Ja må jag leeeeeva!

Har så fruktansvärt ont i benen så jag undrar ifall jag kommer kunna gå imorgon ens... förhoppningsvis lyckas jag, annars har vi ett problem. Ikväll har jag iallafall dansat in mitt 18de år i livet (därav bensmärtan) även fast jag inte riktigt köper att jag är 18 ännu, jag vill sova och sedan vakna för att jag ska känna att det är min födelsedag. Så det är vad jag ska göra nu, sova och vakna till min familjs ljuva morgontoner "ja må hon leeeeva..." Men först måste jag genomföra min årliga tradition. Jag har nämligen så länge jag kan minnas lyssnat på Pippi, Karlsson på taket och Barnen i bullerbyns födelsedagar kvällen innan min födelsedag så det är som ett måste. Hehe, och jag ska fylla 18...? 

Kortkortkortkortkort

Som ni ser så blev det (som väntat) en REJÄL bit som rök och trots att jag redan visste det ville jag brista ut i tårar när frisören talade om mitt öde för mig... Men jag bet ihop, blundade och sa så fort jag kunde (för att inte hinna tänka) "Klipp! Klipp bara!" Sagt och gjort, det gjorde hon och sedan den dagen framtills nu har jag gått runt och känt mig flintskallig (har som sagt inte haft såhär kort hår sedan femman/sexan) men jag är nöjd också. Det fanns inget att spara och nu ska jag börja om och jag ska banne mig göra det bra!! 

Nu sitter jag bara och funderar på hur jag ska göra med håret ikväll när jag inte har mitt längre hår att leka med...Suck, jag är inte gjord för att ha kort hår... Kommer nog på en lösning i sinomtid. Annars har vi ett problem...

Sagan om mitt hår

et var en gång för länge länge sedan (okej, egentligen bara nåt år sedan men det skulle förstöra magin) en flicka som hade en långt och vackert hår. Håret hade alltid varit starkt och hållbart så länge hon kunde minnas och det hade aldrig ställt till med några problem. Flickan brydde sig aldrig ens om att skydda håret när hon använde plattänger eller dyligt, men ändå var håret alltid lika starkt, långt och helt. 

Men efter att ha färgat håret lite grand kände flickan att kanske var det ändå dags att börja tänka lite mer på hur hon behandlade sitt hår. Så hon beslöt sig för att bli skonsammare mot håret, skydda det med värmeskydd vara med omsorgsfull när hon tvättade och borstade håret och beslöt även att då och då belöna håret med hårinpackningar då och då. 

Men vad hon inte hade räknat med var att detta skulle få motsatt effekt. I samma stund som flickan började skydda håret började håret att klyvas i tredubblad takt, torka ihop snabbare än ljuset själv och bli till en enda stor risbuske. 

Flickan försökte på alla sätt. Hon ökade sin generösitet, hon bad till gudarna om hjälp för hur hon skulle få tillbaka sitt en gång så vackra hår. Hon klippte sig, men utan resultat. Hon läste om andra som varit med om samma problem, men utan lösning. "Det måste vara en hemsk förbannelse som någon kastat över mitt hår" tänkte flickan en sen natt när hon låg och grubblade som mest. I samma stund som hon tänkte ordet förbannelse hördes en åskknall utan för fönstret och regnet öste ner. I ren förtvivlan sprang flickan ut. Hon sprang och sprang och tårarna föll, vem skulle vilja göra något så fruktansvärt? Hon föll på knä, sträckte armarna mot luften och skrek av ilska, sorg och smärta och föll sedan ihop. 

När hon vaknade fattade hon ett beslut, ett beslut som skulle få varenda del i hennes kropp att darra av skräck. Frisören. Hon belutade att gå till frisören, men inte för att klippa topparna som hon en gång i tiden gjorde med lycka i hjärtat, nej denna gång handlar det om mer än bara små toppar. Denna gång skulle det handla om stora frissiga hårtoffsar. Tillräckligt med hår för att mätta alla barn i afrika (om de skulle äta hår) Tillräckligt med hår för att bli kvitt förbannelsen, för evigt. 


Med detta vill jag då säga att imorgon ska jag klippa mig. Känns både som en lättnad men även som en dödsdom. Ni som känner mig väl vet att jag hellre skulle ha kapat ett ben än att kapa mitt hår. Nu har jag ändrat mig. Jag kapar hur mycket som helst av mitt hår bara jag blir av med skiten!! Fast jag erkänner att det tar emot. Så imorgon far jag till frisören för att få veta hur illa fallet är, och hur mycket som ryker...det återstår att se...to be contined...

Vad som pågår i mitt liv.

Hehe, såg att jag skrivit tränar istället för spelar i förra inlägget. Hehe, hoppsan, det ändrade jag med detsamma.

Idag har jag inte gjort mycket för världen. Skämt! Jag gör fasen nånting hela tiden och ikväll är första kvällen sen i tisdags (?) som jag inte har haft nånting som jag måste göra. Detta beror på att jag på onsdag eftermiddagen blev inkallad som inhoppare i treornas slutproduktion pga sjukdom, och eftersom att jag ska tenta av en kurs som annars skulle ta hela våren men nu kunde genomföras på några dagar så var det inget snack om saken. Jag ställde helt enkelt upp. (Sen känns det självklart bra att få rädda treorna från att behöva ställa in sina föreställningar också)

Så jag har levt på nordanå dag ut och dag in klädd som en hora från 1800-talet.
Lite kul ändå. Men jag håller på att bli galen ett par minuter varje timma eftersom att korsetten inte passar min kroppsfigur så jag måste trycka ut magen och bröstkorgen för att den inte ska halka ner= svårt att andas normalt. Att inte kunna andas normalt i korsett låter ju inte direkt som en nyhet. Men att det skulle vara för att den sitter för löst istället för att sitta för hårt, det var en nyhet. 

Det blev ett aningens långt inlägg, jag ska avrunda här och gå upp och hjälpa min mor att hitta fina bilder på min älskade farfar till minnesstunden istället. Sen ska jag sova. Ha en fin kväll!♥

00:08

Tjaa, sitter i Jesper kök och känner mig aningens felplacerad, det är nämligen lite svårt att ta del av lanet då jag inte kan spelet som spelas, hehe. Men jag misströstar inte, jag är glad att jag är välkommen och inte utsparkad och det är trots allt lite kul att kolla (och lyssna med för den delen) på dem när de spelar. 

Det går lite segt för bloggen men tro mig, om ni levde mitt liv skulle ni förstå mig. Jag tentar av en del kurser och fick i förrgår lov att ställa upp som inhoppare i treornas slutproduktion pga sjukdom. Okej, det lät inte som så mycket men tro mig det är det! Så bloggen hamnar som sagt lite på sidan av, men i juni blir det andra bullar, då startar jag om på nytt och hoppas att ni ska vilja följa mig mer än någonsin. Om allt går som planerat vill säga... 

SAIK!

Fick ingen bra bild som jag tycker gjorde nageln (och mitt arbete) rättvisa. Men ni ser ju idén iallafall.

Så i veckan har jag struttat (?) runt med Skellefteå AIK märket på min nagel och det har jag inte haft något emot. Men nu en vecka senare känner jag att jag blivit lite less och dessutom börjar färgen flagna och ser med
andra ord inte riktigt så vacker ut som jag vill att den ska göra. Funderar dock på om det kommer betyda otur
i matchen ikväll ifall jag tvättar av den redan? Vågar inte ta risken. Så ikväll efter matchen ryker den.

GO SKELLEFTEÅ!!!

Adjö är ej föralltid. Farväl är inte slut.
I mina tankar finns du, där finns du alltid kvar.


Godnatt!

Ikväll har jag gått så det räcker för ett helt år, dansat för lite och gått ännu lite mer. En motions rik kväll som även var en bra kväll. Avslutade med att trycka i mig en pizzabit som satt som den skulle i magen så nu är jag redo att göra natt.

11-04-12

Har äntligen varit duktig och lyckats ta mig till gymmet för att träna lite. Skönt! Mindre skönt dock när jag kommer hem och inser att min plånbok är borta. Putsveck helt enkelt och jag kan verkligen inte komma på vars den kan vara. Den var hemma igår för då tog jag ut kortet ur den och for med enbart kortet på stan alltså måste den vara hem någonstans, men vars...? Har ingen aning. Börjar svagt misstänka att mannen som besökte våran hem imorse för att kolla ventilationen (eller vad det nu var) tog den med sig...den jäveln..

Nä, den dyker nog upp snart. Har iallafall bankkort och busskort under kontroll och då är det inte helt katastrof. Nu ska jag ägna lite tid åt mina naglar som den senaste tiden har varit vita och lite glittriga men nu sjunger på sista versen... Istället så ska de nu ska få gå klädda i lite svart....lite gult... Gissa vad det ska bli..? En "riktig" Skellefteå bo borde lista ut det...

Fredags

Såg att Clara lagt ut bilder från i fredags på sin blogg så jag tänkte att jag i brist på annat kunde visa några av dom.
Det var det. Kul vare. Nu ska jag göra nåt annat, ha en bra kväll!

Yesterdaay all my trouble seemed so far awaaaay

Ovanstående rad har jag utav bästa förmåga stått och sjungit medans jag borstade mina tänder. Tur att jag är tjej och kan göra två saker samtidigt. Hade inte tänkt att blogga ikväll men så loggade jag in och såg att statistiken beslutat att ta sig en tur till månen eller nånting liknade och genast kände jag att det var en självklarhet att jag skulle pressa fram ett kvälls inlägg, även fast jag är lite rimrostigt såhär i omstarten.

Ikväll har Sofie varit här med sin familj dessutom och vi har ätit så nu är jag nog mätt en vecka fram över. Vi har förvandlat Sofie till ännu snyggare än hon redan var genom att byta hårfärg. Snyggt!
No Boys?
Vi har även skrattat åt lite sånt här och nu längtar jag efter min säng mer än vad jag längtar tills sommaren. Jag behöver vila och sova bort alla dagen efter känslor och dessutom är min säng helt nybäddad, finns det något bättre..? Inte för tillfället. Godnatt!♥

Hej igen bloggen!

Godmorgon, som ni säkert har märkt har det stått lite stilla här (Nähä?!) I ungeför en månad har jag hållt mig borta, tappade helt enkelt sugen, inspirationen samt att jag hade så mycket annat att göra. Sen vaknade jag imorse och kände att nog vore det lite kul att blogga ändå. Hade tänkt försöka mig på att göra en ny design bara för att starta om liksom. Men inte nu isåfall.
Tvivlar dock på att denna blogglust kommer hålla i sig så jag lämnar det öppet sen ser vi vad som händer. Tills vidare kan jag ju visa lite bilder på vad jag har gjort under tiden jag hållit mig undangömd. Dock är min kamera på villovägar efter igårkväll är jag rädd...fan. Så det får bli mobilen istället.
Jag har spelat massa drawfree, här är två mästerverk. Den ena bättre än den andra, hehe.
Åt våfflor med glass (ser ut som bajs) till frukost på våffeldagen framför kungfu panda 2 (KUNG!) men Albin.
Månadens bedrift (?) blev äntligen klar med min halsduk efter att ha lekt farmor och stickat sen i julas. Världsskön!!!
Aprilbusat om att Elin tagit körkort och firade det med roadtrip till Stockholm (vet dock ej hur bra det gick för det skämtet)
Sett min klass dansa.
Och sist men inte minst så spräckte jag mina byxor på stan...!!! tack och lov inne på suntan och ännu mer tack och lov att Sofie råkade ha ett extra par med sig, vem har det? Men det var kul, det fick mig att inse att jag kanske borde ta tag i träningen lite mer kanske?


Det var väl vad jag lyckats fånga på bild under den här tiden. Nu ska jag sova en stund till och försöka piggna till lite, mår inte helt okej efter igår men det tar sig. Lite sömn och slutligen en liten matbit så ska jag nog må prima!

Hoppas ni mår bra ni med!
RSS 2.0