Phi phi

Efter lugna tysta koh yao noi var vi båda mer än redo för Phi Phi och lite mer liv och rörelse.
Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig, Frida började bli sjuk så våra planerade vilda party kvällar blev väldigt lugna. Men det var kul ändå. 

För det första så bodde vi på ett väldigt trevligt ställe där det bjöds på poolhäng med olika bungalow grannar varje dag.

Vi åt även massa god mat. Bland annat grillbuffe samt den godaste fruktdrinken någonsin! (Blev hur många sånna som helst)


Phi phi var även det varmaste vi varit med om. Har visserligen varit med om varmare temperaturer (men 36 grader är ju inte så dåligt det heller) men jag har med säkerhet aldrig svettats så mycket eller så konstant som vi gjorde här. Haha.
(Det var tänkt att man skulle se hur svettiga vi var men det syns inte) 

Så förutom häng vid poolen (det var typ allt vi gjorde under dagtid) där man kunde se det här coola trädet 
Ser ni? Ett litet träd som växer på en avkapad Palm. Wow. 

Aja, förutom det så gjorde vi egentligen två äventyr (på samma dag dessutom lol) det första vi gjorde var att vi på morgonen gick upp till utkikspunkten tillsammans med våra trevliga irländska grannar. 
Det var ju fint och så.. Eller nja, jg vet faktiskt inte om jag tyckte det var fint. Alltså utsikter är ju alltid mer eller mindre fina men här var det så tydligt hur vackert det hade varit ifall husen inte var här. Det blev som tydligt att "människor förstör naturen" eller vad man ska säga. Liksom massa fula hus ihoptryckta på en annars JÄTTEvacker plats som nu såg helt förstörd ut... Men ska inte klaga allt för mycket nu. 

Vi skrattade även lite åt hur de hade stavat "phi phi" på en av skyltarna 
"pee pee" hihihihi 

sen funderade vi lite på hur det skulle ha känts för de som stod här uppe när tsunamin kom. De måste ju verkligen ha sett allt utan att drabbas.. 
Det fanns bilder före och efter tsunamin och det kom ju som verkligen rakt igenom precis där man kollar ner från utsiktspunkten (som jag förstod det) 
Hemskt... 

När vi hade kollat klart och tänkte gå ner igen så såg vi att det visst fanns en "viewpoint nr 3" så vi bestämde att gå upp till den med. Vi kom fram till en tom restaurang (tom på gäster alltså, personal fanns) med mer eller mindre full panorama utsikt. 


Coolt! 

Sen tog vi trapporna ner igen. 

De hade förresten väldigt söta fruktmöbler på viewpoint nr 2 
hihi. Meloner och apelsin stolar. 

Så när vi kommit ner från denna lilla morgon turen så var det dags för utflykt nr 2. En båttur runt alla ställen kring Phi Phi som man borde se. Alltså en sån där utflykt som ingen av oss egentligen gillar pga massa turister.. Så vi hade egentligen vara tänkt ta en egen båt ut till Maya bay vråltidigt på morgonen för att hinna innan turisterna men sen hittade vi utflykten där man dessutom fick simma med lysplankton (precis som Leo gör i filmen "The beach") och det föll vi för och utflykten var faktiskt rätt bra ändå. 

På skylten med vad man skulle få se/göra stod det Leonardo DiCaprio men vi såg inte skymten av honom på hela dagen. Vi funderade att be om pengarna tillbaka...


Nä men seriöst så, Det första vi fick göra var att snorkla och vi letade spänt efter hajarna som sas finnas (inga stora hemska utan typ revhajar) men hittade bara fisk. 

Det roliga var att två av våra bungalow grannar, ett irländskt par, följde med.


Efter snorklingen besökte vi monkey beach och fick Mata aporna med ananasblad. Detta var väldigt häftigt och kul tyckte jag och intressant att se hur aporna förstår hur de ska dricka vatten ur en flaska osv. .,.det leder mig även till det som kändes trist (och som känns trist väldigt ofta) är allt skräp... Folk bara lämnar påsar och flaskor FULLA stranden. Visst ok, apor kan säkert sno med sig vissa saker med långt ifrån allt skräp låg svåråtkomligt... Nåja. Nog om det. Tillbaka till aporna!






Allrså de är så söta! Vill absolut ha en egen!

Sen lyckades vi (eller ja Frida lyckades) ta en av världens kanske bästa selfies någonsin! 
Hahaha alltså kolla in apan? Ser verkligen ut som om han fick vääääärldens chock när han såg hur han såg ut! Vi har skrattat flera gånger åt denna kan jag lova. 

Efter aporna så var det dags för lite mer snorkling! 

Och denna gången lyckades vi faktiskt få se hajar! Och jag fick en på bild. Tyvärr så funkar ju en Gopro så att den tar väldigt "vida" bilder= hajen ser både mycket mycket mindre ut och mycket mycket längre bort... I verkligheten var den faktiskt rätt stor och väldigt nära! 
Ser ni? Precis mitt i bilden. Hmm... Måste nog zooma lite.. 
Sådär ja! Nu måste ni väl ändå se? Eller ska jag zooma ännu mer? 
Så! Missar ni den nu så.. Hate to break it för er men då är ni nog blinda. 

Jag blev även livrädd vid ett tillfälle för jag vände mig om och såg en lila aktig manet och jag har absolut ingen koll på vilka som är farliga och man bör akta sig för och vilka som är safe. Så jag blev livrädd och simmade snabbt undan sen tog jag en bild hehe. 
Fick fuska lite.. För bilden var så mörk. Tur att att det gick bra att ljusa upp maneten lite så att ni kan få se. 

Sen styrde vi skutan vidare mot en lagun och alltså wow så fint! Om det inte hade varit för alla turistbåtarna med turister.... Det förstör verkligen.. Men vi sörjde inte länge utan hoppade glada i vattnet och även här träffade vi Jonas kompisar och de var snälla och lät mig testa paddle board. Fett svårt. Sen simmade vi vidare och kollade runt tills det var dags att åka vidare, 




Det roliga är att vattnet ser så sjukt grönt ut men i verkligheten var det verkligen blått. Skumt. 

Sen åkte vi förbi en grotta som kallas "Viking cave" där det tydligen bor 15st thailändare. Undrar hur det gick till, om de vaknade en dag och bara "nä vet du vad, jag ska flytta och bo i en grotta! Kom med kompisar" och så flyttade gänget ut. Eller? 

Ska nog också flytta till en grotta... Måste bara hitta en lämplig! Återkommer.. 

sen var det dags för oss att glida in på "The beach" aka Maya bay. Vad ska jag säga... Fint egentligen men alltså så mycket turister att jag faktist knappt kunde njuta... Och även fast vi stannade kvar så pass länge att ca 80% av dem hann åka så var det fortfarande så många kvar att jag fick lov att tvinga mig stt ta kort på stället för att "man måste". Vi blev verkligen bortskämda med att vara ensamma på platser i nya Zeeland.. 





Ja, ni ser ju... Men absolut en fin strand! Jag önskar bara att det var år 2000 eller något sånt så att alla turister inte visste om det ännu hehe. 

Vi gjorde iallafall ett försök till en hoppbild för nån bild på oss på Maya beach var vi ju tvungna att ha. Haha. 



Det var förövrigt rätt fint bakom stranden också 

(Och mindre folk hehe) 

Sen åkte vi och gjorde ett stopp som inte egentligen var inräknat i turer utan det var guidens "eget ställe" som man bara stannar på om kaptenen är snäll. Vi jade alltså en snäll kapten och tack för det för alltså detta stället..! Det var en grotta med två ingångar, man kunde ta sig in genom den ena men man behövde klättra och ha skor på sig pga vassa klippor. Detta gjorde även att man var tvungen att hoppa från klipporna för att komma ut. Och grottan.. Alltså wow! Var svårt att få bra bilder men kika.. 
Ovan är öppningen man tog sig in och ut igenom... 

Nedan är andra ingången som man "bara" tittade ut genom. 

Här valde vi att posera lite.. 


Sen var grottan hur stor som helst nästan! Och stenarna var liksom naturligt formade som tunnlar,  gångar, pelare, trappsteg och alltså hade jag haft bättre skor än Flipflop hade jag lätt kunnat spendera typ en hel dag till att bara utforska hela grottan! 



Syns otydligt men det är en säng på bilden ovan haha! 

Saken är att det både var svårt att ta bilder sen blev det imma på min mobil dessutom och jag var för jordig om händerna för att kunna torka bort eller knappt ens vilja hålla i mobilen. Fett synd.. Men what to do. Får minnas i huvudet som på good Old days. 

Sen var det dags att åka och simma med lysplankton. Detta finns det ingen bild på, försökte med gopron men det gick ej att fånga på bild sen dog den så jag hann bara göra ett försök så jag kör på Google bilder för att visa! 

Dåligt internet därav suddiga bilder.. Men ni ser ju ungefär. Basically så hoppar man i det svarta vattnet pch sprattlar med armar och men för att störa plakton för det är när de blir störda som de lyser och då ser det ut typ sådär. Som om havet är fullt med små stjärnor som dansar runt en. Coolt.

Sen hann vi med en till sak innan dagen var slut: få motorstopp mitt på havet.. Det kändes ju lugnt och Safe ända tills jag hörde guiden säga "oh shit.." Lite tyst i en utandning.. Hehe. Men det löste sig tillslut. Motorn gick igång och vi kom hem! 

Och det avslutar phi phi för dagen efter åkte vi vidare till koh lanta för kurering av Fridas feber som bröt ut denna kvällen.. Men det tar vi i nästa inlägg som rör koh lanta. 

Som ni märkt ligger jag efter rätt ordentligt. Det har olik anledningar men jag ska försöka jobba ikapp detta precis nu när vi har tid att döda i Kuala Lumpur (japp, jag ligger långt efter..) hörs! 



Fina, bästa Frida! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0