Förbereder för framtiden

Hej på er! Mår ni bra idag?
Jag mår lite både och om jag ska vara ärlig. Är glad egentligen men jag har haft en dag när inget riktigt går som jag vill. Men min dag är som sagt bra också, eller kanske egentligen mer kul, för i skrivande stund håller jag på att förbereda en liten överrasking för framtiden. Våran scanner är så seg att det tar en livstid att scanna in ett dokument på datorn, eller så beror det på att hela datorn håller på att krascha (för det håller den) Jag älskar iallafall att anordna överraskningar, stora som små, jag älskar det! Älskar att se hur andra blir glada för något jag åstakommit.

Så det håller jag på med för stunden. Jag önskar att jag kunde berätta vad det är men tyvärr är det för många som ska bli överraskade som läser min blogg och då blir det inte bra. Men jag lovar att ni kommer få veta så småningom. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Men länge kommer ni behöva vänta, tro mig, för jag är ute i god tid...

Här har ni en liten ledtråd iallafall...

Allt om London

Fick en kommentar som bad mig berätta mer om allting och eftersom att jag får den frågan av flera så tänkte jag att jag gör ett inlägg om det. (För övrigt är det fritt fram att fråga om allt som ni undrar, jag svarar gärna, så funderar ni på något är det bara att fråga)

Det är alltså så att jag om två veckor exakt kommer flytta till Storbritannien, närmare bestämt till sydöstra London för att jobba som au pair där i ett år. Som au pair bor man hos en familj och tar hand om deras barn samt sköter en del av hushållet, skiljer sig från familj till familj hur mycket det vill ha hjälp med. I min familj har de en städerska som sköter den största städningen en gång i veckan (om jag minns rätt) därför kommer jag ändast att syssla med lätt hushållsarbete så som att bädda barnens sängar och tvätta.

Men min huvud uppgift är att ta hand om barnen. I familjen jag kommer bo i finns det tre barn som är mellan 4 och 9 år gamla, de två yngsta kommer vara mitt huvud ansvar. Jag ska alltså se till att de vaknar, äter frukost, klär på sig samt följa dem till skolan som ligger ett par hundra meter bort och sedan hämta dem när de slutar för dagen. Då kommer jag att hjälpa dem med läxor, servera mellanmål och leka med dem (bästa delen!) Resten av dagen är jag ledig och kan sysselsätta mig med lite vad jag vill som jag hinner. Är även ledig de flesta helger så jag kommer att ha massor med tid att upptäcka London, shoppa och massa annat.

Jag hittade min familj via organisationen Peek-a-boo som finns i London. Jag har tyckt att de har varit väldigt bra under hela min resa hittils. De svarar på frågor snabbt och bra och hjälper med så mycket de kan. De kommer även att under min tid i London annorda pubkvällar, fester och utflykter för au pairer vilket jag tycker känns väldigt bra eftersom att jag då kommer få chans att lära känna andra au pairer.
Under sommaren kommer jag även att resa runt lite med familjen bland annat till ön Isle of Wight som ligger utanför Englands södra kurs. Det är kul och bra ifall man få den möjligheten eftersom att man då för möjligheten att se andra ställen utav landet där man vor tillsammans med familjen. Jag kan verkligen hålla med om att det känns kul.

Som au pair jobbar man sammanlagd ungefär 30 timmar i veckan vilket är ungefär den tid som vi går i skolan, fast lite mer. Man tjänar pengar men inte en jätte stor summa, mer som än fickpeng som man får varje vecka men eftersom att man bor och äter gratis hos familjen så blir pengen större. Jag vill inte gå in på vad jag kommer tjäna men jag kan avslöja att för mig känns det som att jag kommer leva som miljonär, men då är jag också van att leva på 1050 kr i månaden.

Jag får också frågan ibland hur jag kom på det här och varför jag valde att åka mitt i ett skolår.
Jag har alltid velat vara au pair ända sen jag fick veta att det fanns. Men jag tänkte alltid att jag skulle fara efter att jag tagit studenten som de flesta brukar och varför jag väljer att fara nu tänker jag inte gå in på, det är lite för personligt men jag känner att jag har gjort rätt val även fast det kan kännas lite tråkigt att behöva gå om ett år. Men jag kommer då att få gå i samma klass som Sofie och det är något jag längtar efter!


Det var väl vad jag kunde komma på nu. Som sagt kommer ni att få följa mitt liv i London som börjar väldigt snart och nu har ni fått en liten inledning och information av det mesta och fråga om det är något ni undrar!
Detta är gatan jag kommer bo på i London. Hur fint som helst!

Klar för dagen!

Har ännu en gång stannat kvar efter skolan för jag tänkte att jag ändå ska försöka göra klart nkB:n nu istället för när jag kommer tillbaka nästa höst men efter att väl ha börjat så tänkte jag om... det var sjutk mycket frågor och sedan ett prov på det. Det vore skönt att göra bort det men samtidigt så vill jag hinna leva lite också fram tills sommarlovet. Har ju dessutom en hel del att packa som jag ännu inte har börjat med och det är bara två veckor kvar... kanske börjar vara dags snart?

Nu ska jag iallafall ner på stan och kolla lite presenter. Tips på vad man kan köpa till tre barn som man aldrig har träffat förr för en inte allt för stor summa pengar? Jag har då ingen aning. Men det känns som ett bra första intrycka att ge en liten present så något ska det bli. Får hoppas att personalen kan hjälpa mig.

Snart färdig!

Ord kan inte beskriva hur bra jag mår just nu, eller hur duktig jag är eller hur effektiv jag är. För jag är så jäkla grym just nu!! Så nu är det sagt. Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle stanna kvar efter skoldagarnas slut i flera timmar för att plugga. Eller älska alla mina hål för att jag kan hinna plugga då. Eller offra min egna middag för att plugga och sedan hinna träna lite. Aldrig aldrig aldrig!

Men det är vad jag har gjort, kanske inte det roligaste men jag har gjort det och det har lönat sig! Idag gjorde jag mitt mest troligen sista prov (beror om jag väljer att göra ett muntligt prov i nkB) Skrev klart mina troligen sista inlämnings uppgifter (beror på nkB:n där med) och det innebär att jag nu bara har en liten ynka svenska uppgift kvar och sen är jag färdig. Inga mer skol uppfifter på ett år!!! Så galet skönt! För första gången sedan sportlovet känner jag att jag kan andas ut på riktigt. BRA JOBBAT MIG SJÄLV!!!

Tomat och morot!

Det är inte bra för mig att hamna i samtal med Markus såhär på kvällkvisten märker jag... Nu kan jag inte somna och jag ska vara i stan klockan 7 imorgon bitti för tandläkarbesök. Jag är nog den enda jag känner som tycker om att fara till tandläkaren (kan bero på att jag aldrig haff hål och tycker om att få det bekräftat lite då och då) Men nu kommer jag vara trött som aldrig förr och allt är Tomaten, moroten och Markus fel... Godnatt (om en stund)

Förändring på g

Som ni ser så börjar bloggen förändras lite grann. Hade nämligen tänkt göra om lite inför flytten så att bloggen får en ny start och det känns bra! Därför tog jag min fina vän Marcus till hjälp och bad han ta lite bilder sådär halv snabbt i morse medans jag väntade på bussen. Snacka om effektivt. Sen har han fått sitta och trixa hela dan för att se hur det blir men nu är det upp till mig så vi får se hur det slutar, ska bara be han skicka lite fler bilder först. Håll tummarna för något bättre än kaos!

Morsdag!

Min morsdag har jag inte spenderat med min älskade mor konstigt nog. Anledningen är att hon befann sig hos sin mor. Men det var lika så bra, för om jag ska ha minsta lilla chans att ändra hudfärg en liten aning innan sommarlovet så behöver jag all soltid jag kan få. Så med andra ord har jag spenderat min dag i solen ihopp om att komma lite närmare brunheten. 


Sen for jag iväg till Albins mamma istället när min mamma inte ville komma hem, måste ju få fika någonstans, haha. Min egna moder gav jag en låtsas blombukett i brist på annat, med de finaste låtsas blommor jag kunde hitta.
Så fin var den! (sen antar jag att jag fick lite extra charmpoäng för min fantasi och inlevelse, hehe)

Annars så spenderades min gårdag framför massa mat, lite kubb och sedan eurovision song contest. Är väl egentligen inget super fan av melodifestivalen men det har som blivit en tradition och traditionen tycker jag om och blir därför supertaggad. Viftade (eller ännu mer vevade) med armarna i luften som om jag trodde att jag var en helikopter för varje höga poäng som Loreen fick och när hon väl vann var det inte långt ifrån att jag lyfte från soffan för att jag vevade så mycket. Så jävla glad!! Nu hoppas jag bara som en idiot att vi kan lyckas få tag i några biljetter till nästa år, hela våran trupp. Det vore så kul!!!! 

Sen for jag ut med Albin i bilen. Äntligen! Har väntat som en galning efter att få åka med han och nu blev det av. Det roligaste var när vi passerade en gigantiskt hög med sågspån som såg ut som ökenberg. Nästan så jag trodde att vi omedvetet råkat teleportera oss till öknen. Haha.

Och nu blev det ett förbannat långt inlägg... ursäkta ursäkta. Den som orkar läsa hela kan få en morot. Nu ska jag sova. Godnatt!

WÄÄÄÄÄÄÄÄ

Det blev en riktigt bra kväll som började och slutade hos Ali. Orkar inte säga så mycket mer än det, är för trött. Vet allvarligt inte ens varför jag skriver. Kanske för att lära mig att skriva lite oftare? Äh skit samma. Jag har haft en bra kväll ikväll men nu är jag så trött att det inte får plats en till och imorn har jag mycket att göra. Godnatt!!♥

Jobb, jobb och ännu mer jobb

Efter att ha stannat minst en timma extra efter skolan varje dag denna vecka utom måndag känner jag mig minst sagt utarbetad. Jag förstår inte att jag ens göra detta frivilligt. Inte för att jag har då mycket till val, skulle jag inte stanna efter skolan skulle jag behöva plugga på helgen och det känns ännu värre. 

Har iallafall lyckats röja undan en hel del under veckans lopp. Har lyckats skriva en novell som fick mammas blod att frysa av skräck. Okej, liten överdrift men den skulle vara hemsk och lite obehag lyckades jag nog få henne att känna (låter det som). Så det känns bra.

Annars så rullar min hjärna inte helt otippat runt och försöker förså hur nära det är tills jag far och försöker hitta sätt att hantera alla tankar och känslor. Men det orkar jag inte gå in på nu, skulle bli för långt inlägg. Men förbered er på ett sådant inlägg senare. 

I skrivande stund sitter jag och väntar på mat, min mage bokstavligt skriker utav hunger så lite mat skulle sitta fint. Sen sitter jag även och funderar hur jag ska göra ikväll, halva jag vill göra något och halva jag känner mig så förbannat slut efter veckan att jag helt enkelt bara vill dö i min säng framför one tree hill eller liknade. Får se hur det slutar. 

Men trots trötthet är jag varken tillåten att vila eller ligga på latsidan. Jag har ett rum som är fyllt tuill bredden med damm som ser ytterst äckligt ut och därför bör städas rätt omgående. På återseende!
Typ såhär... 

Ursäkta förresten för ett sådant långt inlägg. Jag måste börja skriva lite oftare så att inläggen blir fler och kortare.

Om någon vill vara lite gullig...

Om någon vill vara lite gullig så får ni gärna tipsa om lite bra eller roliga London bloggar. Jag har försökt hitta några på egen hand och jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men jag kan inte hitta en enda...

Så om någon vill tipsa mig så får ni mer än gärna göra det, om den är svensk eller engelsk spelar ingen större roll. Bara den är i London så är jag nöjd. Hehehe. Så som sagt, känn er fria att hjälpa mig om ni vill!  

Nu har det stått still ett tag....

Har inte riktigt haft tid eller något att skriva om. Det kommer nog inte ändras heller, för med knappt fyra veckor kvar i Sverige och ca två veckor att bli klar med allt skolarbete så finns inte mycket tid över. Väl på plats i London kommer jag ha massa tid (gissar jag) med tanke på att jag inte har någon skola och är ensam mitt på dagen utan några egentligen uppgifter som jag förstått det. Men det återstår ju att se. 

Försöker iallafall passa på att umgås och träffa så många som möjligt och så ofta jag kan på helgerna och på veckodagarna kommer jag plugga för brinnande livet och stanna till fyra alla dagar utom möjligen fredag. Fan så jobbigt. Men inte lika jobbigt som om jag inte skulle få fara. Det är nog det jag fruktar mest just nu, att få ett mail där det står "Sorry you can't come" men det kommer jag förhoppningsvis inte att få.
Nog skrivet, kan visa lite bilder istället.
Paket till Albin
Har hållt i en tusenlapp för första gången!!! Hehehe... wooooow.
Hehe fin present, nu kan han sova med mig fastän jag är i London, hehe.
Sen har jag ätit grillat två dar i rad, druckit alkohol två dagar i rad och vaknat pigg och glad två dagar i rad, succé!!! 

Nu väntar en massa plugg på mig, hade hoppats att det skulle vara sol idag så jag slapp plugga men icket..

Lång dag...

Idag har varit i lång, mycket lång men effektiv (visserligen inte vad det gäller skolan, hehe) och även tursam dag.
Jag gick för det första upp en timme tidigare ihopp om att lyckas lösa ett ytterst krisande (?) uppdrag. Nämligen Albins födelsedagspresent. Kan utan att överdriva säga att i princip allting som har med hans födelsedag och mina planer att göra har gått käpprätt åt helvete. Men idag, på något mirakulöst vis så lyckades knutarna lösa upp sig sakta men säkert. 

Jag hade även så tur att jag möjligen kan ha hittat en bikini som passar. Måste ha en helt stört kroppstyp/kroppsform för det är näst intill omöjligt att hitta någon bikini som passar men idag lyckades jag hitta två. TVÅ!! Dock har jag bara råd med en efter allt födelsedagsfixande så det måste jag klura lite på. 

Så, tillbaka till födelsedags fixande så har hela min kväll fortsatt i det spåret och klockan 00.06 ganska exakt blev jag äntligen klar med allt så nu hoppas jag för guds skull att jag inte glömt något. Men det tror jag inte, det ända jag glömmer är min egen sömn...inte bra. Måste ju vara pigg imorgon. Godnatt!
Resultatet. Vad tror ni att det är?

Välkommen



Egentligen borde jag sitta och jobba så att svetten yr men efter att ha suttit och väntat i närmare hundra år på att bli inloggad och slutligen behöva byta både dator och klassrum för att logga in känner jag hur hela min arbetslust sögs ur mig. Halva lektionen har ändå gått och jag har nationella efter, borde förbereda mig mentalt.

Jag känner att jag nu skriver mest för att slippa jobba (hehe) men må så va, det är enbart jag som tar skada.
Istället för att jobba går mina tankar åt hur jag ska få ihop mitt liv, mina måsten och min tid efter att jag har slutat skolan idag. Slutar kring 20 över två och måste då på stan en sväng i den bästa av världar, sedan måste jag hem, duscha, måla naglarna (känner mig naken, rädd, exposed) samt klä mig och annat fix och vara klar kring klockslaget 6. 4 och en halv timma ungefär alltså...detta kan bli intressant.

Nörd

Har slutat skolan för dagen men beslöt att sätta mig ensam i en tom datasal och försöka bli av med iallafall ett utav alla tusen (liten överdrift) skolarbeten som jag måste hinna innan skolan slutar och eftersom att jag ändå ska jobba ikväll så känns det lika bra att stanna då det bara känns onödigt att fara hem och bli för bekväm i min säng. Oj, det blev en lång mening men jag hittade ingenstans att sätta punkt, hehe.

Så nu ska jag skriva på mitt arbete där jag försöker hitta alla olika anledningar som skiljer tjejer och killars sätt att prata. Ganska intressant faktiskt. Finns så mycket annat som jag kunnat skriva om som inte alls vore lika kul.




Framsidan på häftet. Hehehe.

Inför London snack (igen)

Om exakt fem veckor är det knappt 45 minuter kvar tills jag landar i London, för gott (nästan). Medans resten av skellefteås befolkning går  och längtar och väntar på sommaren väntar jag på vad som (förhoppningsvis) kommer bli den största upplevelsen i mitt liv (hittills iallafall) Självklart känns det bra och kul, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes ledsamt och jobbigt också... 

Att missa hela  svenska sommaren (förutom sista helgen) Allt som jag brukar göra och se fram emot byter jag bort mot något som jag inte har en aning om hur det är och alla människor i mitt liv som jag skulle ha umgåtts med och upplevt saker med i sommar byts bort mot människor jag aldrig träffat. Tråkigt, ledsamt men spännande.

Självklart gäller detta för hela året men sommaren känns värst, det är den som är speciell och som alla längtar till. Hade jag fått välja hade jag stannat hemma i sommar men den makten har jag inte. Jag får vara glad att jag får komma hem en vecka i slutet på augusti och glad över vad jag kommer få vara med om där. Ibland känns allt bra, ibland känns allt jobbigt. Men det är väl inte så konstigt egentligen? Om man ska lämna sitt hem, sin skola och sina vänner ett år så tycker jag att det vore konstigare om jag inte tvekade och inte tyckte att det kändes lite jobbigt.

Så om fem veckor, om fem veckor har det börjat. Om fem veckor har jag packat ner halva mitt liv i en resväska och satt mig på ett flyg till England på egen hand, undrar när jag verkligen ska förstå att det är påriktigt?



En vecka som 18åring (skulle ha publicerats igår)

Har lika dålig fantasi vad det gäller rubriker som när jag var 17...undrar om det någonsin ska ändras? Förmodligen inte. Något som heller inte lär ändras hur gammal jag är blir är min otroligt irriterande vana att lyssna på samma låt tuuuusen gånger tills jag är less den (gör det just nu nämligen) Något som jag däremot åstakommit som 18åring är att fatta ett viktigt beslut! När jag blir rik ska jag skaffa mig en personlig massör som aldrig är längre än en meter bort (med undantag, hehe) Tänker inte motivera mitt beslut, det är ganska självklart. Massage är något av det bästa som finns så en massör ska jag ha. Detta beslut ändras enbart ifall min man är en begåvad massör och alltid är villig att massera mig när jag behöver.

Can't wait!!



Lodon, Isle of Wight. AAAAH!!! 

Förlåt att jag tjatar, men det är lika bra att ni vänjer er för det kommande året är det på dessa platser mitt liv kommer utspela sig på. Så ni kan ju förstå att jag är lite exhalterad (och livrädd) just nu. Far om fem och en halv vecka och kommer inte tillbaka påriktigt på ett år. Då vet ni läget exakt och ja, ni kommer få höra mer om detta, trust me. WAAAAAAH!!!

Kvällens planer

Ikväll var min tanke egentligen att fara till Umeå och dansa hela natten men efter att ha ägnat en tanke åt min morgondag som innebär jobb=konstant lekande med barn mellan 9.30-15.30 så beslöt jag att det var ett mycket smartare val att ta en lugn kväll med Albin. Känns lite tråkigt (hehe förlåt Albin♥) men jag ändå inte helt fel. Måste ju passa på att pussa på honom medans jag kan, sen har jag även lite filmer jag måste se för att klara skolan så det får bli ikväll det med. Två flugor i en smäll, smart drag.

Heheheh...


Nu borde jag börja dra mig till bussen så jag helt säkert hinner med den. Ha en bra kväll!

6 veckor kvar!!


Bokat! Jag är inte riktigt klok men helt galet taggad!!!!

Slutkörd

Godmorgon! Känner mig helt över körd och så kliar det i mitt öra vilket är ytterst irriterandre eftersom att det är aningens svårt att klia där... Nåväl, idag är mina planer att plugga inför naturkunskapsprovet imorgon (AH!!) Vilket kommer gå helt åt helvete då jag denna helg har supit bort alla mina hjärnceller. Fan. Jag har iallafall en ursäkt till varför det inte kommer gå så bra "Hej Eva, alltså jag har inte riktigt lärt mig provet för jag har festat och därmed även bidragit till att försämra mina blodådror. Ser du? Jag kunde nånting iallafall"

Nä, nog ska det gå bra, jag ska bara orka ta mig ur sängen så jag kan plugga. Fast det lär nog dröja ett tag...
Får nog be böckerna att komma hit istället.
RSS 2.0