Nya Zeeland del 4: Blue spring, glow Worms och vattenfall

Smattrar iväg inlägg här! Men det är bra, vill ju gärna komma ikapp till nutiden liksom hehe. 

Nu kära ni ska ni iallafall få ta del av en utav de bättre dagarna vi har haft här so far! 

Det började med en promenad längs med en liten flod som bestod av det klaraste vattnet jag någonsin sett och ändå väldigt väldigt blått. Helt fantastiskt magiskt! 







Slutade aldrig imponeras av floden! Och sedan, som grädde på moset så hittade jag även en stor kotte, kul kul! 

Så efter denna magiska start på dagen kände vi för att fortsätta i detta spår och satte fart mot glow Worm Caves i waitomo, och det var magiskt det med! Här fick vi dock inte ta bilder så jag har lånat lite av Google för att visa vad vi var med om! 
Först fick vi gå ner i grottan som bestod av limestone (?) och vi fick veta att den för länge länge sedan har varit under vatten! Wow! Och alltså storleken på denna grotta var otrolig! 13m i tak på vissa ställen tror jag guiden sa? Och det kändes som den bara fortsatte och fortsatte! Tänk de som upptäckte grottan för många många år sedan. -vilket fynd! 

Aja, sen vandrade vi neråt för att tysta sätta oss i båten och åka ut ur grottan i mörkret medan lysmaskarna lös som en stjärnhimmel runt oss. Helt fantastiskt ögonblick! 


Typ såhär, kan ni tänka er?? Mörkt och tyst, man hör inte ens vattnet och så lyser maskarna överallt. Det känns knappt verkligt! Detta skulle jag rekommendera starkt alltså! 

Sedan kom vi ut och vinkade hejdå till vår guide. 
Skogen vi möttes av utanför var inte heller så pjåkig om ni frågar mig. Grön och mysig. 

Kan en dag bli bättre efter detta tänker ni kanske nu? Svar JA det kan den! För när vi åkte längs vägen så kände vi för att stanna och kolla in ännu ett vattenfall (kan man se för många? I think not hehe) och det var ett fantastiskt bra beslut!!... 
..först och främst för att vi såg ett träd som (syns ej så bra på bilden..) såg precis ut som trädet de sover i i jurassic park när de klappar dinosaurierna med långa halsar...

..sen att vattenfallet var såhär stort och fint gjorde inte saken sämre... 

Vi beslöt att klättra ner och gå riktigt nära. Det ingen av oss visste var att man blir SJÖBLÖT av att gå nära ett sånt stort vattenfall! Så inom inte särskilt länge var vi allt genomblöta och då tänkte vi "varför inte bara duscha/bada i vattenfallet? Vi luktar ändå skit och hur ofta gör man det liksom?" Så vi tog klättrade över stenarna till andra sidan där det turligt nog faktiskt var nästan som en liten sjö/pool under vattenfallet och Hoppade i tillsammans med två tyska Au pairer som tyckte att vi hade något kul på gång. 
Som ni säkert förstår så lämnade vi våra mobiler på torra land tillsammans med våra kläder och till allas förtvivlan tog batteriet på Arvids gopro slut så det finns inga bilder på denna fantastiska händelse!!!! Som vi har sörjt detta.... Och sörjer fortfarande.
Sådär gick vi iallafall och man ser en liten aning av "poolen" vi badade i. Sen syns fallet otroligt bra och det stod vi under och lät det fallande vattnet skölja våra hårstrån. Helt fantastisk upplevelse! 

Och jag gillade det! 

Så, det var verkligen, från morgon till kväll, en helt fantastiskt bra dag! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0