med blåsor som inte vill försvinna på en vecka (!!) vilket jag gjorde sist.... så det var SKÖÖNT! 
Det var lite jobbigt för en av tjejerna var så fruktansvärt lik Kenza tyckte jag (kan kanske ha berott på att jag var lite onykter, så egentligen kanske de bara typ påminde om varandra) Nu kanske ni undrar varför det var jobbigt, det undrar jag med faktiskt. Haha, men jag tror att det blev för jobbigt för min hjärna att någon såg ut som någon som den egentligen inte är. Okej, vi lämnar det där nu. 

Det var en bra kväll iallafall som avslutades med en promenad längs med parklane (som jag konstaterade var lika långt som att gå genom Skellefteå) medan vi hade allsång och åt chips och oreos. Haha, fan vad jag älskar London! 

Nu ska jag iallafall bege mig ut och möta ingen mindre än Clara, Clara min vän från Skellefteå alltså, som är i London för praktik eller något sånt. Ska bli så kul att få prata men en norrlänning igen, haha! Tjing so long! 

Avskedsfest

Ikväll är det avskedsfest för min fina vän Joana som åker hem på tisdag... åhhhhh, det är verkligen som en klump i hjärtat när folk åker hem... men what to do, vi får göra det bästa av det och även fast avsked är tråkigt så är ju fest kul så jag tror att detta kan bli en riktigt bra kväll! 

Hoppas ni får en bra fredagkväll också! 

P.S När jag stod och plattade håret blev det plötsligt tvärljus utanför fönstret, ungefär som en kamera blixt och sedan hördes den värsta smällen jag har hört i hela mitt liv tror jag!! Nästan som åska fast ändå inte. Förmodligen var det åska, men jag blev ändå skiträdd och trodde att någon attackerade oss::!!!

Jag saknar något som jag inte vill erkänna

Dagen börjar lida mot sitt slut. Om närmare bestämt 11 minuter slår klockan tolv och det är fredag. I den bästa av världar så sover jag innan dess, men så är inte fallet. Jag har lite kvar att göra innan jag kan tillåta mig själv att stänga ögonlocken. Var inte riktigt så effektiv idag som jag hade hoppats.. så kan det gå. 

Jag rasade ner i en liten grop ikväll, tyvärr, men så kan det ju vara. Man kan ju liksom inte vara glad varenda sekund. Det jobbiga blir väl egentligen att jag inte riktigt har, eller ens typ riktigt kan, berätta eller prata med någon för ingen är här och även om någon vore det så skulle jag inte riktigt veta hur jag skulle formulera mig. Det kan så lätt bli fel. Jag tror att de flesta av er kan förstå känslan? 

Ska stänga av datorn nu iallafall, den gör inte precis läget bättre, det gör däremot lite sömn. Godnatt på er! 


En sak som jag stör mig på!

En sak som jag stör mig på är när folk som är på gymmet bara sitter och tar plats! Alltså, de gör liksom ingenting, de bara sitter och chillar typ?? Fattar liksom inte ens varför man går till gymmet då? 

Oftast så är ju detta inget som påverkar mig och min träning (tack och lov!) men ibland och då börjar det fan koka inom mig och idag var det värre än någonsin. Jag ser en man som sitter vid/på maskinen jag skulle använda och pratar med en som jobbar där (det blir jag typ ännu mer irriterad på, när de som jobbar på gymmet sitter och pratar med de som tränar som om det vore en samtals grupp typ?!) så jag går fram och frågar ifall han använder masiken eller om jag kan använda den. Han svarar att han använder den och bara hade tagit en paus men att han snart skulle vara klar. Okej, tänkte jag, då går jag väl och gör något annat medan jag väntar... 

Den väntan blev lång för han använde aldrig maskinen utan fortsatte sitta och snacka skit med personalen??!??!?! FATTAR NI ELLER?!?!?! Jag blev så jäkla arg, men eftersom att jag är en mes så kände jag inte riktigt för att gå dit igen. Han såg ganska läskig ut dessutom, som en sådan som har torped vänner eller kan komma och röva bort mig. Jag gick istället bara där ifrån och slängde en arg blick mot dem. Så jävla irriterande! 

Torsdag

Godmorgon! 
Idag har jag tänkt vara riktigt effektiv och få mycket gjort! Det är ju nämligen så jobbigt när man har en massa saker som man måste göra... Jag har inte riktigt kunnat fokusera för att det har varit så många saker så jag har inte riktigt vetat vars jag ska lägga mitt fokus. Men nu när resan är bokad kanske jag kan få känna att jag har en sak mindre att tänka på och därav göra allt annat också. Jag hoppas det! 

Svenskt på menyn!

Jag lyckades få Martha att vilja äta makaroner och korv med mig, inte för att det var så jätte svårt egentligen, jag trodde att det skulle vara svårare. Så vi hade en mysig middag tillsammans med en aningens bränd (hehe) men god falukorv som även hon, till min glädje, tyckte om! 

Räven är borta nu förresten, pappan i familjen bar den genom huset med en spade och la den på gatan. Haha! Helt sant faktiskt, för det var som jag trodde att man var tvungen att ringa någon och de sa att han var tvungen att betala ifall den låg på hans gård och då frågade han ifall han behövde betala om han la den på gatan och då sa de nej. Så ja, nu ligger den där och väntar på att plockas upp. Det lät lite hemskt, men den är ju redan död så.. 

Himlen ser ut som ICA

Idag besökte vi alltså en av de svenska mataffärerna. Eller Totally Swedish som den så fint heter, och det var som att vandra in i himmelriket bland alla wasa bröd, felix tomat ketchupar, pågen limpa, marabou och självklart - falukorvarna! Det fanns även västerbottens ost och jag kände hur mitt hjärta slog ett extra slag för mitt kära norrland. 

När falukorv och godis var köpt vandrade vi de knappt existerande metrarna till svenska kyrkan och avnjöt varsin (ok, jag åt två..) kanelbulle innan det var dags att åka hem igen. En dag i Sverige skulle man nästan kunna säga, förutom att den var i London. 

Nu sitter jag och äter wasa sport med falukorv och känner glad medan jag väntar på att resten ska komma hem efter gymnastiken, lugn och ro i 40 minuter till för mig och min korv macka! 

Nu ska jag fara och köpa falukorv!


Svensk mat here I cooooooooooooooooooooooooooooooooooooome!

Bra morgon!

Det har varit en bra morgon, trots att jag vaknade i panik 20 i 7 och tror att jag försovit mig och börjar i flygande fläng klä på mig snabbare än blixten innan jag inser att klockan bara är 20 i 7 (vaknar normalt 7) Men det gjorde ju inte så mycket egentligen, jag fick lite mer tid på mig bara. 

Sedan var det även en morgon när barnen vaknat och klätt på sig själva. Åhh, alltså det är lika underbart varje gång! Så detta gjorde att vi har haft väldigt mycket tid hela morgonen och har kunnat ta det väldigt lungt och inte behövt stressa. Skönt! 

Nu ska jag träna lite snabbt och sedan ska jag fara och köpa svensk mat! Det blev ju inte av förra veckan så planen är fara idag istället. Kuuuuul!
 

Godis eller tamponger?

Detta är typ det gulligaste jag sett! Tänk så mycket roligare det blev att köpa tamponger när förpackningen var så här söt! Det roliga (konstiga) är att dessa var de billigaste, alltså instället för att köpa 16 st i en tråkig fulk kartong kan man köpa 16 st i söta burkar för mindre pengar. Det kändes konstigt tyckte jag, men cp gatan är cp gatan och där är allting möjligt! 

En annan positiv sak är att om man tycker att det är lite pinsamt med tamponger så är detta en perfekt förklädnad ju! Ingen skulle ju gissa att du hade tamponger i en sådan söt liten burk. Inte jag iallafall. Jätte bra ju!

Haha, Kit trodde faktiskt att det var godis...påriktigt... Han sprang (som vanligt) in i mitt rum för att, ja göra något som jag aldrig vet vad, och jag följer efter och ser honom hålla burken i ena handen och en tampong i andra och säger "Are these sweets?" "Uhmmmm......no" "What is it?" "Uhmmm.................a secret" Vad fan skulle jag svara där???? Hade jag sagt "en tampong" hade jag ju satt mig ännu mer i klistret än jag redan var, så "a secret" fick helt enkelt lov att duga. Tack och lov frågade han inte mer, jag var inte så sugen på att förklara vad man använder en tampong till.. 

Bamse - Extra !!

Idag kom ännu ett paket till mig från Sverige. Det var dock inte så spännande för jag visste vad det var - BAMSE!! Hela tre sycken Bamse-Extra hade mamma skickat. Gissa vem som kommer bli glad nu?? (Inte jag, utan Kit, som senast igår frågade när vi skulle få fler Bamse att läsa) ni kan även gissa tre gånger vad vi kommer göra ikväll.... Det är faktiskt så enkelt att ni nog bara får gissa en gång - Läsa Bamse såklart!

Död räv

Denna fasansfulla syn möttes jag av när jag drog gardinerna från fönstret...! 

Jag vet att jag klagade på rävarnas ljud för inte allt för länge sedan men att se en död räv bara ligga gör mig fasen ledsen... jag blir även så töntig att jag börjar tänka "undrar vad den dog av...tänk om någon dödade de?" Det ser dock visserligen inte så blodig ut så det ser mer ut som att den fick en hjärtinfarkt och dog ungefär. Men ändå, jätte hemskt att se.. 

Sen leder detta till en annan fråga.. VAD GÖR JAG NU? Jag kan ju inte bara låta den ligga där? Eller? Men jag vet inte vars jag skulle ta den heller, eller ens HUR. Och jag skulle behöva bära den genom huset och tänk ifall den skulle bestämma sig att återuppstå då och Woups så har jag en räv lös i huset och så äter den upp Tilly och... .NEJ, så ska vi inte tänka, men jag bestämmer mig nog för att detta är en uppgift för en man och ska ta upp detta med min värdpappa när han kommer hem. Känns nog säkrast så, för kanske har de en englesk lag som säger att man måste ringa ett zoo (okej, inte ett zoo, men kanske något djursjukhus?) ifall man hittar ett dött djur på sin bakgård. Det är ju inte som hemma där vi bara skulle anordna en 0 budgets begravning ute i skogen på ett mer eller mindre fint ställe med några maskrosor som i bästa fall får pryda graven. 

Nuuu godnatt nuuuu godnatt

"Nuuu godnatt, nuuuu godnatt..." osv är (om jag inte misstar mig) en sång som några ledare från ett läger i mina yngre dar kom in och sjöng när det var dags att sova. Om detta skulle vara osanning har jag nog drömt det. Någon som känner igen den sången från barnkörlägret eller är det jag som virrar? 

Jag ska sova nu iallafall, det är det jag har tänkt komma fram till. De senaste två veckorna har jag sovit så dåligt.  Jag har drömt jobbiga drömmar, alltså inte mardrömmar utan bara jobbiga drömmar om personer/platser/saker jag inte vill drömma om helt enkelt. Jag har dessutom även vaknat mer eller mindre mitt i natten varje natt och det brukar jag aldrig annars göra. Tur att jag somnar om, men det är ändå inte normalt. Jag misstänker att det kanske kan ha att göra med "stressen" som pågår i min hjärna bland alla saker. Kan det stämma tror ni? 

Hur som, så ska jag ändå sova nu och hoppas att jag får sova hela natten lång. Godnatt!

Står still och rullar runt

Bloggen står still men i mitt huvud rullar det runt. Jag tror att det finns ett slags band mellan dessa två. Jag har nämligen en massa saker som snurrar runt i mitt huvud i en onaturligt snabb takt. Nu kommer flera av er säkert att tänka att det är massa negativa saker "Håller det på att ta slut med Albin?" "Saknar hon sin familj?" "Har någon dött?" "Har hon fått veta något dåligt?" "Har hon blivit mjölkallergiker?" "Är glassen slut?"  men nej nej nej och åter nej. Så är inte fallet. Det handlar bara om väldigt många olika saker och faktiskt så är ingen egentligen dålig, bara det att det är många. 

Det enda negativa är väl egentligen att det leder till en viss stressad situation i mitt inre och jag känner att jag inte riktigt kan andas lugnt förrän allting är fast spikat och inga skruvar hänger löst (visserligen kan man ju inte riktigt spika fast skruvar, tror jag? men ordspråken gick inte riktigt ihop denna gång. Tyvärr)

Mycket har att göra med min lilla panik att jag "snart" åker hem (snart bara 3,5 månader, herregud!!) vilket är bra på ett sätt för det får mig att vilja utnyttja min sista tid till fullo men det gör mig även stressad över vad som komma skall. Särskilt med sommarjobb. Det här med jobb har aldrig gått särskilt bra för mig som ni kanske har gissat/förstått och nu måste jag hitta mig ett annars är jag körd. I princip. Så ja, en viss stess uppkommer men jag kan ju inte göra så mycket mer än att försöka skriva ett killer-CV och hoppas att någon tänker att "fan, henne ska vi ha!" Tills dess kommer jag nog förbli lite stressad.

Detta gör då att jag glömmer bort bloggen, eller nej jag måste faktiskt rätta till mig själv. Jag glömmer bort att blogga. SÅ ska det vara! För jag tänker hela tiden ut saker jag ska blogga om sedan glömmer jag bort det bland allt annat i min skalle. Nåja, det kunde ju vara värre. Jag kunde ju ha varit mjölkallergiker och inte kunnat äta glass!

Från igår


Trodde att jag tog fler bilder igår men tydligen inte. Detta är iallafall innan vi åt den otroligt goda tomatsoppan som Linda kokade ihop. Alltså, jag brukar inte riktigt tycka om soppor sådär jätte mycket men alltså denna var något utöver det vanliga! 
På bild finns även Linda som poserar snyggt i köket och en bild där jag försöker posera snyggt i spegeln men den råkade bara bli suddig (NÄHÄ?!!) Vet faktiskt inte riktigt varför jag ens publicerar den ens? 

Hur som haver, dagen till ära har jag som varje måndag städat. Det finns väl inte egentligen så mycket mer att säga om det. Det ska göras och det är gjort - skönt! Det betyder att jag nu har tid att ta tag i den otroligt roliga sysselsättningen "skriva CV". Helt allvarligt, det finns nog INGET som jag tycker är tråkigare! Jag städar helt allvarligt drottningens slott tills varende kvadratmilimeter gläser UTAN betalning än att skriva CV.... så illa är det. 

Som grädden på moset verkar jag dessutom vara riktigt usel på att skriva CVn. Jag verkar inte besitta talangen att göra reklam för mig själv eftersom att i hela mitt liv har ett enda CV gett mig ett jobb och det är jobbet som au pair som dessutom var garanterat. Jag undrar vad det är jag gör för fel? Kan man verkligen skriva så mycket fel? Eller är det bara mig som person det är fel på? Isåfall har vi ett större problem då det är ganska mycket svårare att ändra på hela mig än mitt sätt att skriva. Hoppas att jag blir duktigare med året och att 2013 ska bli året då jag lyckas, isåfall ska det firas!! 
 

Söndagsdejt!

Nu har jag gjort mig så redo för att fara och möta Linda. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på att göra men jag har inte sett min vän på något som känns som en halv evighet så jag är jätte glad vad vi än hittar på! Jag hade hoppas att vädret skulle vara lite bättre än vad det är i skrivande stund så att det hade varit skönt att bara gå en promenad eller så men jag misstänker att det är aningens kallt för det tyvärr... Aja, nu måste jag bege mig, Vi hörs senare! 

Kallt vatten och hunger

Godmorgon! Denna morgon började bra men innehåller nu två stora problem.. 

1) Det går inte att få varmt vatten ur kranen i mitt rum! Otroooligt irriterande. Vad är det med England och inte vilja ha det varmt på dagtid???? 
2) Jag är hungrig. Så hungrig att jag mår illa och vill spy... Då kanske ni tänker: "Men varför äter du inte då?" Jo, det ska jag förklara att det ska jag så fort jag kan få varmare vatten så att jag kan tvätta ansiktet utan att förfrysa mig! 

Jobbigt jobbigt... Alltså det är faktiskt sjukt, att det inte ska gå att bli varmt vatten! och det är inte bara kallt utan det är ISkallt! Så att det är jobbigt att ens kolla ifall vattet är varmare. Så kallt att det nästan är för kallt att dricka! Så kallt att det nästan lika gärna kunde trilla ut isbitar istället för vatten.... har vårat hus flyttats till antarktis över natten eller något?? 

Lördag

 
 
Hej igen. Igår blev det inte mycket skrivet, jag vet inte riktigt varför, jag tänkte skriva jätte många gånger men sedan glömde jag bort det lika många gånger. Otur. Önskar att jag hade haft något roligt och spännande för mig istället men så är inte fallet. Jag städade som vanligt väldigt långsamt så jag hann inte fara och träna vilket var jobbigt för jag hade verkligen sett framemot det! På kvällen satt jag barnvakt och barnen var jätte snälla och somnade snabbt, då började jag skriva CV men det är så svårt och tråkigt så när halva var klart avbröt jag och såg gossip girl till jag somnade. 

Det var min fredag och idag är det lördag. Den kommer jag att börja med att gå ner och äta frukost och sedan träna en stund idag istället innan jag träffar Josefine och fikar/äter middag eller något sånt och sen sitter jag barnvakt hos en annan familj för extra pengar, yey!  Helt okej ändå, fast jag känner att jag hellre hade gått ut och dansat hela natten, men pengar är pengar och jag behöver dem! 

Fredag och Februari

Idag är det fredag och februari. Det låter nästan som ett tv-program tycker jag. Fredag och Februari. Man kan heta Fredag va? Eller har jag drömt det? Sen vet jag att man kan heta April och då kanske man kan heta Februari också. Jag menar, om man kan få ge sitt barn namnet "Hashtag" måste man ju kunna ge sitt barn namnet "Fredag" också. Stackars barn förresten som måste heta Hashtag... "Hej, mitt namn är Hashtag Wallgren" Snyggt.. 

Fredag och februari är det iallafall och det känns bra. Ny månad och helg. Visserligen blir min helg en lugn helg med två barnvakts kvällar (mest troligt) den ena, som ännu inte är hundra procent säker, är inte hos min värdfamilj vilket betyder extra pengar! Så jag hoppas att de behöver mig! Eftersom jobbet jag hade fått inte blev av så känner jag att jag är i behov av pengar mer än normalt för jag hann bli van vid tanken på extra pengar varje vecka. Tur att jag har en snäll värdmamma som hjälper mig så gott hon kan med att se ifall hennes vänner behöver barnvakt eller hjälp med barn eller annat under dagtid. Detta har gjort så att jag mest troligt kommer ta hand om ett extra barn en dag i veckan i 2-3 timmar för en liten summa pengar. Det känns bra och förhoppningsvis ska det gå bra också, och alla pengar är ju pengar även om det bara är 10 pund extra. 

Nog om pengar nu! Jag tycker egentligen inte om att prata pengar men nu råkade det bli så och jag kan inte tycka att det var ett jätte farligt sätt att tala om pengar heller, eller? Hoppas inte det. Nu ska jag städa iallafall, städerskan kommer inte och med en katt som gillar att riva upp blommor (verkar vara ett nytt intresse för henne sedan hon blev dumpad...) så finns det en del att göra. Hörs senare! 
 

Min Martha

En av mina solstrålar i livet, Martha, kan ibland få för sig att hitta på egna sånger och sjunga dem. Hon hittar alltså på dem medan hon sjunger vilket gör att det kan sluta lite hur som helst. Antingen jätte jobbigt, jätte tråkigt, jätte bra eller (för det mesta) jätte kul. 

Ikväll var en gång då det blev jätte kul, helt otroligt kul. Blev nog extra roligt för att jag var så glad redan innan. Iallafall, jag tänkte berätta vad det var hon sjöng som fick mig att vika mig dubbel och skratta tills tårarna rann. 

Detta hände när de badade, Martha sitter lutad mot badkars kanten och spänner sedan blicken i mig och säger "make a video" (ja, jag har alltså detta på film, tacka gud!) sedan tar hon på sitt "show-face" (hon har ett speciellt ansiktsuttryck) och drar sedan efter andan och börjar sjunga högt och tydligt... 

If you've got boobies - SHAKE THEM! 
If you've got a willy - SHAKE IT! 
If you've got them both - SHAKE THEM! 

Till dessa dansar Kit (av den anledningen tänker jag inte visa filmen för er, det känns inte så lämpligt med tanke på att han är naken) och skakar allt vad hans lilla kropp klarar medan Martha fortsätter sjunga om och om igen och lägger in lite "Yeah yeah!" här och där. Sååååååååå kul att ni förstår nog inte hur roligt det var! "if you've got boobies - Shake them!"
RSS 2.0