Allt om London

Fick en kommentar som bad mig berätta mer om allting och eftersom att jag får den frågan av flera så tänkte jag att jag gör ett inlägg om det. (För övrigt är det fritt fram att fråga om allt som ni undrar, jag svarar gärna, så funderar ni på något är det bara att fråga)

Det är alltså så att jag om två veckor exakt kommer flytta till Storbritannien, närmare bestämt till sydöstra London för att jobba som au pair där i ett år. Som au pair bor man hos en familj och tar hand om deras barn samt sköter en del av hushållet, skiljer sig från familj till familj hur mycket det vill ha hjälp med. I min familj har de en städerska som sköter den största städningen en gång i veckan (om jag minns rätt) därför kommer jag ändast att syssla med lätt hushållsarbete så som att bädda barnens sängar och tvätta.

Men min huvud uppgift är att ta hand om barnen. I familjen jag kommer bo i finns det tre barn som är mellan 4 och 9 år gamla, de två yngsta kommer vara mitt huvud ansvar. Jag ska alltså se till att de vaknar, äter frukost, klär på sig samt följa dem till skolan som ligger ett par hundra meter bort och sedan hämta dem när de slutar för dagen. Då kommer jag att hjälpa dem med läxor, servera mellanmål och leka med dem (bästa delen!) Resten av dagen är jag ledig och kan sysselsätta mig med lite vad jag vill som jag hinner. Är även ledig de flesta helger så jag kommer att ha massor med tid att upptäcka London, shoppa och massa annat.

Jag hittade min familj via organisationen Peek-a-boo som finns i London. Jag har tyckt att de har varit väldigt bra under hela min resa hittils. De svarar på frågor snabbt och bra och hjälper med så mycket de kan. De kommer även att under min tid i London annorda pubkvällar, fester och utflykter för au pairer vilket jag tycker känns väldigt bra eftersom att jag då kommer få chans att lära känna andra au pairer.
Under sommaren kommer jag även att resa runt lite med familjen bland annat till ön Isle of Wight som ligger utanför Englands södra kurs. Det är kul och bra ifall man få den möjligheten eftersom att man då för möjligheten att se andra ställen utav landet där man vor tillsammans med familjen. Jag kan verkligen hålla med om att det känns kul.

Som au pair jobbar man sammanlagd ungefär 30 timmar i veckan vilket är ungefär den tid som vi går i skolan, fast lite mer. Man tjänar pengar men inte en jätte stor summa, mer som än fickpeng som man får varje vecka men eftersom att man bor och äter gratis hos familjen så blir pengen större. Jag vill inte gå in på vad jag kommer tjäna men jag kan avslöja att för mig känns det som att jag kommer leva som miljonär, men då är jag också van att leva på 1050 kr i månaden.

Jag får också frågan ibland hur jag kom på det här och varför jag valde att åka mitt i ett skolår.
Jag har alltid velat vara au pair ända sen jag fick veta att det fanns. Men jag tänkte alltid att jag skulle fara efter att jag tagit studenten som de flesta brukar och varför jag väljer att fara nu tänker jag inte gå in på, det är lite för personligt men jag känner att jag har gjort rätt val även fast det kan kännas lite tråkigt att behöva gå om ett år. Men jag kommer då att få gå i samma klass som Sofie och det är något jag längtar efter!


Det var väl vad jag kunde komma på nu. Som sagt kommer ni att få följa mitt liv i London som börjar väldigt snart och nu har ni fått en liten inledning och information av det mesta och fråga om det är något ni undrar!
Detta är gatan jag kommer bo på i London. Hur fint som helst!

Kommentarer
Postat av: anna

Kostar det någonting att bli aupair? :)

2012-05-30 @ 22:19:17
URL: http://annaorebecka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0