Koh Lipe

Båten till koh Lipe kom förvånansvärt bra i tid (dvs bara cirka en timme sent) och vi tog plats i fören med fyra fransmän. Detta kom att bli den roligaste båtturen på länge (och mest krävande) då havet var fullt av vågor och båten hoppade fram och att sitta i fören då är värst. Så vi flög upp och ner och blev dränkta i vatten (eller inte jag, jag hade tagit plats allra längst fram = att vattnet flög över mig = knappt blöt alls) alla andra däremot.,. Haha. Och som vi skrattade! Alla sex. Mer eller mindre hela båtturen som var cirka 2h lång (hade dock räckt med en timme för i slutet var benen och kroppen rätt trött av alla hoppande kan jag lova) 

Av förståeliga själ så finns inga bilder från detta, för hade jag försökt hade jag inte haft någon mobil kvar. Haha. Vi kom
Iallafall fram till koh Lipe och vi älskade vad vi såg! Så vackert! 
Sedan började vår jakt på vårt boende. Det visade sig vara väldigt svårt och vi blev skickade åt alla möjliga håll pch omvägar, upp för backar och bak på ön och fram och tillbaka. Bara för att inse att det låg nästan exakt på stranden där båten hade släppt av oss.... 

Efter denna ofrivilliga promenad hade vi hoppats på en fin och trevlig bungalow (som vi hade beställt) men möttes av detta.... 
(Minus mig då såklart, jag stod inte där då) 

En liten hundkoja... Och vi som trodde att vi nått botten med skräck bungalowen på koh mook. Icket. Vi tyckte det var trångt där, här kunde vi inte ens stå raka. Vi tyckte att sängen var läskig, här hade vi inte ens en säng... 



Sen var hela...kojan full av mygg trots myggnät. 
Ni kan själva gissa hur glada vi kände oss? .,.inte särskilt. 
Så vi unnande oss en god middag och beslöt att hålla oss så långt borta från vårt boende som möjligt och kolla på allt fint istället. Bra plan! För trots att vi bara hade 24h på koh Lipe så har jag så bra vibbar och älskar koh Lipe! 

Vi hade en super mysig kväll, för vi råkade springa in i två supergulliga tjejer som vi träffade på flyget till Bangkok (eller ja okej, flyget mellan London och Hongkong, men de var på flyget till Bangkok också) så vi satt och pratade med dem hela kvällen om allt mellan himmel och jord och helt plötsligt var klockan sent på natten. 

Vi insåg att vi fortfarande behövde Fixa boende på langkawi till dagen efter så vi sa hejdå och beslöt att mötas upp på stranden dagen efter. 

Så jag och Frida gick hem och skulle boka boende och var väldigt taggade på livet och langkawi bara för att mötas av att 93% av allt boende på langkawi var fullbokat pga kinesiska nyåret.. Vi ville gråta där ett tag för allt skulle bli svindyrt... Men på något magisk sätt lyckades vi hitta ett boende som faktiskt kändes okej. Fortfarande ledsna gick vi och la oss i våran hundkoja, fullt påklädda, dränkta i myggspray, sov dåligt, vaknade myggbitna, checkade ut och gick och mötte Emelie och Josefin på stranden innan vi sedan tog båten till langkawi. 




Det avslutar våra "en-natt-på-varje-ställe" tid. Så trötta men taggade och förväntansfulla satte vi oss på båten mot langkawi.. 

Koh mook

Eftersom vi blev rätt länge på koh lanta så hamnade vi efter i vår tidsplanering (som redan var rätt tight som det var) så vi insåg att om vi skulle hinna se/besöka allt vi ville så behövde vi göra varje ställe på 24h=en natt på varje ställe. Inga problem tänkte vi, det är ju bara två ställen så det fixar vi lätt. 

Det första av dessa två var koh mook och morakat cave även kallat piratstranden (pga att pirater brukade gömma sina skatter där för länge sedan) 

Så vi tog båt från koh lanta och ja, jag orkar inte ens ta mig för att berätta hur rörigt den resan var.. Vi hade fått höra att båten skulle gå 9 och att vi skulle vara framme 10.30, i verkligheten gick båten typ 10.30 och vi kom fram ca 13.00 och fick färdas runt hela ön på de minsta typerna av transporterna med våra gigantiska Väskor. En upplevelse minst sagt! 




Vi satt så full packade på den där lilla moppen att moppekillen fick köra runt på en gropiga djungelvägen med min jätteväska på axeln. 

Det gick bra iallafall och vi kom fram till vårt boende ca 3 timmar senare än planerat= ingen lugn och ro och vila som vi hade tänkt utan vi fick snabbt äta och byta om för att sedan åka på utflykten vi kommit dit för; piratstranden! 
 
Vi fick skjuts av en rolig liten thaiman från vårat hotel som körde oss runt ön och visade och berättade på så bra engelska han förmådde, vilket mest var "fish yes big" eller "*pekar på något och nickar* yes yes". 
Detta tyckte jag var coolast! Vilken grotta alltså! ..minns ni att jag sa att jag skulle återkomma när jag hittat en grotta som jag skulle vilja flytta in i? Denna har stor chans att vinna den tävlingen, även fast vi aldrig fick se insidan. 

Sen, efter den ca 30min långa båtturen så var vi framme och fick låna flytvästar och cyklop av honom. Vi fick även låna hela honom och hans ficklampa vilket var tur, för vi hade ingen ficklampa så utan honom hade vi simmat in i grottväggarna x antal gånger. Plus att han dessutom visade oss en massa fladdermöss som hängde. Coolt. 

Så simmade vi igenom den cirka 80m långa mörka grottan. 








Sen såg vi ljuset i tunneln och vi kom fram på den absolut mysigaste stranden jag någonsin varit på! Älskade det! Önskar så att jag hade varit en av de där piraterna för länge sedan som hittade stranden... 











Och som vanligt är jag så ledsen att ingen bild gör verkligheten rättvisa.. Men aaaah! Jag hade velat stanna där typ för alltid. 

...men det fick jag inte för vår guide var fiske sugen och ville börja åka vidare så vi tackade grottan och stranden för en fantastisk upplevelse och åkte sedan hem till vår skräck bungalow... Där vi knappt fick plats och golvet knarrade och kändes som det när som helst skulle braka. Liksom sängen. Tror aldrig vi har sovit en natt så stilla! 

Men att vila i hängmattan på altanen var rätt skönt! 

Vi överlevde natten och checkade ut, åt frukost och fick sedan skjuts till andra sidan ön där vi väntade på båten till koh Lipe. Men mer om det sen... 
(Det är en moppe vi åker. Men Frida fick lov att sitta på någon slags hylla längst fram lol)

Koh Lanta

Efter phi phi var nästa stopp koh lanta för att Frida skulle få vila ordentligt och bli frisk. Annars hade vi inte stannat så länge som vi gjorde eller ens stannat där överhuvudtaget för med handen på hjärtat var det inte ens jättespännande ö. Det kan ju iof ha att göra med att Frida låg sjuk, men jag kollade ändå upp saker som jag skulle kunna göra och det fanns inte så mycket tyckte jag. Tur att stranden var nära. Men när Frida var som sjukast (dagen då vi kom) fick jag fixa ihop en sol säng av saker som fanns i rummet: 
det var alltså två stolar och fotändan av sängen som fick bli min obekväma solstol den eftermiddagen. Funkar i krig.

Annars hängde jag på stranden och när Frida mådde bättre så följde hon med en dag och då åt vi även frukost tillsammans vid stranden. Det var mys. De hade även förvånansvärt goda kanelbullar där!



Egentligen är det bara en sak som vi riktigt tar med oss i hjärtat från koh lanta. Restaurangen mittemot där vi bodde: Mr Wee. 
Vi åt där varje kväll och det var så mysigt! God mat och de som jobbade var jättesöta allihopa och stället var familjeägt så barnen sprang runt och lekte och ja, nej vi älskade det, alltihop! 



Vi vet inte vem "mr.Wee" påriktigt är men vi kallade killen till höger det för han är våran mr.wee och han var glad hela tiden och sa "every day happy day" och ställde blommor på vårt bord när vi kom (vi satt alltid vid samma bord lol) 
Sen gav han oss varit litet leksaks djur sista kvällen. Båda djuren fick namnet "mr.wee" såklart. 

Sen hittade vi en annan liten kul grej på koh lanta som vi bär med oss. Nämligen en affär som verkligen sålde allt typ. 
Alltså det var ett café/bar/restaurang som även sålde lite kläder. Vi fnissade och undrade om någon kommer in och beställer "ett par byxor och en kaffe tack"? 

Det var allt om koh lanta sjukt nog. Fint men inget vi minns allt för mycket. Men Frida blev frisk och det var det viktigaste! 

Phi phi

Efter lugna tysta koh yao noi var vi båda mer än redo för Phi Phi och lite mer liv och rörelse.
Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig, Frida började bli sjuk så våra planerade vilda party kvällar blev väldigt lugna. Men det var kul ändå. 

För det första så bodde vi på ett väldigt trevligt ställe där det bjöds på poolhäng med olika bungalow grannar varje dag.

Vi åt även massa god mat. Bland annat grillbuffe samt den godaste fruktdrinken någonsin! (Blev hur många sånna som helst)


Phi phi var även det varmaste vi varit med om. Har visserligen varit med om varmare temperaturer (men 36 grader är ju inte så dåligt det heller) men jag har med säkerhet aldrig svettats så mycket eller så konstant som vi gjorde här. Haha.
(Det var tänkt att man skulle se hur svettiga vi var men det syns inte) 

Så förutom häng vid poolen (det var typ allt vi gjorde under dagtid) där man kunde se det här coola trädet 
Ser ni? Ett litet träd som växer på en avkapad Palm. Wow. 

Aja, förutom det så gjorde vi egentligen två äventyr (på samma dag dessutom lol) det första vi gjorde var att vi på morgonen gick upp till utkikspunkten tillsammans med våra trevliga irländska grannar. 
Det var ju fint och så.. Eller nja, jg vet faktiskt inte om jag tyckte det var fint. Alltså utsikter är ju alltid mer eller mindre fina men här var det så tydligt hur vackert det hade varit ifall husen inte var här. Det blev som tydligt att "människor förstör naturen" eller vad man ska säga. Liksom massa fula hus ihoptryckta på en annars JÄTTEvacker plats som nu såg helt förstörd ut... Men ska inte klaga allt för mycket nu. 

Vi skrattade även lite åt hur de hade stavat "phi phi" på en av skyltarna 
"pee pee" hihihihi 

sen funderade vi lite på hur det skulle ha känts för de som stod här uppe när tsunamin kom. De måste ju verkligen ha sett allt utan att drabbas.. 
Det fanns bilder före och efter tsunamin och det kom ju som verkligen rakt igenom precis där man kollar ner från utsiktspunkten (som jag förstod det) 
Hemskt... 

När vi hade kollat klart och tänkte gå ner igen så såg vi att det visst fanns en "viewpoint nr 3" så vi bestämde att gå upp till den med. Vi kom fram till en tom restaurang (tom på gäster alltså, personal fanns) med mer eller mindre full panorama utsikt. 


Coolt! 

Sen tog vi trapporna ner igen. 

De hade förresten väldigt söta fruktmöbler på viewpoint nr 2 
hihi. Meloner och apelsin stolar. 

Så när vi kommit ner från denna lilla morgon turen så var det dags för utflykt nr 2. En båttur runt alla ställen kring Phi Phi som man borde se. Alltså en sån där utflykt som ingen av oss egentligen gillar pga massa turister.. Så vi hade egentligen vara tänkt ta en egen båt ut till Maya bay vråltidigt på morgonen för att hinna innan turisterna men sen hittade vi utflykten där man dessutom fick simma med lysplankton (precis som Leo gör i filmen "The beach") och det föll vi för och utflykten var faktiskt rätt bra ändå. 

På skylten med vad man skulle få se/göra stod det Leonardo DiCaprio men vi såg inte skymten av honom på hela dagen. Vi funderade att be om pengarna tillbaka...


Nä men seriöst så, Det första vi fick göra var att snorkla och vi letade spänt efter hajarna som sas finnas (inga stora hemska utan typ revhajar) men hittade bara fisk. 

Det roliga var att två av våra bungalow grannar, ett irländskt par, följde med.


Efter snorklingen besökte vi monkey beach och fick Mata aporna med ananasblad. Detta var väldigt häftigt och kul tyckte jag och intressant att se hur aporna förstår hur de ska dricka vatten ur en flaska osv. .,.det leder mig även till det som kändes trist (och som känns trist väldigt ofta) är allt skräp... Folk bara lämnar påsar och flaskor FULLA stranden. Visst ok, apor kan säkert sno med sig vissa saker med långt ifrån allt skräp låg svåråtkomligt... Nåja. Nog om det. Tillbaka till aporna!






Allrså de är så söta! Vill absolut ha en egen!

Sen lyckades vi (eller ja Frida lyckades) ta en av världens kanske bästa selfies någonsin! 
Hahaha alltså kolla in apan? Ser verkligen ut som om han fick vääääärldens chock när han såg hur han såg ut! Vi har skrattat flera gånger åt denna kan jag lova. 

Efter aporna så var det dags för lite mer snorkling! 

Och denna gången lyckades vi faktiskt få se hajar! Och jag fick en på bild. Tyvärr så funkar ju en Gopro så att den tar väldigt "vida" bilder= hajen ser både mycket mycket mindre ut och mycket mycket längre bort... I verkligheten var den faktiskt rätt stor och väldigt nära! 
Ser ni? Precis mitt i bilden. Hmm... Måste nog zooma lite.. 
Sådär ja! Nu måste ni väl ändå se? Eller ska jag zooma ännu mer? 
Så! Missar ni den nu så.. Hate to break it för er men då är ni nog blinda. 

Jag blev även livrädd vid ett tillfälle för jag vände mig om och såg en lila aktig manet och jag har absolut ingen koll på vilka som är farliga och man bör akta sig för och vilka som är safe. Så jag blev livrädd och simmade snabbt undan sen tog jag en bild hehe. 
Fick fuska lite.. För bilden var så mörk. Tur att att det gick bra att ljusa upp maneten lite så att ni kan få se. 

Sen styrde vi skutan vidare mot en lagun och alltså wow så fint! Om det inte hade varit för alla turistbåtarna med turister.... Det förstör verkligen.. Men vi sörjde inte länge utan hoppade glada i vattnet och även här träffade vi Jonas kompisar och de var snälla och lät mig testa paddle board. Fett svårt. Sen simmade vi vidare och kollade runt tills det var dags att åka vidare, 




Det roliga är att vattnet ser så sjukt grönt ut men i verkligheten var det verkligen blått. Skumt. 

Sen åkte vi förbi en grotta som kallas "Viking cave" där det tydligen bor 15st thailändare. Undrar hur det gick till, om de vaknade en dag och bara "nä vet du vad, jag ska flytta och bo i en grotta! Kom med kompisar" och så flyttade gänget ut. Eller? 

Ska nog också flytta till en grotta... Måste bara hitta en lämplig! Återkommer.. 

sen var det dags för oss att glida in på "The beach" aka Maya bay. Vad ska jag säga... Fint egentligen men alltså så mycket turister att jag faktist knappt kunde njuta... Och även fast vi stannade kvar så pass länge att ca 80% av dem hann åka så var det fortfarande så många kvar att jag fick lov att tvinga mig stt ta kort på stället för att "man måste". Vi blev verkligen bortskämda med att vara ensamma på platser i nya Zeeland.. 





Ja, ni ser ju... Men absolut en fin strand! Jag önskar bara att det var år 2000 eller något sånt så att alla turister inte visste om det ännu hehe. 

Vi gjorde iallafall ett försök till en hoppbild för nån bild på oss på Maya beach var vi ju tvungna att ha. Haha. 



Det var förövrigt rätt fint bakom stranden också 

(Och mindre folk hehe) 

Sen åkte vi och gjorde ett stopp som inte egentligen var inräknat i turer utan det var guidens "eget ställe" som man bara stannar på om kaptenen är snäll. Vi jade alltså en snäll kapten och tack för det för alltså detta stället..! Det var en grotta med två ingångar, man kunde ta sig in genom den ena men man behövde klättra och ha skor på sig pga vassa klippor. Detta gjorde även att man var tvungen att hoppa från klipporna för att komma ut. Och grottan.. Alltså wow! Var svårt att få bra bilder men kika.. 
Ovan är öppningen man tog sig in och ut igenom... 

Nedan är andra ingången som man "bara" tittade ut genom. 

Här valde vi att posera lite.. 


Sen var grottan hur stor som helst nästan! Och stenarna var liksom naturligt formade som tunnlar,  gångar, pelare, trappsteg och alltså hade jag haft bättre skor än Flipflop hade jag lätt kunnat spendera typ en hel dag till att bara utforska hela grottan! 



Syns otydligt men det är en säng på bilden ovan haha! 

Saken är att det både var svårt att ta bilder sen blev det imma på min mobil dessutom och jag var för jordig om händerna för att kunna torka bort eller knappt ens vilja hålla i mobilen. Fett synd.. Men what to do. Får minnas i huvudet som på good Old days. 

Sen var det dags att åka och simma med lysplankton. Detta finns det ingen bild på, försökte med gopron men det gick ej att fånga på bild sen dog den så jag hann bara göra ett försök så jag kör på Google bilder för att visa! 

Dåligt internet därav suddiga bilder.. Men ni ser ju ungefär. Basically så hoppar man i det svarta vattnet pch sprattlar med armar och men för att störa plakton för det är när de blir störda som de lyser och då ser det ut typ sådär. Som om havet är fullt med små stjärnor som dansar runt en. Coolt.

Sen hann vi med en till sak innan dagen var slut: få motorstopp mitt på havet.. Det kändes ju lugnt och Safe ända tills jag hörde guiden säga "oh shit.." Lite tyst i en utandning.. Hehe. Men det löste sig tillslut. Motorn gick igång och vi kom hem! 

Och det avslutar phi phi för dagen efter åkte vi vidare till koh lanta för kurering av Fridas feber som bröt ut denna kvällen.. Men det tar vi i nästa inlägg som rör koh lanta. 

Som ni märkt ligger jag efter rätt ordentligt. Det har olik anledningar men jag ska försöka jobba ikapp detta precis nu när vi har tid att döda i Kuala Lumpur (japp, jag ligger långt efter..) hörs! 



Fina, bästa Frida! 

Koh Yao Noi

Efter krabi/Ao Nang så bröt vi turist turen och åkte istället till en ö dit turismen inte riktigt har nått ännu. Ön Koh Yao Noi. Och vilket ställe! 

Det började med att vi fick argumentera oss till en båtbiljett (de i receptionen försökte påstå att det bara fanns en båt, förmodligen det företaget som de samarbetade med, men det fanns 4 till) och när det var gjort fick vi hastigt och lustigt kliva in i taxin som körde oss genom vackra vyer fram till en hamn som, till skillnad från alla andra hamnar vi besökt, inte bestod av en enda turist. Vi var de enda och kollade oss nervöst omkring "is this The right place?" "Yes yes *pekar ut mot hamnen*". Gotta Love The communications. 
Nåja, vi kunde inte annat än att lita på thailändarna och satte oss snällt och väntade.

På dessa bilder ser det större ut än vad det faktiskt var. Just sayin'. 

Efter en stunds väntande var klockan till slut nästan 14 (tiden då båten skulle gå) och vi traskade ut på piren(?) där alla (kändes det som) bara stod och skrattade åt oss. Inget skämt. Tänk er, två vilsna tjejer med stora ryggsäckar och så 7 stycken helcoola thailändare som skrattar så fort man får ögonkontakt med dem. Om än skratten var vänliga så blev vi genast nervösa och frågade med osäkra röster "ehm...koh yao noi..?" "Yes yes" varav de guidar oss mot en liten motorbåt, slänger i våra väskor och vi hoppar efter och håller tummarna för att vi kommer rätt. 
Efter ett tag åkte båten ut, men då kommer en bil körade ut på piren och en man hoppat ut och viftar med armarna och båten kommer tillbaka. Anledning? En annan man med en stor kartong full med ägg skulle tydligen med. Haha. Gissar att vi hamnade på "den lokala frakt båten" typ eller nåt. Så nu när äggen och mannen var på kunde vi åka iväg påriktigt.


Försökte ta kort på national parken som vi åkte förbi, men det gick så snabbt att jag mest var rädd att tappa mobilen så jag lät bli. 

Efter ungefär 20 minuter kom vi i land i den minsta hamnen jag sett men ACK så mysig! 


Vi fick klättra i land (med hjälp av vänliga thailändare) och tillskillnad från alla andra ställen där taxichaufförer slänger sig över en så fick vi här stå och kolla oss omkring en stund innan en man sedan kommer fram och artigt och vänligt frågar om vi behöver en taxi någonstans. Vi svarar ja och blir tagna till våra bungalows. 

Ovan är utsikten från vår bungalow. 10/10.

Nedan är hur den såg ut. Älskar bungalows! 

Sen började vi direkt att utforska ön på det enda sättet som egentligen funkar - moppe! (Om man inte är vältränad och duktig och orkar cykla) 

För såhär är det förstår ni på koh yao noi; det finns en asfalterad väg som går som i en cirkel runt ön, MEN vill man ta sig ut till stränderna och sånt så måste man åka ut på grusiga, sönder regnade skogsvägar = inga tuk tuks ut dit. 

Lyckligt nog är trafiken här lugn och fin och dessutom kunde man hyra moppe på stället vi bodde så vi tänkte att klart vi ska köra! 
Så med snygga hjälmar och en övningsrunda på gården var vi good to go och satte iväg! Vår avsikt var att hitta "paradise beach" ...det gjorde vi inte. Men vi hittade en annan fin strand efter en tur i skogen som fick mig att tro att mitt liv snart skulle vara över (pga vägen)



Nästan helt ensamma och helt fantastiskt vackert. Vi satte oss och åt varsin kaka på stranden och fick då se ett stort regnmoln komma emot oss! Vi beslöt att det var smart att börja röra på oss - bra tänkt! För vi knappt hade vi hunnit ut på den asfalterade vägen förrän det började regna. Först lite försiktigt, sedan ÖSregn! Så mycket att jag knappt såg vägen och då bestämde vi att det är en dålig ide att köra om man inte ser och parkerade under närmsta tak, som visade sig vara någons hem. Men en gammal dam nickade med ett leende och gav oss en gest att sitta ner, vi löd och satt sedan och log för damen kunde lika mycket engelska som vi kan thailändska. 

Det fanns även två barn där och jag som älskar barn väntade inte länge innan jag försiktigt började busa och söka kontakt med dem. Snart var leken i full gång och det lektes tigrar, kastades bollar, kittlades och skrattades! 
(Visste ej om jag fick ta kort på deras ansikten så smygtog ett bakifrån istället) 

Under tiden öste regnet ner och vi hann tänka "kommer det någonsin sluta? Tänk om vi måste stanna här hela natten?" 


Men efter ett tag (har faktiskt ingen aning om hur länge) så lugnade det ner sig och vi beslöt att ge det ett försök. Så efter ett sorgligt farväl av barnen i form av en vinkning så brummade vi iväg.

Men var tvungen att pausa vid ett risfält för att ta en snabb bild
Sen körde vi vidare och tog oss hem. 

När man bara kollar på bilder så ser denna tur inte särskilt mycket ut för världen men jag ska tala om för er att allt som vi såg när vi åkte vägarna fram, om det så var bananträden, barnen på skolgårdarna, alla invånare som log/hälsade vänligt när man åkte förbi eller kopparna på träden (som ser ut som på bilden under) gjorde hela turen helt otrolig. Det kändes verkligen som att få se det "riktiga äkta Thailand". Thailand utan turister. Och det är jag så otroligt glad att vi fick chansen och möjligheten att göra! Så vackert och harmoniskt! 

Vi stannade även och åt en god middag och avslutade med den godaste glassefterrätten någonsin! Så god att vi gick dit dagen efter enbart för att få äta den! Värd varenda bah! (160baht) 


(Glassbilden är från dagen efter därav Fridas klädbyte och ljudskillnaden ifall någon skulle undra) 

Sen var det dags att sova och vakna till en ny dag med en sak på schemat: ingenting. 
Ingenting för oss innebar att ta det lugnt vid stranden, promenera in till hamnen och köpa solkräm, vada ut till den lilla ön och hänga i hängmattorna.








Under våran promenad så fascinerades Frida mycket av hur stora blad det finns (lol)
Vi såg även fler bananträd

Och det är så fint för allt är så avslappnat och inte alls turistigt som överallt annars och var man än tittar så ser man att det är folk som bor och man ser som "hur" de bor. 

En del har fortfarande julgranar framme 

Andra har jättemysiga gungställningar på gården 
 
På ett tredje ställe har barnen glömt lvar en fotboll på fotbollsplanen precis bredvid havet. 



Så fint och äkta. 

Sen fick jag lära mig att det finns fiskar som kan suga sig fast i saker ovan vattenytan ich sedan hoppa ner och simma iväg. Såhär ser de ut. 
Ser ni? En liten ljusgrå sak? 

Detta sammanfattar våran korta men fina tid på denna paradisö för morgonen efter var det dags för oss att åka vidare till phi phi och koh yao noi tog farväl av oss med en slående vacker soluppgång just utanför dörren! 

Helt fantastiskt! 

Rekommenderas starkt! Kanske aningens lugnt för två ungdomar för oss men otroligt vackert och någon dag till hade jag gärna stannat om det funnits tid. 
RSS 2.0