Filippinerna - Oslob

Nästa stopp var Oslob. Av en anledning egentligen: Simma med valhajar! 

Sen fanns även tumalog waterfalls i närheten, men valhajarna var det som lockade oss allihopa. Så ingen rast eller ro utan vi bokade direkt in en tur tidigt dagen efter för både valhajar och vattenfall. Så med väckarklockorna ställda på 04.30 gick vi snabbt och la oss. 

Efter en aningens misslyckad frukost pga personal som hade försovit sig så åkte vi iväg. Den ena mer förväntansfull än den andra. 

Vi kom fram och fick en genomgång hur man skulle bete sig kring valhajarna. Man fick inte röra dem, man skulle hålla 4m avstånd. Fick inte ha solskydd på sig, använda blixt etc. Sen hoppade vi i båtarna. Alla utom Jesper som skulle dyka. Och hokus pokus så var vi i vattnet tillsammans med världens största fisk. Wow! 














HUUUUUR HÄFTIGT??? 

Synd att man bara fick vara i vattnet i 30min och att det var väldigt mycket folk... Alltså vid ett tillfälle faktiskt obehagligt mycket folk för alla blev helt rädda när valhajen kom så de bara vevar med armar och ben och det kändes som att någon utan tvekan i panik hade kunnat trycka mig under ytan. Det blev lite bättre senare. Gissar att det var en grupp som var ovana simmare. Häftigt iallafall. Var faktiskt inte så rädd som jag trodde att jag skulle vara. De är ju ofarliga men, de ÄR stora! Fick egentligen bara tvärpanik en gång och det var när jag kollade på en och sedan vänder mig om och ser en annan komma rakt mot mig! ..men skötte det bra och behöll lugnet och simmade åt sidan som man skulle. Otroligt häftiga djur! 

Sen var tiden slut och vi åkte glada som få för att kolla in vattenfallet. Tyvärr var det lite vatten i vattenfallet och för att få bra bilder hade man verkligen behövt en kamera med vid vinkel. Men häftigt var det allt.







Sen åkte vi hem, badade lite i havet, solade på gräset och åt sedan en hemsk avskedsmiddag med dålig mat, hemsk musik. Men med bra sällskap. 
(Vårt hotell) 

Den hemska musiken berodde på att det drar ihop sig till val i Filippinerna så det var parader och musik lite hela dagen. 


De gula åkte åt ett håll och de blåa åt ett annat. 

På samma sätt blev det dags för oss att skiljas. Vi sa hejdå till Linn och Jesper som åkte åt ett håll medan vi åkte åt ett annat. 

Vi hamnade då norr om cebu city för att vara hyfsat nära flygplatsen de sista dagarna. Elin och Sanna har ju nästa stopp Sverige så de ville jobba på brännan sista dagarna och det är precis vad vi har gjort. Jag har även planerat inför Hawaii. Sen har vi ätit en massa mat för att göra av med pengar och helt plötsligt var det dags för sista måltiden tillsammans och sedan var det dags för avsked... Känns konstigt och tomt utan Elin och Sanna och 7 veckor har gått så otroligt snabbt. Men vi är alla väldigt nöjda och jag är så tacksam att jag fick dela detta med dem. 

Men nu är det dags att byta världsdel. Dags för mig att resa över andra sidan jorden. Dags för mig att resa i tiden (över datumgränsen) Dags för mig att uppleva Hawaii med bästa Jesper som spontant bestämde att han också ville resa. Så min flygresa dit blir min enda ensamtid under hela resan. Känns toppen! 

Innan jag avslutar och tackar Asien så vill jag vända mig till mamma (och andra eventuella läsare som vet att jag har varit väldigt svårflörtad med mat) 

- Igår åt jag jordnötter. Och gillade det faktiskt helt okej. 

Det var allt. Och därmed är jag för första gången sedan Koh yao noi tillbaka i nutid (såååå skönt) 

Nu ska jag hitta någonstans att ladda mobilen en stund och sen ska jag gå på planet mot Seoul, Sydkorea. 

Tack Asien, det har varit ett sant nöje och jag kunde inte vara mer nöjd över min tid här! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad kostar det att resa som du gör nu?. Sugen på att åka men undrar vad hur mycket jag måste spara innan :)

2016-04-01 @ 09:11:39
Postat av: Warrentinna

I have been so elated that I met with this site! Simply has it always been extraordinarily advantaging for everyone in consideration of discovering important info on a wide array of study, yet it is already been a great way for my situation to connect with more individuals whom nurture comparable tastes. I have dug up so lots of precious inspiring ideas and strategies here are generally essentially assisted me inside my day-to-day dwelling, and i am unable to procrastinate to circulate this reference or resource in addition to my acquaintances. Further, I recognize that the can benefit most of the treasured computer files that will they will be able to find in this website also. I'll without any doubt be revisiting this web address many times again, as you'll find for good something original and arousing to find. site for establishing this sort of first rate stand, and I fail to delay to spread this web site with my associates. I acknowledge that the can value all the appreciated important info that they're able to come through this nicely. I will unquestionably be re-exploring this web page repeatedly again, as there is typically something exciting and thrilling to locate. A big heads up for making such an exemplary web site!

I am hugely thankful for encountering this web site, considering it has done me with unrivaled insight and information I always can implement in my very own and professional person career. I will bookmark undoubtedly be broadcasting the word with regards to this fantastic webpage to my associates and will maintain to revisit to it persistently far more materials.
If you wish to educate yourself on more info on this particular subject matter consult with my very own business site: [url=https://ethanfilmandphoto.com/engagement-at-rocky-mountain-national-park/]Northern Virginia Wedding Photographer behind Nashville, TN[/url]

2023-04-08 @ 03:02:43
Postat av: Homerged

TEST

2023-04-11 @ 07:42:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0