Nya Zeeland del 5: varma poolar, tvätt i sjö och mordor

Tjoho, sista delen! Sen är jag ifatt verkligheten! Så nu kör vi. 

Efter våran helt perfekta dag så var vi alla sugna på en lugn dag på typ stranden eller något. Helt lägligt så spenderade vi natten i närheten av en strand där man dessutom, i tidvattnet, kan gräva sig varma poolar i sanden! Kul tänkte vi och gick på order från ägaren där vi sov upp tidigt tidigt (väldigt mycket för tidigt insåg vi sen.. Nåja) och åkte till stranden. Där letade vi rätt på de varma strömmarna under sanden, grävde oss en pool och låg och mös i värmen med utsikt mot havet och vågorna som sakta sakta kom närmare. Har nog aldrig varit så avslappnad i mitt liv! 

Tyvärr åker sanden ner hela tiden så en djup pool får man inte (lika bra för vattnet blir varmare ju djupare du kommer så då hade vi nog bränt sönder oss, våra rumpor var ändå illröda när vi hade badat klart hihi) Det var skönt iallafall! 

Sedan låg vi på stranden en liten stund och badade även i det kalla vattnet och förundrades över hur starka strömmar havet har. Oj oj alltså. 

Så, lite sol och saltvatten och en powernap på stranden senare begav vi oss vidare. Det blev ingen långt strand besök men lika glada var vi ändå. 

Sedan började jakten på en dusch.. Vilket visade sig vara svårt så vi fick nöja oss med en sjö. Ganska mysigt faktiskt om man tänker efter. 


Inte helt dåligt ställe att duscha på ändå. Saltvattnet försvann iallafall och vi blev lite Renare än tidigare. Tummen upp. 

Nästa dag (idag) var det dags för oss att besöka MORDOR. Eller ja, iallafall kolla på Berget som spelar mount doom i filmerna. Cool plats, och det blev lite mer spännande eftersom det faktiskt är en aktiv vulkan hehe. Om än, den inte haft utbrott sedan... 1974? Något sånt. 
Tyvärr var det svårt att ta bra bilder, men vi försökte iallafall. 



Lite så såg det ut! Jag och Frida promenerade dessutom men soundtrack i öronen och genast blev allt dubbelt så spännande. Fast det var väldigt häftigt utan också måste jag säga. Landskapet och allt! 

Men sen kände jag ändå för att krydda på det hela en liten liten aning. Hehe. 

Sedan åkte vi runt och kollade på lite andra inspelningsplatser, har ingen bild på detta konstigt nog? Glömde visst. Men det var inte så jättejättehäftigt ändå och jag gissar på att ni kommer få se en hel del ändå så det gör ingenting, hihi. 

Nu har vi iallafall, efter lite hjälp av en polis, hittat en plats att sova på och dit ska jag bege mig nu för imorgon väntar nya äventyr! 

Nya Zeeland del 4: Blue spring, glow Worms och vattenfall

Smattrar iväg inlägg här! Men det är bra, vill ju gärna komma ikapp till nutiden liksom hehe. 

Nu kära ni ska ni iallafall få ta del av en utav de bättre dagarna vi har haft här so far! 

Det började med en promenad längs med en liten flod som bestod av det klaraste vattnet jag någonsin sett och ändå väldigt väldigt blått. Helt fantastiskt magiskt! 







Slutade aldrig imponeras av floden! Och sedan, som grädde på moset så hittade jag även en stor kotte, kul kul! 

Så efter denna magiska start på dagen kände vi för att fortsätta i detta spår och satte fart mot glow Worm Caves i waitomo, och det var magiskt det med! Här fick vi dock inte ta bilder så jag har lånat lite av Google för att visa vad vi var med om! 
Först fick vi gå ner i grottan som bestod av limestone (?) och vi fick veta att den för länge länge sedan har varit under vatten! Wow! Och alltså storleken på denna grotta var otrolig! 13m i tak på vissa ställen tror jag guiden sa? Och det kändes som den bara fortsatte och fortsatte! Tänk de som upptäckte grottan för många många år sedan. -vilket fynd! 

Aja, sen vandrade vi neråt för att tysta sätta oss i båten och åka ut ur grottan i mörkret medan lysmaskarna lös som en stjärnhimmel runt oss. Helt fantastiskt ögonblick! 


Typ såhär, kan ni tänka er?? Mörkt och tyst, man hör inte ens vattnet och så lyser maskarna överallt. Det känns knappt verkligt! Detta skulle jag rekommendera starkt alltså! 

Sedan kom vi ut och vinkade hejdå till vår guide. 
Skogen vi möttes av utanför var inte heller så pjåkig om ni frågar mig. Grön och mysig. 

Kan en dag bli bättre efter detta tänker ni kanske nu? Svar JA det kan den! För när vi åkte längs vägen så kände vi för att stanna och kolla in ännu ett vattenfall (kan man se för många? I think not hehe) och det var ett fantastiskt bra beslut!!... 
..först och främst för att vi såg ett träd som (syns ej så bra på bilden..) såg precis ut som trädet de sover i i jurassic park när de klappar dinosaurierna med långa halsar...

..sen att vattenfallet var såhär stort och fint gjorde inte saken sämre... 

Vi beslöt att klättra ner och gå riktigt nära. Det ingen av oss visste var att man blir SJÖBLÖT av att gå nära ett sånt stort vattenfall! Så inom inte särskilt länge var vi allt genomblöta och då tänkte vi "varför inte bara duscha/bada i vattenfallet? Vi luktar ändå skit och hur ofta gör man det liksom?" Så vi tog klättrade över stenarna till andra sidan där det turligt nog faktiskt var nästan som en liten sjö/pool under vattenfallet och Hoppade i tillsammans med två tyska Au pairer som tyckte att vi hade något kul på gång. 
Som ni säkert förstår så lämnade vi våra mobiler på torra land tillsammans med våra kläder och till allas förtvivlan tog batteriet på Arvids gopro slut så det finns inga bilder på denna fantastiska händelse!!!! Som vi har sörjt detta.... Och sörjer fortfarande.
Sådär gick vi iallafall och man ser en liten aning av "poolen" vi badade i. Sen syns fallet otroligt bra och det stod vi under och lät det fallande vattnet skölja våra hårstrån. Helt fantastisk upplevelse! 

Och jag gillade det! 

Så, det var verkligen, från morgon till kväll, en helt fantastiskt bra dag! 

Nya Zeeland del 3: Bubblande lera, äckliga lukter, coola färger, glasblåsare och fina floder och vattenfall

Denna dagen bestämde vi oss att kolla in allt som har med lite värme och lava och sånna saker att göra. Typ iallafall, är lite dålig på att komma ihåg vad det heter och hur allt kommer sig.. Aja, det var coolt och jag ska visa er:


Först kollade vi på kokande/bubblande lera. Syns inte så bra på bild (obviously) men det verkligen bubblade och sprätte och det är tydligen 60-100 grader varmt i leran (om jag minns rätt?) det är ju faktiskt supercoolt att det ens går att bli så mitt i naturen! 


Sen gick vi in i "parken" som tyvärr kostade massa pengar... Men var väldigt coolt! Först var det en massa hål (kratrar) som man inte såg botten på alltid ens. 
Sen kom alla små vattenpölar (eller ja pölar och pölar men ja. Vatten iallafall) i olika färger! 






Alltså kan ni kolla på detta!! Hur sjukt är det inte? Hur kan det bli sånna färger??? För ifall någon parkarbetare går och häller karamellfärg varje morgon blir jag både förvånad och besviken.. Men seriöst, wow! 

På denna plats var jag tvungen att bryta mot reglerna och klättrade över staketet för att känna på vattnet. Nyfikenheten tog över helt enkelt och alltså det var verkligen varmt! Som vattnet i en badtunna ungefär skulle jag säga. Coolt. 

Bör tillägnas att ALLT luktade bajs illa! För att citera min kära vän Frida: "som en varm och fuktig fisdoft"
Med andra ord väldigt väldigt illa! 

Efter detta åkte vi vägen fram men stannade tvärt och spontant för att kika på en glasblåsare in action. Häftigt.


Verkligen sjukt coolt hur det ens fungerar?! Och han var så sjukt snabb och skicklig! Undrar dock hur mycket han har haft sönder i sina dar... 

Sedan åkte vi lite till och stannade igen lite spontant för att kika på ett vattenfall. Det vattenfallet hängde samman med en, i mina ögon, fantastiskt fin flod/ström och sedan sjö. Verkligen väldigt väldigt fint! 




Älskar hur blått vattnet är! 

Så det var den dagen det! 

Nya Zeeland del 2: Hobbiton

Efter vårat besök till Cathedral Cove så körde vi först och tog oss en otroligt skön dusch på ett otroligt ofint omklädningsrum. Men gratis är gott och duscha var skönt och vi fick dessutom beskåda en (av många!) fantastisk solnedgång som för ovanlighetensskull gjorde sig bra på bild:

Inte helt dumt det där inte.

Efter duschen och en skön natts sömn laddade vi om ordentligt och åkte för att besöka.... THE SHIRE! Fylke. Eller hobbiton, whatever you like. Och det var, enligt mitt (vårat) tycke väl spenderade slantar.Först möttes vi av Gandalf när vi skulle köpa biljetter. Självklart och tyvärr inte den äkta Gandalf.. Hade varit grymt dock, men hemskt tråkigt för honom att stå där dagarna i ända medan folk petar på honom och ber honom säga "you shall not pass!"

Sedan började det roliga...

Jag tror jag låter bilderna tala för sig själva till största delen. Wow alltså. Wow. 





Alla dörrar och gårdar är så mysiga och vid varje ställe ser man vem som bor där. Alltså vad de sysslar med, tex bin/honung, fiske, blommor, måla etc. Fantastiskt mysigt och fint och sååå fancinerande hur fint och bra allt är gjort!

Här hänger det tex fiskar på gården. Dålig bild dock... Min telefon hade dock ca inget batteri (livet utan el..) så jag tog inte ens hälften så många bilder som jag hade velat göra.

Fick spara på batteriet till godbitarna, som Sams hus tillexempel. Åh.

Och självklart: The Baggins. Åh, alltså åh. Tyärr fick man inte gå in, inte ens på gården. De var hemskt stränga med det. Otroligt synd tyckte jag (vi) 


Tur att det var fint ändå!

Kikade lite på anslagstavlan. Något stackare hade tappat bort sin mantel och en Annan skulle spela fiol någon kväll i veckan. Trevligheter.
Vi spanade på Green dragon över sjön från festfältet och längtade efter att släcka vår törst där...
Det första vi fick veta när vi gick in var att det var smoke ring contest pågång! Vinnaren skulle vinna en fin pipa. Tyvärr är jag väldigt usel på rökringar (svårt att öva när man aldrig röker liksom) och det var inte heller tisdag så mina chanser att vinna var rätt låga...tyvärr. En fin pipa hade ju varit kul!


I övrigt var det väldigt mörkt och mysigt. Vi skålade och drack och kände oss hemskt nöjda med dagen och jag övervägde att kolla om något av hålen var till salu för jag trivdes så bra där och hade gärna stannat kvar.
Sen får vi ju inte glömma det viktigaste. Var ju självklart tvungen att likt Bilbo springa och ropa "I'm going on an adventure!" Till våran guides stora förtjusning som gav mig en tumme upp efteråt.

Det var våran dag i Hobbiton och som sagt, jag skulle gärna hänga där oftare!

Nya Zeeland del 1: Auckland, bay of Islands och cathedral cove

Tjena mors! Här rullar vi landet runt i våran campervan och njuter av varje sekund för detta landet är helt otroligt! Har ej så mycket tid så ska skynda mig att visa lite bilder! 





Auckland var inte så Jättecoolt tyckte vi, vi sov mest och väntade på att Arvid skulle anlända. Men vi han med ett halvtrevligt och ytterst märkligt "street party" (bild 1) vi besökte även mt. Eden och det var faktiskt väldigt coolt och med fantastiska vyer! 
Slutligen så har de en cool staty på flygplatsen som vi såg när vi hämtade Arvid. 
Sen hämtade vi våran pärla- Allan! (Vi gav honom det namnet för det passade fint) och började vår resa! 




Bay of Islands och vackra vattenfall och annat. Har inte mycket mer att säga än: wow! (Ett återkommande ord under denna resa)




Dagen efter promenerade vi en lång sträcka längs med havet och bara det var en helt fantastisk upplevelse i sig, men inte ens nästan lika stor som platsen vi var påväg till! 
Nämligen Cathedral Cove! Helt sjukt coolt ställe som dessutom är med i andra Narnia filmen = ett ställe jag velat se i rätt många år och alltså, det var så coolt! Inte bara grottan/tunneln utan hela stället i sig! Så där lekte vi runt på stranden och i vågorna ett bra tag. Bra dag! 








Helt fantastiskt! 

Fortsättning följer... 

22 January

Oj oj, här har det ekat tomt! 

Vi befinner oss just nu i Nya Zeeland och har precis börjat vår resa runt båda öarna och jag har inte ens berättat om Sydney än! Illa illa... 

Sydney var iallafall en fin stad som för oss innehöll flera roliga upptåg, det ena värre än det andra. Tyvärr är de flesta inte för allmäntheten att höra och även om de var det så hade inte tiden räckt till att berätta (vi ska nämligen åka igen om ca 10min) så jag ska bara visa lite bilder på denna vackra stad! 



Först lämnade vi kniven och vårat rum i manly efter goda tider tillsammans och åkte sedan till vårt hostel i centrala Sydney. 




Gick promenad och insåg att operahuset består av småplattor! 



Vi såg coola träd, stora bläckfiskar och andra fina byggnader. 

Hade tacopicknick i våran säng. Mys och mums! 





Vi besökte chinese gardens vilket var en fantastisk vistelse och jag blev genast sugen att besöka kina! 

Vädret var sällan badväder men en dag sprack det upp och även vi fick besöka Bondi beach (som vi faktiskt gillade mer än manly?!) 





Sen hade vi som sagt en hel massa sjuka och roliga kvällar ute så sydneys uteliv får höga poäng! Haha 

Så sömnen fick lida, men det var det värt! Men det resulterade i två trötta flickor som kom till flygplatsen och hoppade på flyget till nya Zeeland. Jag hade sett framemot säkerhetsvideon som alla pratat om då den skulle vada Middle earth inspirerad! ..och jag blev inte besviken! Och ännu bättre blev det när jag dessutom kunde glo på hobbit under flygturen. Hihi.

Så, det var slutet av Sydney och nya Zeeland har just börjat! Nu ska vi röra på oss för Tro mig, här finns det mycket att se!! 

11/1-2015 Jelly bean pool

Fortsättning. 

Efter att vi kollat klart på alla vattenfall och fina stenar och träd så åkte vi och plockade upp en vän till Corey som bor där, så hon tog med oss till lite olika ställen, bland annat Jelly bean pool som helt enkelt är typ en sjö? Nja inte riktigt men som ett vattenhål mitt i skogen. Supercoolt och fint! ...även om det hade varit bättre om vattnet hade varit blått istället för brunt... 

Fanns inte jättemånga bilder, men ni förstår ungefär iallafall.

Sen åkte vi och kollade på lite mer fina vyer över skogen! 
Ser ni vattnet? Det var där vi badade 

Nu ser ni helt klart! Haha 
Sen fortsatte vår fantastiska djurlycka! Vi fick se en... Leguan? Vet faktiskt inte vad de heter.. Men en stor ödla. Och madelaine som bott här hela sitt liv har aldrig sett en i det vilda och vi lyckades få se en! Vi har verkligen lite tur alltså.

Wow. Jag tyckte den var rätt stor men tydligen så var denna rätt liten då den visst kan bli mer än dubbelt så Stor! 
Sist men inte minst fick vi se en av Australiens äldsta broar (om jag minns rätt?) - Lennox bridge. Även denna var placerad blad träd och grönska och var slående vackert! (Tyvärr vandaliserat med massa FUL graffiti...) Men fin och stor var den ändå! Stod dock ej hur gammal den var.. Men men. 
Tänk vad folk kunde/kan bygga alltså! Wow.

Efter allt detta så åkte vi hem till Mel och hennes fantastiskt gästvänliga mamma där vi fick låna duschen (hallelujah!) och fick sedan delta i ett hejdundrande pizzaparty med typ halva deras släkt och vänner och grannar. 6 olika nationaliter runt ett bort med Massa olika pizzor och trots att vi drog ner medelåldern rätt rejält (haha) så var det väldigt trevligt! Men eftersom vi hade en bra bit att köra tillbaka så slutade festligheterna för oss runt 10 då vi rullade hemmåt, nöjda med våran dag! 


10/1-2015 - blue mountains

Tjena mors! Vi lever och mår i Sydney även fast vädret inte riktigt levererar hela tiden. Vår tid i denna mysiga lägenhet är snart över och imorgon flyttar vi på oss (ännu oklart var hehe) och nya Zeeland närmar sig med stormsteg!! 
MEN, det är inte framtiden jag ska berätta om utan jag vill främst berätta om vår tur till blue mountains tillsammans med Corey (amerikanen som vi träffade på kangaroo Island) Han var nämligen i Sydney och hade hyrt en bil och tänkte ta sig en tur dit och vi var inte långsamma på att tacka ja till att följa med och OJ så fantastiskt det var! 


Först kollade vi in "The three sisters" som nog är den mest välkända vyn när man snackar blue mountains och det var packat med turister!! Usch... Haha. 
Höjden gör sig dålig på bild... Men låt oss säga att om jag hade ramlat ner hade jag både hunnit reflektera över hela mitt liv, sörja att jag inte planerat min begravning, fantisera om himmelriket, vinka till alla turister, göra en grimas, ta en selfie och klia mig på foten innan jag skulle träffa marken och dö. 


Men tack och lov så föll ingen av oss (ingen annan heller vad vi vet) så vi kunde med förundran bevittna den fantastiska utsikten! 
Frida var sugen på att testa ta en flygtur, men jag lyckades hindra henne i sista stund!.. 
...vilket gjorde henne lite arg och hon hotade med att slå bort min näsa och kasta mig utför stupet.. 
..sen lugnade hon sig och vi förenades genom att ta en bild framför utsikten. 




Vi började klättra ned för berget (nåja, gå ned för trapporna*) och skogen omslöt oss och jag har aldrig befunnit mig i en grönare och vackrare miljö! Så jag för min del tycker att det egentligen borde heta Green mountains. Wow iallafall. 
Inne i skogen kom vi först till ett litet vattenfall..
..där corey stolt poserade. 

Jag och Frida var inte heller bortkomna och poserade snyggt vi också! 
Här skulle inte jag vilja åka gummibåt..
Hittade ett bra ställe att sitta och vila benen på
Sen hittade vi vattenfallens vattenfall! ..typ iallafall för alltså WOW så coolt det var!!! 
Jag bröt mot lagen lite och försökte klättra upp för att ta mig en avsvalkande dusch men i slutändan blev det för mycket buskar och sånt så rädslan för farliga ormar, spindlar och grodor som kan gömma sig där. Så jag fick ge upp mitt mission. 
...men det hade varit lite kul att stå där under och ta sig en liten dusch...
Så vi fick posera nedanför istället
Ganska kul det också
Angående svalkande dusch fick jag nöja mig med vatten skvätt. Inte riktigt lika bra men det funkade, hihi. 
När vi vände oss 180grader och hade ryggen mot vattenfallet så såg vi att om det hade varit mer vatten hade vi spolats ut över världens ände. Typ. Verkligen ett stup rakt ner! Så självklart ville vi ställa oss så nära kanten vi vågade och ta en bild. Wow. 
Halvkass panorama på utsikten. Jättecoolt vare iallafall! 

Fortsättning följer för nu måste jag sova en stund. Passar på medan tvätten tvättas! 
 

2/1 -2015

Gott nytt år från Sydney!! Woho! 
Vilken bra nyårsafton vi hade och ett helt fantastiskt grymt tolvslag med de mest fantastiska fyrverkerier jag någonsin sett! 
Tyvärr var båda våra mobiler döda så bilder gick det inte att ta.. Har faktiskt inte ens bilder från när vi var i parken innan. Vi var nämligen först i en liten park med massa svenskar från ungefär 15-21 innan vi gick till parken där vi såg fyrverkerierna ifrån. 
Så en bildfattig nyårsafton men en av de bästa nyårsaftonarna i mitt liv!
Lyckades få en bild på mig och Frida i parken iallafall! 

Sen craschade vi ett gruppfoto och jag lyckades få ägaren till bilden att lägga till mig på Facebook och skicka bilderna. Extra kul när jag tycker att bilden är fett skön. 

Och där tog det slut. Det är ju tur att vi har ögon att se med iallafall så vi minns i våra huvuden! 

Så nu är vi i Sydney iallafall, vi har inte hunnit se så mycket då vi valde att utnyttja våran sista dag på ett HOTELL väl genom att ligga i sängen nästan hela dagen (ok, vi la oss och solade i en park också en stund) 
Idag har vi lämnat hotellet och bytt boende och bor nu hos en Supertrevlig tjej i hennes lägenhet i norra Sydney inte helt långt från Manly beach. Så inte särskilt centralt men vi bestämde att det är bättre att satsa på centrala våran sista vecka för då kommer vi närmare flygplatsen. Smart smart. 
Så nu blir det en massa Lata dagar på stranden och jag tycker i skrivande stund att det ska bli sååååå skönt! För vi har tvingats tänka så mycket på så kort tid i allt förflyttande. Jag menar, vi har ju inte haft fast boende på fem dagar egentligen, och det tar faktiskt på krafterna. 

Så nu har vi tid att pusta ut och vila, och det vet jag en tjej som heter Rebecka som har tänkt att göra till 104%. Starting now - Godnatt!

P. S hittade en till bild. På mitt knä, lite cider och en halv kropp. Not bad 
RSS 2.0