Just nu:

35 grader celsius, men jag är bränd så jag gömmer mig i skuggan under palmerna i en av hängmattorna. Funkar bra det med! 


Krabi/Ao Nang

Hej igen! Nu har vi spenderat två nätter i krabi, eller ja, rättare sagt Ao Nang. Alltså stranden vid krabi. Tyvärr har vi båda gått och blivit fett förkylda (pga ac...) så vi har snorat, hostat ikapp och varit allmänt slut. MEN trots det har vi hunnit med lite saker och vi älskar krabi och hade gärna stannat längre. 

Det första vi gjorde när vi hade hittat ett ställe att bo (efter den trevligaste taxi turen hittills med två trevliga norskor, en tjej från Slovakien och två killar från Argentina) var att ta en powernap(många sånna har det blitt) men efter det tog vi oss i kragen och beslöt att åka och se solnedgången från en fin grotta på en strand lite längre bort. Sagt ich gjort! Vi gick ner på stranden (som var väldigt fin den med) 

och hittade oss en taxibåt som kunde ta oss dit, väl framme fick vi dock veta att det blir mycket dyrare om man vill stanna till efter klockan 18(vilket vi ville) men det var det värt! För kolla bara på stället: 



Det fanns även två grottor full med träsnoppar. Anledning: oklar


Otroligt konstigt. Vi hittade dock ingen att fråga så mysteriet förblir olöst (eller så googlar man om man orkar) 

Det fanns även, vid sidan av stranden, en massa klippor/grottor/stenar/tunnlar som man kunde utforska. Hur häftigt som helst och jag har aldrig sörjt min blåsa i knävecket mer eftersom den hindrade min rörlighet med typ 70%... Aja, jag hade kul ändå och gjorde så gott jag kunde! 








Det här repet tillexempel, hade sååå gärna velat klättra upp men med blåsan gick det inte... Tur att jag kände mig nöjd ändå och kunde upptäcka åt andra håll. 





Alltså det är så coola vyer, som verkligen inte går att fånga på bild hur man än försöker. 

Sen fick vi skynda oss ut för att se solnedgångens sista tid (visserligen döljt av moln men vackert ändå) 




Helt otroligt vackert! Hela tiden och alltihop. Sen fick vi åka båt hem i mörkret. 

Nästa dag var det dags för äventyret som faktiskt var ända anledningen att vi åkte till krabi, nämligen att göra en hike upp i bergen för att hitta den utåtstickande Klippan. Vi visade bilden i receptionen och de nickade och fixade en tuktuk till oss och redan kl 6 på morgonen gav vi oss av. Väldigt smart av oss av två anledningar = vi missade den starkaste solen och ingen annan var där samtidigt så vi hade hela stället för oss själva och mötte folk först på vägen ner. Perfekt! 
Så vi började vandringen precis samtidigt som soluppgången, det var med andra ord riktigt mörkt till en början och vi snubblade på nästan varje sten. Men det gick bra ändå! 


Det visade sig vara en promenad som
Innebar 2h vandring/klättring uppåt med rötter att hålla sig fast i i det allra brantaste backarna. 
(Ett försök till att fota hur brant backen var...det syns inte alls haha) 

Det var två otroligt Svettiga tjejer som kämpade mot toppen

Vid två tillfällen belönades vi med fina utsikter som pausställen, även med chans för lite svalkande vind

Nr 1


Nr 2 

Sen kämpade vi lite längre och sedan var vi framme, på toppen. Woho! Och wow alltså! Efter att vi wow:at ett tag åt utsikten satte vi oss ner på en sten och åt frukost 
Ingen dålig frukost utsikt 


Sedan fortsatte vi upptäcka toppen som bara blev bättre och bättre! 





Om jag var en spindel skulle jag också bo där, snacka om bra utsikt! 

Sen hittade vi Klippan och Frida fick dingla med benen från en klippan som hon drömt om hur länge som helst! (Var faktiskt en av de första sakerna hon sa till mig när vi träffades förra året, kul kuriosa)

Här stannade vi och tog maaaaassor med bilder!



Helt otroligt! 

Här åt vi även frukost igen hehe. Men vår frukost var bara små frukost bars så det blir man ju inte så mätt på. Sen satt vi där och bara njöt av utsikten, barsen, varandra, livet, allt. 

Sen vandrande vi ner igen. Nöjda med dagen och förundrade av att klockan bara var 11 på morgonen. 

Vi avslutade våran tid i krabi med att möta upp de argentinska pojkarna och satte oss på stranden, drack en öl och pratade om livet. 
Sen köpte jag och Frida godaste kakorna ever och somnade! 

Sen var det dags att bege sig vidare.. 

P.s spegeln på vårat hostel är den bästa ever för jag har aldrig stått i framför en spegel som fått mig att se så brun ut!
lovar att det såg ännu bättre ut irl! 

P.s 2 
Vi har även ätit den ABSOLUT godaste ananasen ever här!! Var bara det jag skulle säga. Over and out 


Koh Phangan

Hej igen! Dags att visa lite livstecken. De senaste 6 dagarna har vi varit på ett soligt koh phangan och sysslat med tre saker: sola, sova och supa. Vi har haft hur kul som helst men nu suktar min kropp efter äventyr och grejer. Så det känns väldigt bra att vi åker vidare idag.

...det vill säga om våran båt går. Igårkväll blåste det nämligen upp till värsta stormen och det har hållt i sig hela natten; regnat och blåsigt så det nästan låtit som att huset ska rasa och vägarna förvandlades till floder (nästan). 
Lite lugnare idag men havet är vilt och stranden existerar inte längre 
Syns dåligt på bilden, men det är helt vilt. Och båtar har ställts in hela dagen pga detta så det återstår att se om det lugnar ner sig mot kvällen så vi får åka (please please please) Hörde visserligen ett rykte nyss om att båtarna till fastlandet (som vi ska med) går som vanligt och att det bara är båtarna ut till koh Tao och så som ställs in. Spännande... Stay tuned... 

Nåväl, låt oss ta en titt på hur det har sett ut för oss under våra dygn här (varnar i förväg för nästan enbart partybilder ...fast insåg nu att vi typ bara har filmer, men ska se vad jag kan hitta)
Här är från vår första kväll då jag fick en hatt av någon och övade på att förklara för folk att man faktiskt kan dansa ensam utan att vara sugen på att dansa med någon. Att det liksom kan vara kul att att bara dansa för att dansa. Konstigt nog verkar väldigt många ha svårt att förstå detta.... Knäppt. 

Vi hamnade på poolparty på vårt hostel dagen efter. Otroligt awkward till en början då alla satt och åt vid ett fullt bord utan lediga stolar... Men blev snabbt väldigt trevligt när alla hade ätit klart och det blev platser lediga. Men fram tills dess hängde vi själva i en solhydda (heter det så?) och det funkar ju också. 

Sen hände det något fett kul! Vi var inne på Seven eleven och skulle köpa något (standard) och då, när vi står där och ska betala som kommer två av Jonas kompisar in!! Eller okej, alla kände typ Jonas men två stycken som jag kände igen. Sååå sjukt! 
Det roliga är att vi sen har fortsatt stöta på dem lite överallt känns det som och det är lite sjukt med tanke på hur mycket människor det är här. 

Har inga bilder från stranden, men där hängde vi också en hel del och blev både bruna och brända... Alltså aj. Jag brukar inte bränna mig så att jag känner smärta men detta var olidligt och håller sjukt nog fortfarande i sig! Typ 3/4 dagar senare... Lesson learned: somna aldrig i solen! 
Aj.... Aj aj aj... Har dränkt mig själv i aloe Vera och fuktgivade kokoslotion. 

Sen var det dags för nästa festkväll: mitt ute i djungeln i ett "vattenfall". Jag fattar att det är torrsäsong (framtills igår vill säga haha) men jag såg inget som liknade ett vattenfall. Bara en liten flod. Coolt ställe iallafall, men dålig musik och vi tog inga bilder, bara enstaka filmer. Vid kl 3 fick vi nog och tog taxi hem och då slog det slint i min och Ronjas hjärnor då vi tyckte att det var en otroligt spännande och kul idé att STÅ BAKOM taxin och hålla i sig medan den kör! (Tack och lov inte Bangkok fart)
in action! Ja, det var tydligen även en bra idé att bara hålla i sig med en hand... Skärpning Rebecka! Visst vill du komma hem levande? Skärpning! 

Sen, dagen innan full moon då vi egentligen hade tänkt ta det lugnt hade vi den absolut roligaste kvällen jag he haft i heeeela mitt liv! Vi tröttnade på att ta det lugnt och gick till stranden och alltså, 97% av kvällen skrattade vi till tårar! 

Det hela började med att jag utförde en challenge som någon skrivit på jodel "sätt fast en svensk flagga i toppen av en Palm så får du en bucket" kul grej tänkte jag och beslöt att genomföra uppdraget: 


Lyckades visserligen inte sätta fast det (fullt upptagen med att hålla fast mig själv) men fick godkänt och Ronja fick sig ett skratt när hon ringde mig och frågade var jag var och fick svaret "jag sitter i en Palm! Leta efter den svenska flaggan" 

Sen fortsätte kvällen med så många olika roliga händelser att jag med säkerhet inte ens kommer ihåg 50% av dem! Det mesta finns på film men inte på bild och jag vet faktiskt inte hur jag ska lyckas förklara i text. Men Ronja och nån random kille låtsades förlova sig, vi träffade fyra olika killar från Skellefteå (eller ja, en från sjöbotten) vi hittade på lekar på stranden och.. Nä alltså det går inte. Får helt enkelt nöja mig med att visa bilder på alla som deltog i kvällen och hoppas för mitt liv att kag föralltid minns denna kvällen! 




Sen var det bara att sadla om för full moon, även om vi var säkra på att vi omöjligt skulle ha en lika rolig kväll så var vi taggade och målade oss med neon färger och förfestade med hostelet och gick sedan ner till stranden och HOLY SHIT så mycket folk! Kändes som att vara i en myrstack! Helt sinnes! 
Men så kul och så kul att få ha upplevt detta för alltså.. Wow. 



Jag var så stolt och nöjd över min skeletthand! Hade även pyntat benet med en Palm med den svenska flaggan i (såklart) hur kul är det inte att alla har neon kläder och målar hela kroppen med neon färg? Hur ofta gör man det liksom?? 
(Detta är en sån märklig bild) 
gruppbild med full månen själv 

ALLTSÅ KOLLA SÅ MYCKET FOLK??? 

Den här mannen: så cool! Ser ut som om han precis som hem från en öde ö och han var så trevlig och vid avskedet välsignade han mig och min familj! Wow, gillar honom starkt! 

Någon annan som jag gillar starkt: 


Min älskade älsklings Frida såklart!!! 

Avslutade kvällen med en stor blåsa i knävecket som uppkommit av okänd anledning. Vi plåstrade om med servetter och packtejp och sedan haltade jag till Apoteket dagen efter och Köpte ordentliga omslag (har aldrig besökt apotek såhär ofta) så ni haltar jag runt med bandage på knäet och oroar alla jag möter som frågar om jag krockat med en moppe och jag skäms lika mycket varje gång då jag måste erkänna att det bara är en blåsa... Lol. 
Lägger dock på lite om hur stor den är för att det ska låta läskigare. Dock är den otroligt äcklig... Ser ut som en gul larv... Vågar faktiskt inte visa. Men cirka 2,5cm lång och 1cm bred och... 0,7cm hög? Typ. Euw.

Det var det. Hade inte så många bilder som jag trodde. Massa filmer dock men det är ju useless på en blogg.. Får jobba på bilderna helt enkelt tills nästa gång. 

Justja! Vi glömde förresten handdukar ich och bikini på koh Tao insåg vi i samma sekund som vi gick på båten därifrån så vi har shoppat bikini här också. Inte mig emot. Ville ändå ha en ny. 

Nu ska jag avrunda och kolla på film. För eftersom det regnar sitter hela hostelet i lobbyn och ser film! 


Koh Tao

Koh Tao... Vilket ställe! Vi är helt förälskade och väldigt ledsna att vi inte förstått vilket fint ich bra ställe detta är. Jag har liksom alltid trott att koh Tao bara är "de tre öarna som sitter ihop" men ack så fel jag hade. 

Så vi sörjer att vi bara fick tre dagar här, vi hade gärna stannar längre! Men tre fantastiska dagar har det varit om än vädret inte har varit det bästa. Men det har gått bra ändå och solen har ändå visat sig trots att det bara såg mörkt ut till en början. Så vi är mycket nöjda trots allt. 
Först gick vi som sagt på båten som
Tog oss ut hit och det var SÅ kallt på båten! Nästan lika kallt som vår sista natt i hua hin då vi låg och trängdes under min fleecefilt för att hålla värmen. 

Nåja, vi kom fram och fick åka flaktaxi. Kul! 
Sen gick vi och kollade in stället lite.. 

Vi åt lunch nere vid vattnet till ovanstående utsikt. Mmmmmm 

vi köpte kanske de godaste crepsen jag någonsin ätit! Faktum är att jag nog ska skynda mig ner och köpa en till innan vi måste till båten... 
Extra plus för att man fick fina Disney fodral att ha dem i hihi. Hittills har vi haft Belle, törnrosa och Snövit på våra. Undrar vem jag får idag...

Vi upptäckte även att Bamse turnerar här, synd att vi missade honom... Haha. Undrar seriöst vad det var för något. 

Sen drack vi lite buckets och övade på att mingla (viktigt att öva på när man är oss haha) och kollade in eldshowen och det var så himla coolt! Tyvärr har vi mest filmer från detta men men. (Insåg dessutom att jag glömt spara dem ändå haha...Fuck) men de tände folks cigg och svingade sina eldklot runt Folk. Wow! 

Och sen hade de eldlimbo och då måste man ju såklart vara med! 

Har typ aldrig känt mig coolare! (Förutom kanske när jag hoppade fallskärm) och det coolaste var att jag klarade mig längst och jag är så löjligt stolt över detta haha. Eller ja, längst näst efter elddansarna själva men de räknas inte riktigt tycker jag..hihi. 

Så, efter det var det dags för oss att göra utflykt. Vi övervägde turen runt hela ön meeeen vi är inget större fan av organiserade turer och dessutom
Var det bara två att stoppen som
Intresserade oss. Tyvärr kunde vi inte ta oss till den ena utan att vara på en tur så vi fick nöja oss med den ena - tur att den var viktigast! Nämligen: koh nangyang aka "de tre öarna som
Sitter ihop" och wooow! Så fantastiskt! 
Till att börja med så fick vi åka en mysig söt båt ut och bara det var underbart och jag sörjde flera gånger att jag inte har ögon runt hela huvudet. 


Sen kom vi fram och bestämde oss att börja med att gå upp till "utkiksplatsen". Vi är så kloka som börjar med sånt där för att vara säkra på att hinna. Inte för att detta var en särskilt lång eller jobbig vandring men ändå. 



Alltså kan ni se så fint det är?! 

Sem tog vi såklart lite kompisbilder och jag måste bara få inflika att jag är så otroligt tacksam att jag får chansen att göra det här och dessutom tillsammans med Frida ännu en gång. Otroligt tacksam!

Sen, efter alla bilder och efter att vi njutit klart Av utsikten så vandrade vi ner igen för att svalka av oss i havet innan taxibåten skulle hämta oss igen. Havet har aldrig varit skönare! 

Vi testade även att snorkla lite, ska ju tydligen vara bra men jag vet inte iallafall vi hade otur eller om jag är bortskämd från stora barriärrevet men jag tyckte inte att snorklingen var så fantastisk. Tur att resten av stället var det så det gjorde absolut ingenting! 

Nu ligger vi vid poolen och väntar på att klockan ska bli 14 och vår taxi ska hämta upp oss och ta oss till båten. 

Det enda som suger i vår tillvaro är att vi blev så sjukt myggbitna under vår Kvällspicknick i hua hin att vi nu är fulla med stora röda prickar över hela benen! Vi har dock tagit tag i saken ich köpt något som tydligen ska hjälpa (enligt kvinnan på Apoteket) så vi håller alla tummar att set ska funka för såhär vill vi inte ha det... 
sen kliar det såklart också massor så de får gärna gå över och försvinna snarast! Tack på förhand. 

Hua hin

Efter äventyret i erawan så sov vi vår sista natt i Bangkok och åkte sedan i en snabb minibuss igen ner till hua hin. 

Tyvärr fick jag en olycklig plats bredvid ett handtag så varje gång jag somnade eller slappnade av så slog jag olika delar av ansiktet i handtagen. Aj.. Lyckligt nog  kom jag blåmärkeslös från händelsen! 

Hua hin har jag blandade känslor för. Jättemysigt på dagen, mindre mysigt på natten. Bara på vissa ställen, på andra var det lite för mycket lättklädda thailändare som var ute efter äldre män. Så de kvarteren gick vi snabbt igenom! 

Nä, men det var en skön omställning från Bangkok. 



Anledningen att vi stannade här var att vi hade tänkt besöka en grotta norr om hua hin. Så vi köpte bussbiljetter och fick kliva på en minibuss. Spännande men lite nervöst...


 Men sen började problemet! För chauffören kom aldrig tillbaka. Så vi satt där och insåg allt eftersom tiden gick att vi inte skulle hinna längre eftersom grottan stängde kl 4 så vi fick helt enkelt kliva av. Sucka av besvikelse. Pch sedan komma på ny plan. Eftersom vi skulle åka på kvällen så blev planen: först strand häng (med kläder för bikinis var nedpackade) men det gjorde inget för det var ändå molnigt. 

Sen avslutade vi med att handla oss en redigt frukt picknick och ha picknick på stranden. Vi hittade en supermysig fruktaffär



Det var en show i sig att se henne skära upp frukten! Och sen gick vi nöjda och hittade oss en plats på stranden, bredvid ett bröllop så vi fick både musik och lite belysning på köpet och det var rätt skönt eftersom det snabbt blev mörkt medan vi satt och åt och pratade om allt mellan himmel och jord. 10 av 10.

Sen hoppade vi på våran nattbuss och nu väntar vi på båten som ska ta oss till koh Tao och vi blev just överraskade med en vacker soluppgång. Bra start! 

Nu ska vi ställa oss i kö! 

Erawan national park

Hej igen! Tänkte ta och visa lite bilder från vår fantastiska tur till erawan national park. 

Dagen började med 40 minuters svettande i lobbyn eftersom vår buss var försenad. När den sedan äntligen kom och vi fått sätta oss i bussen och den började köra så hörde vi oss för bland de andra på bussen var de skulle och det visade sig att ingen av dem skulle till erawan och chauffören kunde ingen engelska så vi fick glatt sitta där och hoppas att vi var påväg åt rätt håll! 

Så chauffören kunde ingen engelska, något han däremot kunde var att köra snabbt! För du milde vad det gick undan. Vi satt med hjärtat i halsgropen mer eller mindre hela tiden. Tur att det finns fina saker att kolla på längs vägen för att distrahera rädslan och ännu mer tur att de faktiskt är rätt duktiga på att köra sådär snabbt. 

Så i ca 3 timmar åker vi snabbt som blixten norrut och beskådar små byar, berg, åkrar och annat thailändskt längs vägen när det helt plötsligt dyker upp hus som för en sekund fick mig att tro att jag var på svensk mark: 

Helt knäppt, men väldigt kul! 

Sen kom vi tillslut fram ändå. Till rätt ställe och vi var nöjda och glada och så fort vi klev ut ur bussen blev vi även svettiga. Vi väntade inte många sekunder med att utforska stället. Och vilket ställe sen! Lite torrt (men vad kan man vänta sig när det inte är regnperiod?) men ack så vackert! 



Detta var vad vi möttes av och vi blev kära direkt! 

Efter lite studering av skyltar kunde vi konstatera att det fanns 7 olika "nivåer" med vattenfall, det var bara okej att bada i de större vattenfallen och det var böter på att Mata apor. 
Med den infon bestämde vi oss att först vandra hela vägen upp och bada på vägen ner för att vara säkra på att vi hann se allt. Smart drag! Dels för att det tog längre tid än vi trodde att vandra upp och också för att gå med blöt kropp och blöta fötter i Flip-flops inte är världens höjdare. Bättre då att vandra med torra fötter. Visserligen var kroppen blöt i svett hela tiden men det gick bra ändå. Låt oss kolla hur vandringen upp såg ut: 


Mycket trappor, bara uppförsbackar och mycket svett.














Tänker inte kommentera något här. Ni ser själva. Fantastiskt! Det enda vi kunde tänka var att om det är såhär fantastiskt nu, hur fantastiskt är det inte då när det faktiskt är mycket vatten? 
Vi kunde inte tänka eller förstå att det ens skulle vara möjligt. 

Under vår vandring upp mötte vi även en stor gris (eller vårtsvin?) som också kände för att vandra vägen fram, och han grymtade artigt när han passerade oss. 

Vi hittade även massa klänningar i skogen. Ingen aning om varför de befann sig där, mystiskt...... Någon som vet svaret på detta? 


Vi invigde även min Gopro och jag tror med säkerhet att våra kunskaper kommer utvecklas under resans gång! 


Sen, väl framme på 7 nivån (vet för övrigt inte riktigt hur de räknar för i våra huvuden var vi på nivå 7 säkert 4 gånger innan vi var där påriktigt) så bytte vi snabbt om till badkläder och hoppade glatt i vattnet! ...men skrek sedan till av fasa för vattnet KRYLLADE nämligen av fiskar som gillar att äta hud från fötterna och detta tycker vi båda är otroligt obehagligt! Så snabbt som attan sprattel simmade vi till Klippan vi skulle till och sökte skydd! 
Sen kom gopron ännu mer till användning när vi tog oss an en av våra favorit sysslor: bada i vattenfall! 




Som sagt, lite lite vatten men vad gör det? Svalt och skönt och vi älskar det! 

Vi stannade länge där uppe, sen fick vi panik när vi tittade på klockan och skyndade oss ner igen. Men stannade på en nivå med hala stenar för jag ville ta en fin bild. Bilden blev inte så fin som jag tänkt mig men vi båda halkade på stenar så vi av misstag åkte rutchkana så det var kul ändå. Har tyvärr ingen bild på halkandet... Önskar att jag hade haft det. För nöja mig med fulfina bilden. 

 När vi sen kommit ner insåg vi att vi faktiskt hade tid till övers och då ville jag bada mer. Men det fanns ett problem.... Vattnet var fullt av fiskar.. STORA fiskar! Men jag beslöt att övervinna min rädsla och hoppade efter en pinsamt lång stunds tvekande i och det ångrar jag inte en sekund! 


Det enda jag ångrar var att jag glömde gopron på land... Men sånt kan hända. Bättre lycka nästa gång. 

Sen åt vi lunch och åkte sedan hem igen och stupade i säng. Fett nöjda med dagen! 

Bangkok baby!

Tjena bloggen! Det var minsann inte igår. Men nu är jag på resande fot igen och då känner jag att det känns kul att kunna bevara allt som händer sooo here we go: 

Jag bytte ju alltså snötäckta alper och kyla med stora familjen:




..mot Bangkok, värme och Frida:

För jag bytte som sagt väska och umgänge på Arlanda och efter en snabb pratstund med fika med båda våra familjer tillsammans så gav jag och Frida oss iväg! Exakt samma mellanlandningar som förra året också (kul kuriosa) och efter typ.. 24h (gissning, har ingen aning) på flyg och flygplatser satte vi oss i en taxi (utan säkerhetsbälten..!!) och åka ett en flygande fart till vårat hem de kommande dagarna. 

(Vi skapade en nästan exakt likadan bild som vi tog på Arlanda förra året. Vi tycker själva att detta var hemskt kul och att vi lyckades väldigt bra haha!)

Tanken var att vi skulle stanna två nätter i Bangkok och sedan åka vidare men tröttheten tog över och förutom en sjuk och fett kul utekväll så har vi nästan bara sovit. Så vi har istället beslutat att stanna fyra nätter och åka på utflykt imorgon istället för idag. Skönt för då slapp vi stressa och kunde istället undersöka Bangkok lite mer under våra vakna timmar. 







Idag är första dagen som våra matrutiner har sett hyfsat normala ut. Fram tills... Igårkväll har vi faktiskt inte ätit något annat än chips pga ingen hunger (sorry mamma, skyller på jetlag eller nåt.. Men vi har skärpt oss nu hehe) så vi började dagen med en helt ljuvlig fruktsallad
Och efter lite mer strosande så åt vi padthai och vårrullar till lunch och jag bemästrade att äta med pinnar och vi både skämdes lite över det faktum att vi åt oss dubbelmätta (och med mat över) för typ samma pris som vi köper extra dipp på Max hemma för..! 


Så nu ska vi snart skaffa oss nån middag och sen lägga oss tidigt för imorgon är det utflyktsdags med upphämtning kl 7.00 wohooo! 

Så vi stormtrivs här och det ända som vi mår dåligt över är våran egen blekhet så vi båda ser mycket framemot att få placera oss på en strand inom en snar framtid! 
RSS 2.0