12 december - två veckor i Australien

Idag firar vi två veckor i Australien! Jag kan dock försäkra er om att det känns som att vi varit här otrooooligt mycket längre! Känns minst som tre veckor. Men det gör inget, det betyder att vi har en massa tid kvar, och det är ju en väldigt kul sanning. 

Denna vecka har iallafall varit rätt lugn till skillnad mot vad vår första vecka var! Helt ärligt förstår jag knappt själv hur vi hann med så mycket på så kort tid! 
Denna vecka har vi egentligen mest bara hunnit med två saker: stranden och plocka lite (mycket) körsbär. Okej jag skojas, vi har hunnit med lite annat också: 
Kört vänstertrafik (!!!) och blivit väldigt bra på det faktiskt. Faktiskt otroligt duktiga om jag får säga det själv. Dock gör vi säkert minst två andra förare arga varje tur vi tar men det blir bättre för varje gång - heja oss! 

Besökt stranden två gånger. Och vilken strand sen! Helt lång och kritvit, med vågor och horisont och med bilvägen dold bakom sandkullar så ingen trafik hörs. Plus att det nästan är folk tomt och helt perfekt strandväder, inte illa. Inte illa alls. 
Vi åt en god pizza också, följt av en god glass och ett obehagligt möte av några skumma personer som tog på vårat hår och inte ville sluta prata med oss... Vi hittade på att vi hette Maria och Lisa och sa att vi hade bråttom upp till bergen och sen gömde vi oss bakom ett hörn tills kusten var klar. Phew. 
Pizzan var iallafall god trots att osten låg under pålägget?? Har aldrig sett detta förr men så länge det smakade bra (vilket det gjorde) så är jag nöjd. Supertrevlig personal också och det gör alltid hela grejen mycket bättre. 

Sen har vi plockat körsbär och därav skrapat ihop lite pengar (hoppas vi hehe) första dagen regnade det och Fridas fot sa ifrån (hon har haft ett sår sen i lördags) så vi fick avbryta vid lunch och besöka farbror doktor och numera äter Frida antibiotika och ska vila foten. Så igår var jag ensam som körde upp och plockade körsbär. Det var lite (läs mycket) tråkigt och vi hade lite separationsångest kvällen innan, första dagen på två veckor som vi inte ser varann.. Nästan iallafall. Det är ju faktiskt förståeligt att det kändes jobbigt, men jag överlevde och är numera typ expert på att plocka körsbär! 
Idag har vi besökt Sverige och köpt godis, lussebullar, pepparkakor samt ätit köttbullar OCH blivit väldigt upprörda att de säljer köttbullarna med POMMES?????? Fattar ni? Köttbullar, pommes, gräddsås och lingonsylt???? Och så kallar de det svenskt? Vi var båda hemskt upprörda och tyckte att det var  under all kritik! som tur var så hade de faktiskt potatismos så vi kunde ta det istället och både vi och våra magar blev mätta och belåtna. 

Sen åkte vi till stranden igen och låg där i hopp om att få brunare hy. Frida lyckas rätt bra mot alla odds, jag jobbar sakta med säkert framåt. Tur vi har lång tid på oss, hehe. 

Justja! Vi gjorde egna köttbullar till julafton igår. Det har jag ingen bild på men det gick fantastiskt bra och de blev hemskt goda! 

Nu ska vi sova (eller iallafall jag) vi lägger oss rätt tidigt alltid? Men det är rätt skönt. För imorgon har vi dessutom rätt mycket att göra så det är ju bra att sova då. Godnatt på er! Eller ja, goddag är väl mer korrekt egentligen haha. 
P.s det är ändå lite sjukt att allt som behövdes för att vi ska vara tillåtna att köra vänstertrafik var att fylla i lite papper, ta en bild och betala en slant? För liksom så himla lätt är det faktiskt inte att bara hoppa över på andra sidan och köra spegelvänt. Tur att bilen vi har är automat! Annars hade det inte alls gått så bra som det faktiskt gör... Hehe. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0