Bali - Ubud

Efter många om och men om vi ens skulle få åka med båten (tydligen skulle man säga till 48h i förväg eller något) men vi hade tur och fick tack och lov plats och kunde några timmar senare pusta ut framme på vårat hotell i Ubud. 

Påvägen hann jag även ta kort på en rolig ö som jag gärna vill tälta på! 



Vi kom fram i ett regnigt Ubud men möttes av en väldigt fin dörr in till vårt rum. 
 
Här någonstans fastnade vi lite för grejen med faceswaps och delade många skratt åt detta. Särskilt åt denna bilden: 

Sen lät vi inte särkilt mycket tid gå till spillo utan bokade direkt två utflykter för dagen efter - risfält och holy spring tempel. 

Så efter den största frukosten på länge begav vi oss till risfälten och det var verkligen lika fint som jag föreställt mig! Och så otroligt grönt! 













Ja ni ser ju. Hur grönt och fint som helst. Det enda som jag egentligen tyckte var negativt var att de hade små olika stationer där det stod att man fick donera pengar men sedan var man tvungen att betala för att få komma förbi. Jag hade hellre betalat ett inträde i början för att gång på gång tvingas donera pengar för en väg som ändå inte var upprätthållen. Inte för att det spelar så stor roll egentligen men lite negativt enligt mig. 

Sen fick vi se en orm! Vi hade blivit varnade för "green snakes" men aldrig trodde jag att det faktiskt skulle slingra förbi en i ögonvrån påriktigt. Coolt ändå. 

Påvägen tillbaka så hamnade vi mitt i skogen och där trodde jag stt hoppet var ute... För min Flipflop. Jag halkade nämligen och gled ner i en djup lerpöl där ena Flipfloppen fastnade. Någonstans djupt under ytan... 
Var inte heller tvärsugen att gräva med handen och leta. Tog en pinne och försökte lite tafatt att hitta den och var verkligen påväg att ge upp när jag faktiskt på något magiskt sett lyckades få napp och kunde fiska upp en lerig Flipflop. Woho! 

Så vad risfälts äventyret över och vi åkte vidare mot holy spring tempel för att tvätta bort våra synder (och nu även lite rester av all lera. Även fast vi tvättade av oss inne på en toa) 

Så vi åkte dit och jag blir alltid så nervös i andra religösa sammanhang just för att jag är osäker. Jag vet inte hur saker går till, vad saker betyder och jag är livrädd för att göra något som förolämpar. För jag har verkligen sådan respekt för folks olika religioner och vill inte trampa någon på fötterna. Men det gick bra, vi frågade om hjälp och kunde efter ett tag kliva i vattnet och tvätta oss. 







Intressant upplevelse. Kan nog faktiskt inte ge någon annan kommentar. Glad att jag har fått göra det iallafall. 

Tyvärr så blev jag sjuk väldigt direkt efter detta. Faktiskt kände jag av det redan när vi väntade på att Elin tvätta sig så vi åkte hem och jag somnade direkt och kom sedan att få gå med feberkänslor och dålig aptit de kommande tre dagarna ungefär. Tack och lov var det inget värre utan med vila med jämna mellan rum så orkade jag med allt vi planerat att hinna i Ubud så dagen efter var vi påväg på äventyr igen, med alvedon fulla väskan haha. 

Det var lite spännande äventyr för det var nu dags för ställen som nästan ingen av utflyktsförsäljarna kände till så vi fick hjälpa till att visa och guida var vi skulle. Första stoppet var Hidden Canyon! 

Där fick vi en lokal guide och begav oss på en klättring som jag aldrig tidigare varit med om! Vi fick hänga i rep, hålla hårt i klippväggar samt vandra i vattnet och efter ca 1,5h hade vi tagit oss igenom hela bergsklyftan? Hur översätter man canyon? Aja. Häftigt var det iallafall minst sagt! Tyvärr svårt att fånga på bild då det häftiga egentligen låg i helheten och upplevelsen i sig. 





















Och där var vi klara! Påvägen hem fick vi ta en Enklare väg över risfält. Skönt! 
Vi vad alla väldigt nöjda. Allra mest vår taxichaufför tror vi eftersom han skrattade som ett barn under hela turen och dessutom verkade klicka väldigt bra med guiden då de bytte nummer efter turen så han fick en vän på kuppen. 

Nöjda och glada satte vi oss i bilen och åkte upp mot Tiamana waterfall. Det var lite krångligt att hitta men vi tog oss dit. Fick oss en guide (helt i onödan egentligen men aja, what to do) och vandrade trapporna ner, vandrade lite genom floden innan vi var framme vid vattenfallet. Det ända tråkiga var att det vad så OTROLIGT mycket skräp! Har aldrig någonsin varit med om och der gör mig såååå så ledsen. Skulle seriöst vilja ägna en dag åt att städa upp det stället.. 




Vi kom iallafall fram till vattenfallet, som trots skräpet var lika vackert som jag förväntat mig. Wow! 





(Lite brunare vatten irl som vanligt pga regnet..) 

Sen åkte vi hem. Jag vilade och sedan avslutade vi Ubud med en sväng in i monkey Forrest och vi var livrädda efter alla skräckhistorier om apor som rivit folk i ögonen och sånt. Men de är ju såååå söta och själva området i sig tyckte jag var väldigt fint! 







Sedan tackade vi Ubud och styrde vidare mot hamnen Sanur och tog båten ut till Nusa Lembongan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0