Helt stört men ändå sant, ye

Haha, det är inte klokt vad jag är ironisk på min blogg alltså, oh... borde kanske skärpa till mig innan folk får helt fel bild av mig? kan vara nånting att fundera på, men jag får hoppas att folk märker när jag är ironisk och när jag är fullt seriös.

Och för att nu ingen ska tro att jag är ironisk eller bara lite skämtsam så tänker jag nu förvarna och säga att jag är fullt seriös när jag säger att jag ska

och nej det är verkligen inget skämt! (även fast attackera kanske inte är gramatiskt rätt, och politiska åsikter kanske var lite väl stort sagt)

Men jag ska helt enkelt "lägga mig i" (attackera) Sveriges politiska syn på skolan och hur man lär ut. För det är helt åt skogen! (fult uttryck, i know, menmen..)
För faktiskt, visst är väl ändå poängen att man ska lära sig saker? -ja.
Och hur lär man sig saker bäst...?
genom att tvingas lära sig dom..? få mängder med jobbiga läxor..? sitta på evighetslånga lektioner och bara lyssna på en lärare som pratar..? och sedan akutplugga för ett prov som man skriver (och förhoppningsvis får bra betyg på men..) sedan glömmer man allt..? hmm..

Bara en liten fråga, Hur många minns vad ni skrev på erat första prov i 7an? -inte jag
En annan fråga, Hur många kommer ihåg en bra låt/bra film/bra(valfritt alternativ) som ni hörde/såg i 7an?  -det gör jag

Problemet för mig är inte att det är tråkigt att lära sig nya saker, tvärtom! jag tycker iallafall att det är fruktasvärt kul att lära sig nya saker! Men skolan tar bort det roliga i att lära sig saker genom att lära ut på fel sätt, genom att använda tråkiga metoder. (läs att allt detta är ju mina åsikter, har inte hunnit fråga så många andra om dom är på min sida, men.., det är steg 2)

Jag skrev en låt för nån månad sen (som jag visade på bloggen) inför ett prov, ja, den låter sitter fortfarande fastklistrad i mitt huvud ("tänk att liv består av enheter och celler...") på samma sätt som The way I are - Timbaland och No one - Alicia Keys gör som jag lyssnade på i 6an/7an. Och varför? För att jag gillade dom låtarna och för att jag hade en annan (en bättre) metod att lära mig läxan, med andra ord, jag hade kul när jag pluggade! Och visst fan kommer man hellre ihåg saker som var kul att göra än saker som var en ren mardröm..? För ja, jag tror att jag kommer komma ihåg min "läx- låt" fett länge till! men..
Gissa tre gånger hur mycket jag hade kommit ihåg om jag bara hade läst i boken? -ingenting. ing-en-ting!

Har ingen aning om hur jag ska gå till väga riktigt, vad jag vill få ut med detta, vad det ska leda till,  vi får helt enkelt se hur detta går, men faktiskt så är det ju så att

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0